Skauti vyrazili do Polska.

S olawskými harcery se budou potkávat po celý rok.


Českotřebovští skauti se ve dnech 24.3 a 25. 3. vydali za harcery z partnerského města Olawa. Po ubytování a večeři jsme si zahráli na kytaru a zazpívali písničky. Pak jsme probrali letošní plánované akce.
První by mělo být dubnové pálení čarodějnic u nás ve Třebové, kam by měli dorazit jak polští harceři, tak skauti ze Slovenska. Na podzim bychom se měli vydat do Olawy. Harceři budou mít letos v říjnu volby nového vedení, tak budeme spolupracovat již s třetím vedením střediska.
V sobotu jsme nejprve navštívili světovou výstavu orchidejí, masožravých rostlin, kaktusů a bonsají. Konala se v Tarczyński Areně. Po výstavě jsme se vydali do oblasti Szklary-Huta, kde se nachází bývalý Chryzoprasový a opálový důl. Poslední zastávku jsme udělali ve městě Ząbkowice Śląskie, kde jsme si prohlédli náměstí a šikmou věž. Když se čas nachýlil, čekala nás už jen zpáteční cesta.
Více o oddílu a fotografie z akce lze najít na našich stránkách www.trojka.e-skaut.cz
Akce spolupráce s harcery z Olawy a skauty ze Svitu jsou podporovány Pardubickým krajem a městem Česká Třebová, kterým tímto děkujeme.
3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová