Českotřebovští baskeťáci U14 vybojovali 5. místo východočeského přeboru

Závěr basketbalové týmové soutěže 2022/23023  přišel právě o tomto víkendu, kdy se konečné umístění ve Smíšeném východočeském přeboru U14 rozhodlo ve dvou turnajích o 1 - 4. místo a o 5. - 8. místo. Sobotní zájezd 22. dubna 2023 na závěrečný turnaj o 5. - 8. místo do Vysoké nad Labem se  týmu U14 českotřebovského SKB rozhodně vyplatil.

Po základní části obsadili v tabulce 6. místo a vzhledem ke zlepšené formě měli nyní reálnou šanci vybojovat lepší výsledek, tedy místo páté. Společným úsilím a dobrou  taktikou trenérské dvojice Pavel Peterka + Jaroslav Škrabánek se všechno podařilo. V prvním zápase  hrál 5. a 8. tým (Vysoká nad Labem porazila SŠB Pardubice 46:41 a šestý SKB Česká Třebová porazil sedmý tým - Královské sokoly Hradec Králové 48:29. Pak následoval boj vítězů tedy Vysoká nad Labem  vers. Česká Třebová. "Bylo to nervy drásající (infarktové) utkání, při kterém jsme zestárli o 5 roků", píší trenéři v rychlé zprávě po zápase. Výsledek se podařil a SKB odjíždí z turnaje i s druhým těsným vítězstvím 38:37 a tedy i s pátým místem  ve Východočeském smíšeném přeboru.

V soutěži byly týmy U14 z Pardubického, Královéhradeckého kraje a kraje Vysočina. V rámci Pardubického kraje byl pak tým SKB Česká Třebová druhý nejlepší za týmem BK Skuteč. Připomeňme přitom situaci před 2 lety, kdy tým jako U13 po covidu živořil se sedmi - osmi hráči a bylo těžké za takových podmínek dosáhnout nějakého vítězství. Nyní je tým doplněn a v dobré formě, přišly i výsledky. Všem, kteří se zasloužili patří gratulace ! Je to určitě povzbuzení do další činnosti, do dalších bojů  - to už v soutěži U15.  

Sestava SKB Česká Třebová: Dominik Rybička, Dominik Škrabánek, Matyáš Peterka, Ondřej Mikolecký, Tomáš Mikolecký, Lubomír Řehák, Jarda Bezdíček, Kristýna Lukešová, Kristýna Smolová, Lukáš Kumpošt, Michal Ivanovici, Radim Pecháček

Realizační tým: Pavel Peterka, Jaroslav Škrabánek, Jiři Škop