8. 4. 2023 BAREVNÝ MINIVOLEJBAL ČESKÁ TŘEBOVÁ   
Českotřebovský deník 100/2023 (9/4)

V sobotu 8. 4. 2023 náš oddíl, Sokol Č. Třebová uspořádal turnaj v BMV, součást celoročního festivalu turnajů. V dopoledních hodinách se hrál volejbal v barvě žluté pro 1.třídu, žlutý pro 2. třídu, oranžové a červené, odpoledne v barvě modré. Turnaje se zúčastnily družstva z Poličky, Litomyšle, Pardubic, Letohradu, Chvaletic, Svitav a družstev domácího oddílu. Celkem se zúčastnilo 48 družstev což je celkem 120 dětí.

Výsledky nejsou až tak důležité, protože v Barevném volejbale jde především formou hry umožnit hrát volejbal dětem od 1.-7. třídy a Barevný volejbal to svými pravidly umožňuje.

 

Ve žlutém pro 1.třídu skončilo naše družstvo na 6. místě (S. Lechmannová, M. Číž), ve žlutém volejbale pro 2.třídu Č. Třebová C (N. Balcarová, V. Tapušíková) skončila na 5. místě a kdyby jednu těsnou prohru přetavila do vítězství, mohly holky skončit na 1. místě, Č. Třebová A (M. Hurt aj. Vydra) skončila na 6. místě, Č. Třebová B (S. Bittlová, T. Paarová, M. Krejsa) na 8. místě.

 

V oranžovém volejbale Č. Třebová (Š. Limberský a J. Kadlec) skončili na 6. místě, když dnes byly soupeři výrazně starší a kvalitnější. V červeném volejbale jsme měli družstvo A (F. Limberský aj. Kadlec) 1. místo a B družstvo (N. Borek, M. Ježek aj. Blaško) 2. místo.

Tady se trochu zastavím. Výsledek a hra je pro mne velkým překvapením. J. Blaško jako kapitán podal zodpovědný výkon, družstvo organizoval a silně povzbuzoval. N. Borek hrál červený volejbal poprvé a hrál moc dobře. 

V modrém volejbale A družstvo (E. Šejnohová, N. Halvová) skončilo na 4. místě, B družstvo (V. Kovářová, K. Tölglová, N. Řeháková) skončili na 8. místě. Obě družstva hrála skupinu modrého volejbalu A. Ve skupině B se družstvo C (O. Štancl, F. Limberský, J. Kadlec, V. Špais) umístilo na 6. místě, D družstvo (E. Morávková, A. Gregarová, T. Čížová) skončilo na 7. místě a družstvo E (E. Frajdlová, N. Šťovíčková, T. Dušková a E. Lechmannová) skončilo na 8. místě.

Organizaci zvládli na výbornou ženy A družstva, Tomáš Vydra, Z. Rejman, S. Fišar, M. Bělková, Jan Kadlec, p. Morávek, J. Limberský.  Michal Kadlec