Kohouty povede nová trenérská dvojice  


Českotřebovské Kohouty povedou v nové sezoně zkušení hokejoví trenéři Pavel Marek s Břetislavem Kopřivou, kteří v roce 2011 přivedli třinecké Oceláře k mistrovskému extraligovému titulu.

V nedávno ukončené sezoně skončil obhájce prvenství v krajské lize Pardubického a Královéhradeckého kraje čtvrtý. Vedení klubu vzápětí avizovalo příchod nového trenéra.
„S trochou nadsázky se dá říct, že jsme si pro jistotu pořídili dva trenéry. Vsadili jsme na kvalitu a zkušenost, do nové sezony půjdeme s odpovídajícími plány,“ poznamenal předseda a manažer Vladimír Vaněk.
Ten před několika málo týdny uvedl, že nevyhnutelné jsou rovněž změny v hráčském kádru. „Samozřejmě. Usilovně pracujeme na jeho zkvalitnění, jména v tuto chvíli z pochopitelných důvodů prozrazovat nebudu. Až přijde čas, rádi je zveřejníme.“
Na střídačce Kohoutů budou stát muži, kteří za sebou mají bohatou hráčskou a trenérskou kariéru.

Pavel Marek
Hráčskou kariéru začínal v Hradci Králové, působil v béčku jihlavské Dukly. Devět let prožil v dresu Tesly Pardubice, v letech 1987 a 1989 byl členem mužstva, které vybojovalo dva mistrovské tituly. Na sklonku kariéry si zahrál v Rakousku.
Trenérskou kariéru zahájil u mládeže v Pardubicích, do roku 2002 stihl s juniorkou vybojovat dva mistrovské tituly.
Vzápětí přesídlil do Třince, kde v různých trenérských a manažerských funkcích působil až do roku 2016. O pět let dříve prožíval na střídačce mistrovskou radost Ocelářů. V posledních letech (včetně minulé sezony) trénoval druholigovou Příbram.

Břetislav Kopřiva
Jako hráč začínal v Pardubicích, dále oblékal dresy Kolína, Karviné a Hradce Králové.
Trenérskou kariéru zahájil u mládeže v Hradci Králové, posléze působil u áčka. Dlouhých devět let pracoval ve Vsetíně (junioři + áčko), poté se přesunul do Třince, kde s kolegou Pavlem Markem v roce 2011 slavili extraligový titul.

Dále působil v pražské Slavii a v Chomutově, s nímž postoupil do extraligy. V nejvyšší soutěži trénoval čtyři kluby (Vsetín, Třinec, Chomutov, Pardubice).
Šest let pracoval v mládežnických reprezentacích, v roce 2002 dovedl (společně s Pavlem Markem) osmnáctku na světovém šampionátu k bronzu, v roce 2005 skončil pod jeho vedením reprezentační výběr do 18 let na MS čtvrtý.

U podpisu smlouvy s novými trenéry nechyběli předseda a manažer klubu Vladimír Vaněk (na horní fotografii zcela vlevo) a zástupce titulárního partnera, generální ředitel společnosti Rieter CZ Jan Lustyk (na fotce zcela vpravo). přidáme ještě snímek z podpisu trenérské smlouvy: