Českotřebovský deník 143/2023 (21/5)
Nové video Českotřebovského deníku:
Volejbalový turnaj starších žákyň z Pardubického a Olomouckého kraje

Turnaj starších žákyň ve volejbalu  pořádá volejbalový oddíl tělovýchovné jednota Sokol Česká Třebová pravidelně každým rokem. Areál na Skále byl pro turnaj dne 20. května  dobře připraven. Hrálo se na čtyřech kurtech, přihlásilo se 12 družstev z Pardubického a Olomouckého kraje.  Mimo týmu pořádající jednoty zde hrála čtyři družstva z Olomouce, dvě družstva ze Svitav a další ze Šternberka,  Uničova, Moravské Třebové, Lanškrouna  a a Pardubic. Podle výsledků v dopoledních zápasech se družstva rozdělila do semifinálových skupin a dále sehrálo o umístění. Českotřebovský tým hrál ve skupině 4. – 6. místo.
Českotřebovský deník věnoval na turnaji  a tedy i na videu pozornost zápasu Česká Třebová – Svitavy B, a to jak v 1. setu , který Česká třebová vyhrála 25:20, tak i v setu druhém, který byl co do výsledku ještě těsnější.
Podíváme se na zápasy na dalších kurtech v areálu Na Skále. Hrálo se podle stanoveného harmonogramu,  na každém kurtu byl delegován na zápas rozhodčí i zapisovatel. Ten  také zaznamenal výsledek každého zápasu do výsledkové tabulky. Pořadatelé tedy neměli málo starostí. Areál na Skále svou kapacitou i vybavením umožňuje pořádání celodenních turnajů,  je zde možnost odpočinku i možnost zakoupit občerstvení. Důležité také bylo, že počasí přálo….
Českotřebovský tým dokázal těsné vedení v zápase dovést až do konce a vybojoval tak v turnaji 4. místo. Pořadí všech družstev uvádíme v tabulce:   Odkaz na video ZDE

POŘADÍ

DRUŽSTVO

1.

SVITAVY A

2.

UNIČOV

3.

VAM OLOMOUC

4.

ČESKÁ TŘEBOVÁ

5.

UP OLOMOUC A

6.

SVITAVY B

7.

PARDUBICE

8.

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

9.

UP OLOMOUC B

10.

ŠTERNBERK

11.

LANŠKROUN

12.

UP OLOMOUC C

 

 


MUŽI Sokola hrají KP2 krajský přebor II: soupeř Choceň B  


Družstvu mužů začala jarní část přeboru 2. třídy Pardubického kraje v sobotu 20. 5. 2023 zápasem s družstvem Chocně B. S tímto družstvem jsme na podzim prohráli jediný zápas v soutěži po matném výkonu. Dnes nebyli k dispozici M. Bělka a C. Šumbera, kteří byli omluveni z důvodu přijímacích zkoušek na VŠ. Náhry se musel ujmout M. Štech. Za krásného počasí, s mírným větrem kluci vyhráli první set, v druhém po velkém množství chyb ztratili koncentraci i průběh setu a měl jsem obavy, aby se domácí družstvo nedostalo do hry. Ale hráči našeho družstva zlepšili výkon, a i když druhý set už nezachránili, tak zbylé dva byli v jejich režii. Takže vítězství v prvním zápase 3:1. Do druhého zápasu nastoupil za Č. Třebovou za J. Sýkoru J. Šplíchal, domácí také prostřídali, ale na naše rozjeté družstvo už domácí nestačili. Byla z toho výhra 3:0. Kluci předvedli spolehlivý výkon, bojovnost v poli, razantní útok, a výbornou obranu na síti. Dnes mne mile na útoku překvapil V. Skřivánek. Českou Třebovou reprezentovali: M. Štech, V. Hruška, V. Skřivánek, J. Šplíchal, T. Kalousek, J. Kadlec, J. Sýkora.   Zapsal M. Kadlec


  •