Českotřebovský deník 289/2024 

                                                       sobota 19. října 2024 

 

Nové video Českotřebovského deníku: Už jste byli v kozlovské hospůdce U Sitařů?

Uvádíme další díl seriálu, na kterém představujeme zajímavosti a objekty v Kozlově.- začali jsme loni  putováním za  tzv. loužemi na Kozlovském kopci, letos v létě pokračovala vycházka po kozlovských chalupách v horní části obce.  Seriál pokračuje představením nejvýznamnějších objektů v Kozlově a tam jistě patří kozlovská hospůdka u Sitařů.  Uvádíme ji samostatně a stejně tak bude další samostatné povídání o kozlovské škole včetně popisu toho co se ve škole také dělalo.  Další díl bude o kozlovské kapličce a připravujeme  také samostatné představení Chaty Maxe Švabinského na Kozlovském kopci. Vide a jsou ve stadiu přípravy a budou postupně uvedena.  Video ZDE

Víkend v České Třebové je ve znamení železnice

Národní den železnice
Rozloučení s koridorem souběžnou jízdou: Nezapomenutelný zážitek čeká železniční fanoušky v sobotu odpoledne, kdy bude na železničním koridoru úseku z České Třebové do Opatova nebo Svitav přichystána unikátní souběžná jízda dvou historických souprav vedených lokomotivami 486.007 Zelený Anton a 555.0153 Němka. Odjezd z České Třebové je naplánován v 15.40 hodin.
Vstupenky: Sobota 19. 10. (9 až 17 hodin), neděle 20.10. (9 až 16 hodin) Dospělí: 250 Kč Děti (6–17 let): 50 Kč  Rodina (2 dospělí a 2 děti): 500 Kč Děti do 6 let mají vstup zdarma.  Nutno prokázat věk dítěte.
Noční show: sobota (19 hodin)  Cena vstupenky: 400 Kč (každý návštěvník musí mít vstupenku včetně dětí) Kompletní program je na webu denzeleznice.cz

Co uvidíme - cesta změny - moderní vozidla  i historická vozidla


Hlučnost kremační pece sleduje nyní také Orlický deník

Příliš hlučný žeh - Lidem z České Třebové vadí silný lomoz z nové pece krematoria  - Odkaz na článek v Orlickém deníku najdete ZDE
Krematorium bylo postaveno v roce 1970, původně na propan - butan. Problematika spojená s jeho provozem v podobě připomínek a stížností byla však trvalým evergreenem, který se týká ovšem především obyvatel  blízké čtvrti rodinných domků. byly skutečně postaveny až po dokončení krematoria, ale to přece neznamená, že by se nemělo přihlížet k tomu, aby provoz nezhoršoval životní prostředí. Nyní se tam staví i další domy. Dříve bylo kolem zdroje exhalací ochranné pásmo, nyní bylo zrušeno. Změnila  se technologie, ale už se nepoužívá původní 14 metrů vysoký komín, místo něho jen cca 2 metry vysoký nerezových, ústící  pod vysokým stromem. .   Podle technických dat a naměřených veličin hluku a také z rozptylové studie je všechno v normě. Přítomnost těžkých kovů, tedy především jedovaté rtuti se totiž neměří,  nejsou na to ani stanovené normy.  Desítky let lidem žijícím v sídlišti u krematoria v České Třebové tamní kremační pec skoro nevadila. Klid ve zdejší vilkové zástavbě utnula až vloni instalovaná nová kremační pec. Následné stížnosti a petice však pomohly jen minimálně. Podle měření hygieniků je hluk pece navíc v normě. Radnice ale připouští, že nízkofrekvenční zvuk může být pro občany obtěžující a slibuje nápravu.  Problému si všímá na upozornění sousedů i Orlický deník a píše:   „Celých pět desetiletí provozu původní kremační pece v naší okrajové části města tu byl klid. V srpnu minulého roku byla ale v krematoriu instalována nová kremační pec a od té doby čelí lidé žijící v ulicích Na Slunečné a Polní a návštěvníci hřbitova nepříjemnému hluku, ke kterému dochází během provozu pece....  " Klid tu nebyl, byly časté stížnosti na nedokonalé spalování a černý kouř. Nyní komíny kouř nechrlí, už se nepoužívají, ale zůstávají, ale jen jako památka na dobu vzniku stavby... Výměna technologie umožnila používat jiný způsob exhalací, používá se i jinde, např. v Ostravě.  jenže se v blízkosti nikde nebydlí, jako v České Třebové.... Pročtěte si celý text v Orlickém deníku  ZDE

Varhanní festival 2024 a 2023  na videu


Litomyšl z nejvyšší prozřetelnosti majestátu

Mezi lety 1344 – 1421 významně ovlivnilo rozvoj Litomyšle založení a poté působení litomyšlského biskupství v souvislosti se vznikem prvního arcibiskupství v Praze. Popularizační článek o tomto tématu si můžete přečíst například na stránkách Regionálního muzea v Litomyšli  Regionální muzeum v Litomyšli (rml.cz) od Petra Chaloupky. Odborníci na historii, religionistiku a archivnictví ale období vzniku nové církevní správy Lucemburků považují za ještě poměrně málo zpracované. Tento týden mu věnovali dvoudenní pracovní konferenci v Litomyšli, která by mohla být završena i odbornou monografií.
Konferenci s názvem Ex supreme providencia maiestatis (Z nejvyšší prozřetelnosti majestátu…) podle prvních slov ustavující listiny, uspořádal Historický ústav Akademie věd a Římskokatolická farnost – probošství Litomyšl ve spolupráci se Státním okresním archivem Svitavy se sídlem v Litomyšli a Regionálním muzeem v Litomyšli pod záštitou radního Pardubického kraje Romana Línka a starosty Litomyšle Daniela Brýdla.
„Litomyšl je město, které se i v moderní době v mnohém vymyká, a je vidět, že tomu tak bylo i v minulosti. Biskupství tady vzniklo, dalo by se říci, šťastnou náhodou. Ale litomyšlští toho  využili pro rozvoj městských privilegií i vznik cechů, pro postavení radnice, hradeb města, z kostela byla katedrála, začali pořádat trhy a rozvíjela se i vzdělanost. A nějak to zde v genetické výbavě zůstalo asi dodnes,“ podotkl Roman Línek, který zmínil i podstatnou diplomatickou roli Arnošta z Pardubic.
Účastníky konference čekaly i zajímavé exkurze do ateliéru restaurování papíru, knižní vazby a dokumentu Fakulty restaurování Univerzity Pardubice, do Regionálního muzea v Litomyšli a Kostela povýšení sv. Kříže.

Litomyšl otevřena turistům celoročně 

Zámecký areál Litomyšl slaví čtvrt století od zápisu na Seznam UNESCO. A k tomu dostal parádní dárek – celoroční provoz! V zimních měsících bude otevřeno vždy od čtvrtka do soboty, v říjnu a v dubnu od čtvrtka do neděle. V podobném režimu budou v Litomyšli nově otevřeny i další památky a kulturní instituce.
Na zámku budou moci turisté navštívit vždy některý z prohlídkových okruhů a novou interaktivní expozici ve 2. patře zámku mapující historii a architekturu zámku s důrazem na památkové hodnoty, pro které byl roku 1999 zámecký areál zapsán na Seznam světového a kulturního dědictví.„Zimní trasa nabídne také interiéry ve 2. patře zámku a zámeckou kuchyni v přízemí,“ láká kastelán Petr Weiss a pokračuje: “ Jakmile nastane advent, tak budou probíhat Vánoční prohlídky vyzdobených interiérů zámku v 1. patře s kaplí a zámeckou kuchyní v přízemí v režimu čtvrtek až neděle. Zimní trasa bude po tu dobu uzavřená.“ Jednoduše řečeno i mimo hlavní sezónu vždy poběží nějaká prohlídka interiérů zámku a jako bonus mohou návštěvníci zavítat do nové expozice Proč je zámek UNESCO.  K celoročnímu provozu zámku se přidávají i nově revitalizovaný Rodný byt Bedřicha Smetany, chrám Nalezení sv. Kříže a Zámecké sklepení se sochami Olbrama Zoubka a Srdcem pro Václava Havla. Celoročně lze navštívit tradičně také Městskou galerii a Regionální muzeum. Ve veřejném prostoru najdou turisté po celý rok Poeziomat na Vodních valech, lázeňské lavičky nebo řadu staveb současné architektury. Přidáme-li k tomu nabídku koncertů v Music Clubu Kotelna nebo divadelní a koncertní program ve Smetanově domě, pak je celoročně o zábavu postaráno. Víkend v Litomyšli totiž začíná již ve čtvrtek a to celoročně...

