Kolosální úspěch Matyáše Maršíka v Portugalsku  


14. - 20. 04. 2024
Matyáš Maršík v tomto termínu reprezentoval Českou republiku na velmi prestižním mezinárodním turnaji SUPER KATEGORIE ETA U14 v Portugalsku (Maia). Maty dosáhl vynikajícího úspěchu, když jako nenasazený hráč se probojoval až do semifinále mezi čtyři nejlepší hráče turnaje (z celkového počtu 64 hráčů v hlavní soutěži)! Jedná se o jeden z turnajů nejvyšší kategorie hráčů do 14 let. Více o turnaji ZDE Rozhovor s Matyášem na krátkém videu najdete ZDE
Mnoho známých jmen zdobilo v minulosti kurty v Maii. V roce 2011 skončil na druhém místě Andrey Rublev, Alexander Zverev se probojoval do semifinále. V roce 2016 zvítězil Lorenzo Musetti a v roce 2017 zvítězil na tomto turnaji Carlos Alcaraz. 
 
Na minulém turnaji SUPER KATEGORIE ve Švédském Stokholmu musel Maty po vítězství v 1. kole a po vyhraném prvním setu v 2. kole bohužel odstoupit z turnaje pro zranění kotníku (28.2. 2024). Po nucené, více jak týdenní zdravotní "pauze" se Maty zúčastnil halového MČR, kde téměř bez tréninku a ještě s nedoléčeným zraněním sice nemohl potvrdit roli jednoho z favoritů ve dvouhře, ale ve čtyřhře se svým spoluhráčem Michalem Rakoušem už zvítězil a stal se halovým mistrem ČR! (11.3. 2024)
Od této chvíle se mu opravdu výsledkově daří. 17.3. 2024 se stal vítězem halového turnaje dorostenců ve dvouhře i čtyřhře, 26.3. 2024 zvítězil ve dvouhře starších žáků na halovém turnaji kategorie "A". Oba turnaje se konaly"doma" v České Třebové.
Po úspěšném zakončení halové sezóny nemohl Maty snad už lépe zahájit letní antukovou sezónu než skvělým výsledkem v Portugalsku. Hned v prvním kole zvítězil nad druhým hráčem evropského žebříčku Radu z Rumunska (Rank 2.). Ve 2. kole zvítězil nad Giurescu z Francie, ve 3.kole nad Gallo z Itálie. Ve čtvrtfinále Matyho čekal další vynikající hráč Put z Holandska (Rank 7.). V tomto zápase Maty prohrával již 2/6, 2/5 a soupeř měl dva mečboly! Neskutečnou bojovností Maty zápas "otočil" a zvítězil 2/6, 7/5, 6/3 a postoupil do semifinále!!! V boji o postup do finále ho čekal Lorimer z Anglie (Rank 4.), na kterého již Maty nestačil, ale sehrál s o hlavu vyšším a fyzicky vyspělejším soupeřem naprosto vyrovnané a kvalitní utkání. Lorimer se stal nakonec celkovým vítězem turnaje. Opravdu skvělá série!
Matymu gratulujeme a přejeme i nadále skvělou formu a především pevné zdraví!  Přídám ještě pavouk dvouhry: