Příloha Českotřebovského deníku   

                                                        Sportovní areál gymnázia v přestavbě 2024  


Těšíme se na dokončený areál, jeho nově položené barevné povrchy vypadají zajímavě. jde o novou kvalitu, na kterou areál čekal hodně dlouho. VždyŤ jeho poslední úprava byla provedena v devadesátých letech. To bylo v době, kdy budova a celý areál patřil městu a kraj jako zřizovatel školy platil městu nájemné ve výši cca 750 tisíc korun a město tehdy nedokázalo ani tyto prostředky do oprav a úprav školy vrátit. Teprve změna vlastnictví - převod na kraj umožnil změnu přístupu, kryj investoval do úprav a rozvoje této školy a využil také evropské dotace. Městu v okolí školy zůstal pouze parkový prostor před školní budovou, nově upravený v roce 2018. Nově upravena byla také gymnaziální zahrada, kde je také zřízena venkovní učebna. Prohlédněme si na fotografiích předchozí a současný stav přestavby a modernizace školního sportovního areálu. Foto  Milan Mikolecký a Vojtěška Vohralíková

A ještě jaké to bylop na začátku:

Věříme, že se vše podaří dokončit včas a v dobré kvalitě, aby se zde již mohl hrát červencový Streetballhus tak jako loni nebo v jiných letech. A na Novém povrchu, na moderním hřišti.  Ještě není hotovo, ještě je tu dost práce.  Můžeme se také podívat jaká je k tomu projektová dokumentace:




Vybavení multifunkčního hřiště
- 4x BASKETBALOVÝ KOŠ, VČETNĚ NOSNÉHO SYSTÉMU S VYLOŽENÍM A S OBROUČKOU A SÍŤKOU.
- 2 KUSY AL SLOUPKŮ NA VOLEJBALOVOU SÍŤ, VČETNĚ SPORTOVNÍ SÍTĚ.
- 2 KUSY AL SLOUPKŮ NA NOHEJBAL, VČETNĚ SPORTOVNÍ SÍTĚ
- 2 KUSY TYPOVÝCH AL BRANEK NA MALOU KOPANOU/HÁZENOU
- 1 KUS PRODYŠNÉ PLACHTY Z POLYETHYLENU NA ZAKRYTÍ PÍSKU
- 1 KUS ODRAZOVÉHO PRKNA PRO SKOK DALEKÝ, VČETNĚ ZÁKRYTOVÉHO POUZDRA
- 4 KUSY VENKOVNÍCH LAVIČEK
- 2 KUSY ODPADKOVÝCH KOŠŮ 

 

Psali jsme:
Především budou odstraněny nevyhovující asfaltové povrchy. V centru areálu  bude kolem multifunkčního kolem hřiště bude nově uložen polymerbetonový odvodňovací žlab. V prostoru hřiště budou vybetonovány základové patky určené pro  kotvení pouzder pro AL sloupky sportovních sítí, basketbalových konstrukcí,  fotbalových branek a sloupů záchytného systému.
Plocha multifunkčního hřiště bude opatřena patřičným lajnování pro streetball, volejbal, házenou a malou kopanou. Šířka čáry bude 50mm v různých barevných odstínech. Na kratších stranách hřiště, za brankami, bude umístěn síťový záchytný systém,  výšky 4m. V blízkosti pískoviště bude zabetonováno pouzdro pro umístění dálkařského  břevna.
U hřiště bude také provedena rekonstrukce osvětlení sportovní plochy. Stávající výbojková svítidla budou nahrazena úspornými LED svítidly, které budou osazeny na objektu školy a dvou desetimetrových stožárech stojících vedle atletické rovinky.
Běžecká rovinka: Po odstranění stávajícího povrchu bude položen nový sportovní povrch. Běžecká rovinka délky 75 m a šířky 5 m se 4 drahami bude opatřena patřičným lajnování. Šířka čáry bude 50mm, bílé barvy.

Vybavení víceúčelového hřiště
- 4x BASKETBALOVÝ KOŠ, VČETNĚ NOSNÉHO SYSTÉMU S VYLOŢENÍM A S
OBROUČKOU A SÍŤKOU.
- 4 KUSY AL SLOUPKŮ NA VOLEJBALOVOU SÍŤ, VČETNĚ SPORTOVNÍ SÍTĚ.
- 4 KUSY AL SLOUPKŮ NA NOHEJBAL, VČETNĚ SPORTOVNÍ SÍTĚ
Psali jsme:
Nyní nevyhovující, asfaltový povrch bude odfrézován v tloušťce  50mm. Dále budou odstraněny betonové, odvodňovací žlaby s betonovou přídlažbou a kolem hřiště bude nově, ze tří stran, uložen polymerbetonový odvodňovací žlab. V prostoru hřiště budou vybetonovány základové patky určené pro kotvení pouzder pro AL sloupky sportovních sítí a basketbalových konstrukcí.
Vrchní asfaltová vrstva bude splňovat požadovanou rovinatost a bude spádována k odtokovému žlabu.
Na asfaltový koberec bude položen, celoplošný jednovrstvý, umělý sportovní povrch.
Plocha víceúčelového hřiště bude opatřena patřičným lajnování pro streetball, volejbal a nohejbal. Šířka čáry bude 50mm v různých barevných odstínech.  Rozměr hřiště : 23,500 x 28,500m
U víceúčelového hřiště je na severní a západní straně malá tribuna z betonových prvků, mezi které je položena zámková dlažba.
A ještě jaký byl stav sportovního areálu v roce 2023:

Těšíme se na dokončený areál, jeho nově položené barevné povrchy vypadají zajímavě. jde o novou kvalitu, na kterou areál čekal hodně dlouho.Foto  Milan Mikolecký a Vojtěška Vohralíková