Na krajských dožínkách byl vyhlášen MLS kraje

Pernštýnské náměstí se na tradičních krajských dožínkách hemžilo návštěvníky, kteří přišli oslavit bohatství a tradice regionálního zemědělství. I letos byl připraven bohatý kulturní program, ochutnávky místních specialit a samozřejmě nechybělo vyhlášení soutěže MLS Pardubického kraje. Tato soutěž má za cíl podpořit místní výrobce potravin a posílit povědomí spotřebitelů o kvalitních regionálních produktech.
Sedmičlenná odborná komise složená z odborníků v oblasti gastronomie, ale také zástupců Pardubického kraje či Ministerstva zemědělství měla dne 15. srpna nelehký úkol. V areálu Střední školy zemědělské a Vyšší odborné školy v Chrudimi hodnotili více než 120 výrobků od 35 regionálních výrobců. Výrobky byly, stejně jako v předchozích letech, rozděleny do čtyř kategorií. Certifikát „MLS Pardubického kraje 2024“ tentokrát získalo 27 výrobků, v každé kategorii byl vybrán také absolutní vítěz.
Zároveň v rámci Krajských dožínek proběhla také spotřebitelská soutěž, kde mohli příchozí ochutnat oceněné výrobky a následně hlasovat pro nejlepší MLS dle jejich chutí. „U nás v Pardubickém kraji máme velké množství šikovných výrobců surovin i finálních produktů. A opět to potvrdil i letošní ročník potravinářské soutěže MLS Pardubického kraje. Je to dobře a mám z toho velkou radost. Proto také těm, kteří dokáží na trh dodávat kvalitu a bezpečnost v podobě svých výrobků, patří velké poděkování. A těší mne to o to více při vědomí, že v pomyslné džungli nadnárodního obchodu se bohužel často odehrávají praktiky, které nemají nic společného se zmiňovanou kvalitou a bezpečností potravin. Produkty, které umíme vyrobit u nás, k nám mnohdy cestují přes půlku světa, v lepším případě Evropy. Toho se ovšem mezi oceněnými MLSy Pardubického kraje obávat nemusíte. Chceme-li se jako společnost tedy chovat skutečně odpovědně nejenom například ke krajině, ale i sami k sobě, ke svému zdraví, bez podpory našich poctivých potravinářů a hospodářů se podle mého názoru neobejdeme. Vždyť to, co jíme, zcela zásadně ovlivňuje právě naše zdraví,“ řekl radní Pardubického kraje pro venkov, zemědělství a životní prostředí Miroslav Krčil.
V kategorii Mlýnské, pekárenské a cukrářské výrobky získalo ocenění pět z nich. Byla to Bageta rustikální se sušenými rajčaty od pana Kroulíka z Naší DOBRÉ pekárny, Medový fit vdolek jablečný z Medovinka, s.r.o., Cheesecake slaný karamel z Angidorty s.r.o., paní Angelika Čížková uspěla také ve spotřebitelské soutěži, dále pak byly oceněny perníkové minidezerty od paní JanurovéJaJa Pardubice s.r.o. a titul Absolutního vítěze této kategorie si odnesla Merenda od Denisy Korečkové z Cukrárny Levandule.
Pět výrobků získalo ocenění také v kategorii Maso a masné výrobky. Certifikát obdrželo Naše uzené z Řeznictví a uzenářství Oldřich Čejka, s.r.o., staročeská paštika z Řeznictví Švanda, s.r.o. a hovězí burger na gril z ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o. Nejvíce ocenění se podařilo získat Řeznictví a uzenářství Morávek za jejich Rib eye steak – vysoký hovězí roštěnec a Vepřové koleno po selsku. To se stalo nejen absolutním vítězem, ale také ho jako nejlepší masný výrobek označili návštěvníci akce.
Třetí kategorie, Mléko a mléčné výrobky, měla ocenění osm. Certifikát MLS Pardubického kraje získali Čerstvý BIO kozí sýr ochucený – tymián od paní Jitky Píchové, dále pak výrobky za Zemědělského družstva ve Sloupnici, konkrétně Sloupnický A2 Míša čokoládový a Sloupnické selské A2 mléko. Uspěly také výrobky pana Součka z Minimlékárny Juliana – Kefírový nápoj černý rybíz a Tuněchodský Hamoun a výrobky paní Bulvové ze Statku BulvoviMakovský sýr s rajčaty a Makovanka s česnekem. Absolutním vítězem se stal Zrající kravský pivní sýr z Květné Zahrady, z.ú., která získala také cenu spotřebitelů za sýr Lafeta.
Poslední kategorie, Výrobky z medu a ostatní byla nejpočetnější, získalo zde ocenění devět výrobků. Oceněnými jsou Med květový od paní Kinterové, Kryštof 11° z Knížecího pivovaru Moravská Třebová s.r.o., Mátová s kousky čokolády – jedná se o zmrzlinu od pana Kopeckého z Kopečková od Kopečka, Borůvková zmrzka od pana Pavlise, která si svou lahodnou chutí získala také spotřebitele, Hřebečská medovina – Jemná z Hřebečská medovina s.r.o., Kohout 11%, pivo světlý ležák z Armat, spol. s r.o., Bedřichova jedenáctka polotmavá z minipivovaru Veselka Litomyšl s.r.o. a Modrý sen od paní Kolrusové z Fit, zdraví a výživa. Absolutním vítězem se stal Sirup zelený ořech, citron, vanilkový lusk – Jsem Pecka. Na závěr dožínek byl radním Pardubického kraje pro venkov, zemědělství a životní prostředí, Miroslavem Krčilem udělován titul Objev roku. Ocenění tentokrát získaly dva pivovary, a to Knížecí pivovar Moravská Třebová s.r.o. a Pivovar Opatovický poklad, s.r.o.

Koalice nevládek Pardubicka si k 20. výročí nadělila rekord i staronové vedení

Koalice nevládek Pardubicka (KONEP), jejímž cílem je sdružovat a podporovat neziskové organizace v Pardubickém kraji, slaví 20. výročí. „Jako samostatná organizace existuje KONEP od 18. 10. 2004. Předtím jsme působili jako neformální sdružení neziskovek, a to od roku 1998,“ zavzpomínala ředitelka Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ Miluše Horská, která je ve vedení Koalice nevládek Pardubicka od jejího vzniku.
„Tehdy jsme chtěli, aby neziskové organizace měly silnější hlas u důležitých partnerů. Aby vystupovaly společně a jednotně například při jednáních se státní správou či podnikatelským sektorem. Jsem ráda, že se nám tento záměr daří dlouhodobě naplňovat,“ poznamenala Miluše Horská.
Unikátní partnerství s Pardubickým krajem
„Naší snahou je posilovat vzájemnou spolupráci, výměnu zkušenosti a pomáhat v rozvoji neziskových organizací i celého regionu,“ upřesnila ředitelka Koalice nevládek Pardubicka Jana Machová. „Zaměřujeme se také na podporu dobrovolnických aktivit a propojování neziskového, firemního a veřejného sektoru v Pardubickém kraji,“ uvedla ředitelka Koalice nevládek Pardubicka, která si cení i unikátního partnerství s Pardubickým krajem. To bylo oficiálně stvrzeno 22. 11. 2010. Přispívá k rozvoji neziskového sektoru, dobrovolnictví a celého regionu. „Díky němu bylo podpořeno mnoho dobrých skutků a prospěšných aktivit,“ sdělila Jana Machová.
S tím souhlasí i náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola. „Osvědčená spolupráce Pardubického kraje s Koalicí nevládek Pardubicka se zúročila na celé řadě projektů, ale i kulturních, společenských, sportovních a vzdělávacích akcí,“ potvrdil Pavel Šotola. „Partnerství Koalice nevládek Pardubicka a Pardubického kraje dává smysl. Věřím, že i v budoucnu přinese podporu řady prospěšných projektů, silné příběhy a nové impulzy pro rozvoj neziskového sektoru v našem kraji,“ zdůraznil náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor.
Burza filantropie v Pardubickém kraji: 555 projektů za 21 milionů korun
Zřejmě nejúspěšnějším plodem spolupráce Koalice nevládek a Pardubického kraje je Burza filantropie. Ta pomáhá neziskovým organizacím získat finanční či materiální podporu pro jejich projekty od donátorů z řad firem a veřejné správy. „Burza filantropie umožňuje osobní setkání dárců a zástupců neziskových organizací. Ti mají možnost v časovém limitu představit vlastní nápad a získat potřebnou podporu pro svůj projekt,“ doplnila Jana Machová.
„Když jsme s Burzou filantropie v Pardubickém kraji v roce 2011 začínali, vůbec jsme netušili, kam až se můžeme dostat. Moc nás těší, že neziskové organizace dokáží připravit skvělé a velmi pestré projekty z různých oblastí, na které donátoři slyší a dává jim smysl je podpořit. Velký dík patří všem, kdo se s námi podílí na tom, že se z Burzy filantropie stal fenomén. Za celou dobu historie burz jsme v Pardubickém kraji podpořili 555 projektů, a to částkou 21 024 044 korun,“ radoval se Pavel Šotola.
„Je skoro až neuvěřitelné, že zatímco první ročník Burzy filantropie s reálnými prostředky donátorů v roce 2012 vynesl v Pardubickém kraji 900 tisíc korun, letos jde o rekordní částku 2 520 309 korun,“ vyzdvihla nárůst podpory prospěšným projektům v průběhu času Jana Machová.
