14. ročník Českotřebovského cyklomaratonu

Všem milovníkům horských kol je určena pozvánka na 14. ročník Českotřebovského cyklomaratonu, který se pojede v neděli 25. června. Centrem závodu bude opět sportovní areál pod Peklákem.

Hlavní závod na 44 kilometrů s převýšením 921 metrů se pojede pouze na jednom okruhu. Ti méně zdatní mohou zvolit jednodušší variantu a jet kratší trať, který měří 26,5 kilometrů (převýšení 585 metrů).

„Letošní cyklomaraton se pojede na mírně zkrácených tratích. Delší závod na 44 km dozná změnu v obci Řetová, odkud se nově nepojede k Zabitému a na Andrlův chlum. Po smyčce zmíněnou obcí se bikeři před sjezdem do Dlouhé Třebové připojí na krátkou trať. Borce na kratší trati čeká změna u rozcestníku na tvz. čtyřcestí (21,5.km), odkud se nepojede k Buku, nýbrž kratší trasou k Javorníku a na vrchol sjezdovky Peklák. Vzápětí se všichni bikeři vydají dolů trailem Růžovka,“ připomíná pořadatel závodu Vladimír Vaněk.

Nejlepší závodníci budou v České Třebové bojovat o finanční prémie ve výši 11 tisíc korun, vítěz a vítězka závodu na 44 kilometrů získají broušené poháry věnované starostou města. Věcné ceny získají první tři závodníci v každé z osmnácti věkových kategorii. Ocenění tradičně převezmou nejstarší a nejmladší účastník závodu, nejlepší muž a žen s trvalým bydlištěm v České Třebové. Organizátoři počítají s dětskými závody v areálu místního fotbalového klubu.

Přihlášky: přes internet, vyplněním přihlašovacího formuláře, nebo při prezentaci 25.6. Uvádíme i mapy:

Veškeré informace: www.cyklomaraton-ceskatrebova.cz