Příloha Českotřebovského deníku   

                                                        DSC GYM Česká třebovÁ na ADCC WORLD warsaw 2024 


Do Warsavy se vydal tým DSC GYM ČESKÁ TŘEBOVÁ na dvoudenní turnaj v brazilském JIU JITSU.  Tentokrát bojovali v disciplíně "bez kimona" NO GI.
V sobotu bojovali dva dospěláci a to VALERIE POULOVA a MICHAL RICKWOOD.
VALERIE POULOVÁ  poráží všechny své soupeřky včetně své největší rivalky z SLOVINSKA a VALERIE tak dováží do ČESKÉ TŘEBOVÉ TITUL MISTRA SVĚTA ADCC NO GI.
MICHAL RICKWOOD vyhrál dva zápasy ale bohužel prohrál třetí a tak šel bojovat o bronz, což se mu  povedlo! a Michal Richwood přivezl do České Třebové BRONZ MEDAIL ADCC WORLD WARSAVA.
Den druhý - to byla neděle:
Do bojů nastoupili naši nejmladší a junioři.
Prvním, kdo nastupoval byl ALEX JANDA - 32 kg (7 - 8 let). Alex jakožto nejmladší z celé kategorie, tak byl rozlosováním nasazen a tudíž měl první zápas vyhraný, do druhého zápasu měl velice dobrý strategický nástup. Nakonec to bohužel nestačilo a prohrál na body 3:0, když silově nestačil na svého soupeře, ALEX tak domů dováží STŘÍBRO ADCC WORLD WARSAVA.
Další zápasník ŠIMON POPELKA 9 LET jeden zápas vyhrál a druhý prohrál. Pak šel  bojovat o bronz. Šimonova vidina alespoň bronzové medaile byla tak silná, že vyhrál za třicet vteřin na škrcení a tak bere BRONZ.
KAROLÍNA JANDOVÁ - 60kg (v kategorii 15-17 let) první zápas díky rozlosování vyhrává a postupuje tak do dalších bojů, když se přes polskou reprezentantku dostala do finále proti Ukrajinské soupeřce. Bohužel ve finále Karolína udělala velmi špatné strategické rozhodnutí. To ji stálo titul MISTRA SVĚTA ADCC NO GI a dováží tak STŘÍBRO.
Další do bojů nastoupila EMA TESAŘOVÁ, která bohužel nestačila na polskou reprezentantku. Vypadla ve čtvrtfinále a tudíž se vidina medaile rozplynula.
LILIANA DVOŘÁKOVÁ vyhrála první zápas, druhý prohrála. Postupuje tak do boje o bronz, kde už nic nenechala náhodě a nekompromisně ukončuje boj se svou soupeřkopu pákou na ruku a přivezla tak BRONZ.
Další kdo zápasil na tomto turnaji byl FRANTIŠEK KRYSTL který podlehl polskému soupeři v prvním kole na páku na ruku,
RENÉ VIKTORIN: první zápas výhra pákou na nohu, ale bohužel druhý zápas prohrává na páku na ruku, René musel boj vzdát.

Celková bilance
na ADCC WORLD WARSAW
6 medailí:
VALERIE POULOVÁ - ZLATO
KAROLÍNA JANDOVÁ -  STŘÍBRO
ALEX JANDA - STŘÍBRO
ŠIMON POPELKA - BRONZ
LILIANA DVOŘÁKOVÁ - BRONZ
MICHAL RICKWOOD  - BRONZ