HC Kohouti bez podpory hlavního partnera  


Před měsícem vyhráli českotřebovští Kohouti krajskou ligu Pardubického a Královéhradeckého kraje, nyní ztrácejí hlavního partnera. S ohledem na výsledky a úspěchy klubu, kterému fandilo obrovské množství diváků, přinášíme chronologický přehled vývoje posledních dnů...
 
Ve středu 20. března vybojovali Kohouti třetí mistrovský titul.
V pátek 29. března proběhl slavnostní večer. V jeho průběhu generální ředitel společnosti Rieter CZ Jan Lustyk hráčům oznámil, že firma musí omezit výdaje na nevýrobní aktivity, proto bude hledat efektivnější způsob odměňování. Na doplňující otázku, kdo z hráčů má zájem v České Třebové nadále působit, téměř všichni zvedli ruku nad hlavu.
S aktuální situací byl 29. března na večírku seznámen také českotřebovský starosta Zdeněk Řehák, který byl v souvislosti s výše uvedeným, jako vrcholný představitel města, již 29. března ústně požádán o finanční podporu klubu. Ve středu 3. dubna proběhlo další pracovní jednání za účasti tří vedoucích pracovníků společnosti Rieter CZ, na kterém se hledala optimální a reálná řešení.
 
MĚSTO (1)
V pátek 5. dubna byla zmíněná žádost v písemné podobě předána starostovi Zdeňku Řehákovi.
Poznámka: v této době klub ještě neznal rozhodnutí generálního partnera.
Dobrý den pane starosto,
po týdnu se vracím ke společné schůzce v hotelu Uno dne 29. března 2024, kde jsme Vás společně s generálním ředitelem společnosti Rieter CZ Ústí nad Orlicí Janem Lustykem seznámili s aktuálními informacemi v oblasti financování českotřebovských Kohoutů.
Strojírenská společnost Rieter CZ, která je generálním partnerem klubu, musí ve zbytku roku 2024 výrazně omezit výdaje na nevýrobní aktivity. To může zásadním způsobem ovlivnit financování a provoz hokejového klubu, který je vítězem nedávno skončeného mistrovství Pardubického a Královéhradeckého kraje.
Za jedenáct let své existence náš klub vybojoval tři první místa, dále dvě druhá a dvě třetí místa. V rámci krajské hokejové soutěže mají Kohouti nejvyšší divácké návštěvy, lední hokej v podání Kohoutů je ve městě nejnavštěvovanějším sportem. Zápasy Kohoutů v sezoně 2023-2024 navštívilo v České Třebové téměř 9 tisíc diváků.
Na schůzce v hotelu Uno jsme Vás požádali o finanční podporu, přičemž rozhodnutí o formě této pomoci je samozřejmě na vedení města. Nemusí jít pouze o přímou finanční podporu, možný je například mix finanční podpory a odpuštění plateb ze ledy.
S ohledem na skutečnost, že jednání s trenéry a hráči musí proběhnout přibližně v polovině měsíce dubna, Vás žádám o sdělení stanoviska do pátku 12. dubna 2024.
Děkuji, s přátelským pozdravem.
Vladimír Vaněk, předseda klubu
 
MĚSTO (2)
Až ve čtvrtek 18. dubna písemně reagoval starosta města Zdeněk Řehák.
Vážený pane Vaňku,
tímto emailem reaguji na Vaši žádost zde dne 5. dubna 2024 o navýšení finanční podpory ze strany města hokejovému klubu HC Kohouti Česká Třebová. Po zvážení možností městského rozpočtu Vás bohužel musím informovat, že město Česká Třebová nemůže Vašemu klubu poskytnout podporu v navrhované výši.
Ačkoliv pro město byla vždy z pochopitelných důvodů prioritou především podpora sportování mládeže, jsme si vědomi přínosu hokejového celku Kohoutů. Tím nemyslím pouze Váš podíl na propagaci České Třebové prostřednictvím dosažených úspěchů v uplynulých sezónách krajské soutěže, ale také úctyhodnou návštěvnost zimního stadionu během jednotlivých utkáních.
Je nesporné, že Třebováci během jedenácti let působení přijali klub za svůj a hraná utkání jsou pro řadu z nich cennou příležitostí k vzájemnému setkávání a společným zážitkům. Také proto město Česká Třebová v průběhu let Vaši činnost různými formami podporovalo a je připraveno v této podpoře nadále pokračovat, nebo ji případně dle možností rozpočtu navýšit, ale Vámi navrhovaná částka v současné době není v našich finančních možnostech.
Pevně věřím a doufám, že se Vám podaří nečekaný finanční výpadek kompenzovat. V takovém případě můžete i nadále počítat s naší podporou.
Přeji Vám mnoho štěstí při Vašem snažení. Zdeněk Řehák

STANOVISKO KLUBU
(19. dubna)
„Pro náš klub znamená ukončení podpory ze strany generálního partnera zásadní problém. Hledat v polovině dubna nového silného sponzora, to je práce pro kouzelníka kvalit Davida Copperfielda. V posledních dnech jsem měl několik velmi intenzivních jednání s potencionálními partnery, kteří si vzali nějaký čas na rozmyšlenou. Hokejovou veřejnost v České Třebové budeme pochopitelně informovat,“ uvedl předseda klubu Vladimír Vaněk.
 
Zdroj web kohouti-ceskatrebova.cz

Připomeňme si konec úspěšné sezóny 2023/2024