KONEP ve spolupráci s Pardubickým krajem pořádá i každoroční Galavečer oceňování dobrovolníků, neziskových organizací a společensky odpovědných firem Pardubického kraje. Slavnostní večer vždy dýchá příjemnou atmosférou nabitou dobrými skutky všeho druhu. Nechybí ani bohatý kulturní program. „Je nám ctí oceňovat ty, kteří nosí srdce na dlani,“ podotkla Jana Machová a dodala, že ten letošní se uskuteční 2. prosince 2024.
Úspěšné projekty financované z Evropské unie
KONEP má na svém kontě také celou řadu projektů financovaných z Evropské unie. „Tyto projekty by si neziskovky samy zřejmě nenapsaly. Mnohým z nich pomohly ve formě nových placených pracovních míst. Šlo například o projekt Aktivně ke štěstí a spokojenosti,“ nastínila ředitelka Koalice nevládek Pardubicka. „Jiné naše projekty dokázaly prostřednictvím placených rekvalifikací, pracovních stáží či mentoringů účastníky posunout tak, že se stali třeba úspěšnými podnikateli nebo klíčovými zaměstnanci a jsou jimi dodnes,“ řekla Jana Machová.
Velký ohlas měly i vzdělávací projekty pro členské organizace KONEP (KONEP roste) či historicky první společné partnerské projekty, v nichž bylo zapojeno 13 nestátních neziskových organizací z celého Pardubického kraje. „Zásluhou projektů Aktivní rodiče a Rodičovská dovolená, období růstu se podařilo nastartovat několik mateřských a rodinných center z celého Pardubického kraje. Ať už formou vybavení do center nebo díky placeným pracovním místům,“ pokračovala ředitelka organizace zastřešující neziskovky v Pardubickém kraji.
Jaké jsou výhody členství v Koalici nevládek Pardubicka?
KONEP rozhodně není žádnou uzavřenou společností. „Pokud nezisková organizace působící v Pardubickém kraji má o členství v KONEPu zájem, je potřeba vyplnit přihlášku. Nové členy pak může přijmout valná hromada,“ upřesnila koordinátorka informační kanceláře KONEPu Barbora Jouzová.
Jaké jsou výhody členství? „Svým členům přednostně nabízíme partnerství na projektech, které připravujeme. Chystáme i speciální projekty pro členské organizace a celou řadu vzdělávacích kurzů se zvýhodněnými cenami pro jejich zaměstnance,“ nastínila Jana Machová. „Členové mají možnost spolurozhodovat o dalším směřování Koalice nevládek Pardubicka. Ta zároveň může pomoct realizovat různé nápady a vize, na které by si samy organizace netroufly,“ doplnila šéfka KONEPu.
„Velmi si ceníme našeho členství v KONEPu. Již několikrát jsme se úspěšně účastnili perfektně organizované Burzy filantropie, díky které jsme také navázali bližší vztah s místními firmami, nebo Galavečera oceňování dobrovolníků. Také pracovní jednání a sdílení zkušeností s ostatními členy KONEPu jsou pro nás obohacující,“ prohlásil za Salesiánský klub mládeže, Centrum Don Bosco jeho ředitel a předseda klubu Aleš Kalina.
Koalice nevládek Pardubicka má staronové vedení
K 20. výročí si Koalice nevládek Pardubice nadělila staronové vedení. Předsedkyní správní rady zůstává Jolana Štěpánková, která je ředitelkou spolku Apolenka ve Spojile u Pardubic. Na pozici místopředsedkyně správní rady bude i nadále působit ředitelka Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ Miluše Horská. Na další funkční období, které je tříleté, byli jednomyslně na valné hromadě zvoleni členy správní rady také ředitel a předseda Salesiánského klubu mládeže, Centrum Don Bosco Aleš Kalina, ředitelka organizace Rytmus Východní Čechy Eva Sládková a ředitelka organizace Cesta pro rodinu Dana Hubálková. „Správní rada Koalice nevládek Pardubicka pokračuje beze změn. A my se těšíme na další výzvy, které nás čekají,“ uzavřela Jana Machová.
Více informací o Koalici nevládek Pardubicka najdete na webu www.konep.cz.

Pozvánka na vernisáž piaristické výstavy v Litomyšli

Takováto akce v Litomyšli ještě nikdy nebyla. Na slavnostním zahájení bude také představena a dána do prodeje více než 500stránková kniha Piaristé v Litomyšli (editoři Martin Boštík a Stanislav Vosyka), v níž je mj. rozebrán obsah Klácelova spisu Mostek, což je vlastně výklad myšlenek litomyšlského piaristického filozofa Bonifáce Buzka.

LUBOŠ MALINA & ROBERT KŘESŤAN ZVOU NA KONCERT DO ČESKÉ TŘEBOVÉ


Jde o koncert Ivo Viktorin Tria s hosty, který se uskuteční jako sedmý pohodový pátek ve velkém sálu Kulturního centra v České Třebové, Jako hosté budou právě Luboš Malina a Robert Křesťan, kteří samozřejmě také vystoupí a hlavně se zúčastní křtu nového alba skupiny Ivo Viktorín trio.

Jako host vystoupí také GANKINO QUINTET, jehož členem je také českotřebovský kontrabasista Jakub Janíček a s ním mimořádně také houslista Adam Janíček! Pořad bude uvádět v České Třebové populární JAN ČENSKÝ. Vstupenky jsou již v předprodeji a s pozvánkou přichází na krátkém videu také Luboš Malina a Robert Křesťan




    

Lokomotiva hockey info: 
Předprodej permanentek zahájen
Pokud máte zájem o sezonní permanentku včetně Vašeho místa, kontaktujte nás na emailu info@lokomotivahockey.cz . Cena permanentky je 520 Kč. Platí pro všechna domácí utkání a play-off našeho mužstva mužů. Výdej vstupenek bude před prvním domácím utkáním
Jednotné vstupné na sezónu 2024/2025 bylo stanoveno na 60 Kč.
Děti do 10 let zdarma.

Program Kulturního centra na říjen
Program akcí Městského muzea v říjnu
Program městské knihovny na říjen
Souhrn plánovaných akcí v říjnu
Program DDM Kamarád v říjnu
Program ČSOP Podorlicko v říjnu


Úmrtí v říjnu a září  - aktualizace 14/10:   Bohumila Bečková, 80 let, Masarykova 2100 Česká Třebová Mária Jankelová, 74 let, Česká Třebová U Stadionu 579 Gloserová Vlasta, 89 let, ČT, Smolík Karel, 74 let,  Zýka Jaroslav, 90 let, Zhoř 38, Ivana Bártová, 72 let, Vladiboj Zajíček, 75 let.  Zdenka Vašinová, 83 let, Věra Jenyštová, 78 let, Aleš Koktavý, 68 let, Kunčina,  Miroslav Řehák, 56 let, Žichlínek, Dagmar Královcová , 63 let, Jiří Lehar, 44 let, Jiří Rybka, 86 let,  Miloslav Kubát, 81 let,  Tykačova 1661,     Více v rubrice Úmrtí ZDE)


Výběr z publikovaných videí z podzimu 2023

Nová videa Českotřebovského deníku:



  
AVÍZO NA LISTOPAD  PPP 2024 - pohodový pátek po sedmé,  1. 11. 2024 od 19,00 hod. VS KC Česká Třebová, vstupné 350, - Kč.
Účinkují : Ivo Vikttorin Trio (Ivo Viktorin  - AG Flek, Luboš Novotný - Druhá tráva, Radek Hlávka - Druhá tráva) - křest nového CD, kmotři křtu - Robert Křesťan (Druhá tráva) s Lubošem Malinou (Druhá tráva, Malina Brothers) - společně oslavíme 40 let jejich spolupráce, předkapela - Gankino Quintet - studenti Pardubické konzervatoře. Vystoupí i Adam Janíček Pořádá a zve Zdeněk Neterda

 

 Viděli jste nedávno publikovaná videa Českotřebovského deníku?