Příloha Českotřebovského deníku   

                                               První jarní blešák 2024 - fotoreportáž Martina Šebely


Přidávám také video, které bylo pořízeno asi o hodinu později než fotografie Martina Šebely a myslím, že je vidět rozdíl jak v počtu zájemců i rozsahu a nabídce tržiště, které se rozrostla až později po zahájení, kdy zde byla hlavně jen nabídka vyřazených knih.
Knihy zde nakonec byly na více místech než v nabídce městské knihovny.
A některá zaměření byla specializovaná na dětskou knihu nebo na učebnice a sbírky příkladů atd.  Nebyl to tedy pouze pel mel "vysloužilých" knih, kterých se městská knihovna za deset korun zbavuje protože se už nepůjčují. A knihy se vyhazovat nemají, to je zboží zvláštního druhu, proto takového akce mají svůj význam.
Právě ta šířka nabídky se postupně rozšiřuje, to právě uvidíte na připojeném videu.  Součástí plakátu na blešák byl oznámená burza knih. Burza ovšem znamená prodávat a kupovat, případně vyměňovat.  O to tady v tomto případě ale nešlo.
Další akce bude v květnu a to by mohlo být ještě zajímavější.  Termín 25/5 je dokonce stejný jako termín tradičního  Blešího trhu na Splavě u Malířů, takže budeme moci procházet dvě "bleší tržiště vedle sebe". Na Splavě bude ovšem dvoudenní, na krytu zase jen tři hodiny.  Právě na to bylo nejvíc dotazů, zda by se nevyplatilo trvání akce prodloužit alespoň o dvě hodiny.  Co to přece dá práce vynosit tolik věcí a po třech hodinách je zase skládat...! (mm)