Dny florbalu v České Třebové 2019 - 2024 


Dny florbalu 2024 jsou u konce

Letošní 15. ročník Dnů florbalu je za námi. Pojďme se naposledy ohlédnout za touto neskutečnou jízdou. Facebook, Instagram, Flickr a Zimní stadion v České Třebové mají za sebou smršť příspěvků a fotek ohledně Dnů florbalu. Doufáme, že jste si to užili tak jako my! 
Na Dnech florbalu se celkově odehrálo 469 utkání, o vše se střídavě postaralo 51 pořadatelů a celkově se všeho zúčastnilo 1 772 hráčů a hráček!
Veškeré fotografie rozdělené dle dnů a turnaje najdete zde: FLICKR
Reportáže na OIKTv: Reportáž 10.5. MŠ , Reportáž 7.5. ZŠ
Pokud někdo postrádáte něco ze svého šatníku, florbalku nebo flašku, napište nám: info@fbkot.cz
Zajímavost: Školy k nám přijely z 2 krajů, 4 okrsků, 20 měst.

Dny florbalu 2023 jsou za námi

Čtrnáctý ročník je u konce a dny florbalu se tak loučí se zimním stadionem.
Od úterý 9.5. do pondělí 15.5. patřil zimní stadion v České Třebové florbalu. Konal se zde již 14. ročník akce s názvem Dny florbalu a program byl opět nabitý. Dopoledne všedních dní patřila dětem a studentům z mateřských, základních a středních škol. Školních turnajů se zúčastnilo neuvěřitelných 92 družstev. Největší zájem byl letos o turnaj 8. - 9. tříd, na kterém se sešlo 37 družstev z různých škol z okolí. Úterní odpoledne poměřily mez sebou své síly rodiny v třech až čtyřčlenných týmech ve florbalovém dovednostním víceboji. V průběhu akce sehrály několik přátelských utkání naše týmy FbK Orlicka-Třebovska. Týmy starších žáků vyzvaly tým VS Asper Šumperk, mladší žáci se utkali s FBC Tatran Litovel, dorostenci poměřili své síly HAGA Pardubice a tým FTC Vysoké Mýto přijal pozvání na utkání dorostenek. V rámci čtvrtečního programu proběhl turnaj firem. Děkujeme tak za účast následujícím firmám: Contipro, EOS media, Schaltag, Orlimex, Rieter a Michal Motl Investment. Dny florbalu přivítaly i florbalisty ze Slovenska. V sobotu přijal pozvání náš partnerský klub 1. SC Malacky, ten dorazil s dětmi z přípravky a elévů na sobotní turnaj pro tyto kategorie. Spolu s dětmi přijeli i junioři a muži, kteří v podvečer odehráli přátelský zápas proti našemu taktéž kombinovanému týmu z juniorů a mužů. Nechyběl ani oblíbený turnaj pro veřejnost 3+1, který sehrálo 16 týmů. Po turnaji následoval otevřený trénink dívek, kdy si s námi mohl kdokoli přijít zasportovat. Celou akci doprovázela dobrá nálada, úsměvy z výher, nechybělo pár slz z proher, ale radost ze hry a florbalu jako takového byla na prvním místě! Všem pořadatelům akce a zúčastněným patří velké poděkování.
VÝSLEDKY:
Turnaj ZŠ 6.-7. tříd
Chlapci

1. ZŠ U Dvora Letohrad
2. ZŠ Sv. Čecha, Choceň
3. ZŠ TGM Litomyšl
Dívky

1. ZŠ Sv. Čecha, Choceň
2. Gymnázium Česká Třebová
3. ZŠ TGM Svitavy
Rodinný florbalový víceboj 
1. Vaňousovi MTV
2. Voltnerovi
3. Menšecíci
Turnaj ZŠ 8.-9. tříd
Chlapci
1. ZŠ Zámecká Litomyšl
2. ZŠ Bratří Čapků Ústí nad Orlicí
3. ZŠ Smetanova Lanškroun
Dívky
1. ZŠ Dobrovského Lanškroun
2. ZŠ Žamberk, Nádražní 743
3. ZŠ a MŠ J. A. Komenského Brandýs nad Orlicí

Turnaj středních škol

1. SŠ Bohemia Chrudim B
2. VOSŠ a SŠ stavební Vysoké Mýto
3. Gymnázium Ústí nad Orlicí
 
Turnaj firem
1. Michal Motl Investment
2. Rieter
3. Orlimex
Turnaj přípravky
1. FBC Mohelnice
2. FBK Svitavy 
3. FbK OT Loupežníci

Turnaj elévů 
1. FBC Mohelnice Šmoulové
2. SOKOLI Pardubice Ananasy
3. FBC Mohelnice Sharks
Turnaj veřejnosti
1. Lentilky pod kobercem
2. Droždínská šlechta
3. Gucci team
Turnaj ZŠ 1. stupně
1. ZŠ Zámecká Litomyšl
2. ZŠ Jiráskova Lanškroun 
3. ZŠ Habrmanova Česká Třebová

 Ohlédnutí za Dny florbalu 2022 

Jsme rádi, že se po dvouleté pauze podařilo znovu uspořádat vámi oblíbenou sportovní akci Dny florbalu.
Od 21.5. do 28.5. patřil Zimní stadion v České Třebové turnajům našich kategorií, škol, firem a veřejnosti. Nezapomenuli jsme ani na Rodinný florbalový víceboj nebo pozvat místní mateřské školky.
Jak vypadaly letošní turnaje škol v číslech?
1. stupeň ZŠ: 120 dětí ve 13 týmech
6.- 7. třídy ZŠ: 180 chlapců ve 20 týmech, 68 dívek v 7 týmech
8.-9. třídy ZŠ: 186 chlapců v 18 týmech, 71 dívek v 8 týmech
SŠ: 108 chlapců v 11 týmech, 10 dívek v 1 týmu.
CELKEM 743 účastníků v 78 týmech
Turnaj firem, umístění:
místo: Michal Motl Investment
místo: Contipro
místo: Rieter
místo: Orlimex
místo: CZ Loko
místo: Armat
Turnaj veřejnosti, umístění:
místo: Jedi Knights
místo: LPK
místo: Michal Motl Investment
místo: Droždínská šlechta
místo: Kirvted
místo: Hnojaři z Lanškrouna
místo: Pobřeží kocoviny
místo: FBC Hankey
místo: Hrej to hlavou
místo: Výpitky
místo: IBK Zachraňte Willyho
místo: Skalka Boyz
místo: Gucci Team
místo: Olomoucké tvarůžky
místo: Čtvrt hodiny před osmou
místo: 4 piva a rum
Děkujeme Všem pořadatelům za přípravu a průběh každého dne!
Děkujeme za Vaší účast, Vaše sportovní výkony a těšíme se na další ročník v roce 2023!

 V letech 2020a 2021 se Dny florbalu v České Třebové nesuskutečnily (covid 19)

 

Ohlédnutí za akcí 10 dní florbalu 2019

Již po DVANÁCTÉ zaplnil florbal ve dnech 17.5. - 26.5.2019 místní Zimní stadion v České Třebové. A jako každý ročník, tak i tento přinesl řadu novinek a trhal pár rekordů, zejména v počtu přihlášených škol!
Přípravy této akce s názvem 10 dní florbalu vyvrcholily v pátek, kdy se otevřely dveře pro kohokoliv, kdo si chtěl přijít vyzkoušet trénink florbalu. První sobota patřila nejmenším florbalistům v kategorii přípravka a elévové. Pro tyto kategorie se uskutečnil "Dortový turnaj". Jak název může napovědět, tak startovným na tomto turnaji byl jeden dort. Šest družstev přípravky a sedm družstev elévů svedlo boje o první místa v tabulkách. K vidění bylo mnoho krásných florbalových akcí zakončených góly, ale nedůležitější byla dětská radost. Po skončení zápasů si každé družstvo dle umístění vybralo dort, jako výhru a rovnou na ploše se s chutí všichni zakously do dortů. 
Neděle patřila tradičnímu turnaji pro příchozí veřejnost, kterého se letos zúčastnilo 14 týmů. Nechyběli tradiční týmy, ale opět se přihlásila i řada nováčků. Nakonec se podařilo zvítězit týmu s názvem "Bejvávalo". 
Pondělím dnem odstartovala série turnajů pro základní a střední školy z širokého okolí. Jako první se na hřišti představili žáci z 1.stupně ZŠ. V bojích ve smíšených družstvech prvenství získala ZŠ a MŠ Častolovice. Ještě tento proběhlo přátelské utkání starších žáků s FBC Skuteč. FbK OT ve 3. třetině v čase 14:47 obdrželo rozhodující branku a prohrálo poměrem 5:6. 

Dalším bodem akce byl turnaj pro 6. - 7. třídy ZŠ, oproti předchozímu hracímu dni počet přihlášených škol vysoce narostl. V chlapeckém turnaji bojovalo 18 a v dívčím 8 přihlášených škol. Rozpis pro 26 týmů nešel udělat jinak, než že muselo být přidáno další hřiště. Turnaj se tedy odehrával na 4 hřištích! Jak v chlapcích, tak i v dívkách si pohár za první místo odnesla ZŠ Sv. Čecha Choceň. Žáky v odpoledních hodinách vystřídaly rodiny v rámci Rodinného florbalového víceboje. Disciplíny, ve kterých bojovali rodiče se svými dětmi, byly velmi pestré - rychlost střelby, počet přihrávek, dovedností soutěž, rychlostní slalom a florbalový biatlon. První tři místa získala rodina Ludvíčkových, Šmídových a Krčálových. 
Středa patřila turnaji 8. - 9. tříd, kterého se zúčastnilo neuvěřitelných 32 školských týmů! Vítězem z dívek se stala ZŠ M. Choceňského Choceň a u chlapců to byla ZŠ Libchavy. Odpoledne se opět odehrálo přátelské utkání, tentokrát dorostenců. Dorostenci OT vyzvali FbŠ Bohemians v čele s Jakubem Buršíkem - mistrem z juniorského mistrovství světa ve florbale 2019, který s sebou přivezl zlatou medaili a trofej. 
Posledním turnajem pro školy byl čtvrteční turnaj středních škol. Jedenáct týmů včetně jednoho dívčího svedlo boje, ale vyhrát mohli jenom ti nejlepší - jimi byli chlapci z Gymnázia Česká Třebová. Ještě tento den následoval Turnaj firem, kterého se zúčastnili tradiční firmy jako ORLIMEX CZ, Schaltag CZ, Contipro a SCHOTT CR, ale přivítali jsme i nové firmy jako IMS - Drašnar a Partners, kteří se nakonec stali i vítězem. 
V pátek dopoledne se Zimní stadion naplnil dětmi ze školky. Naši členové klubu se na jednotlivých stanovištích starali o neuvěřitelných 80 dětí! Všechny děti plnily jednotlivé úkoly s nadšením a úsměvem, což pro pořadatele byla nejlepší odměna. Nakonec si všechny děti odnesly na krku medaili a něco sladkého na zub. Odpoledne následovaly klubové tréninky.
Druhý víkend jsme v sobotu odstartovali Přátelským utkáním žen, kde se mezi sebou utkaly týmy FBC Skuteč, FBC PEAKSPORT Litomyšl, FbK Svitavy a FbK Orlicko-Třebovsko. Program proběhl od 9:00 do 16:00 a každý tým si odnesl diplom a věcné dary. Některé týmy dokonce i pohár. Ten za první místo zůstal na domácí půdě pro FbK Orlicko-Třebovsko. Během utkání proběhla i soutěž v nájezdech, ve které zvítězily hráčky z FbK Svitavy a odnesly si domů medaile. Večer patřil Půlnočnímu klubovému turnaji, kterého se zúčastnilo 45 současných i bývalých hráčů OT.
Poslední den patřil tréninkům, na kterých se připravovali naši hráči na turnaj NISAOPEN v Liberci. 

  • Zdroj: web Fbkot.cz