Příloha Českotřebovského deníku   

                                               Ze závodu Gymnastika pro radost máme 3 medaile 


7 gymnastek českotřebovského oddílu odjelo v sobotu do Vrchlabí, aby se zúčastnily závodu Gymnastika pro radost, který pořádal oddíl ze Špindlerova Mlýna.
Závodu se účastnily gymnastické oddíly jak z Královéhradeckého, tak i Pardubického kraje a kraje Vysočina. Pro naše 4 nejmladší gymnastky to byl první závod ve čtyřboji a jejich výkon nás potěšil.
V předškolní kategorii (žákyně 2017 a mladší) závodilo 14 dívek. Nejlepší výkon z našich malých gymnastek podala Laurinka Dostálová, která skončila na 5. místě a od medaile jí dělilo pouze 0,5 bodu. 6. místo obsadila Barunka Jasanská, 9. místo Bětuška Šedivá a 11. místo Rozárka Šilarová.
Další naše 3 závodnice soutěžily v kategorii pokročilých, tzn. že předváděly sestavy s vyšší obtížností. V kategorii pokročilých žákyň I (2015- 2016) obsadila Valerie Chládková 6. místo v konkurenci 10 závodnic. Valča předvedla sestavy, které má natrénované na republikové finále, a tudíž byly ještě obtížnější, než byly požadavky tohoto závodu. Proto nasbírala více bodových srážek. Nicméně jsme tento závod považovali jako příležitost zazávodit si a mentálně se připravit na finále, které se koná už na konci května.
V kategorii pokročilých žákyň II (2014 – 2015), kde závodilo celkem 15 závodnic, si domů přivezla zlatou medaili za 1. místo Ella Nástrahová. Stříbrnou medaili a 3. místo získala Nikol Dosedělová. Bodový rozdíl mezi oběma závodnicemi byl pouhých 0,067 b.
Tento závod byl výjimečný tím, že si soutěžící mohli zazávodit v 5. disciplíně, a to chlapci na kladině a dívky na kruzích. I v této disciplíně se dařilo Nikol Dosedělové, která dosáhla na 2. místo a získala stříbro, Ella Nástrahová skončila na 4 místě z celkového počtu 7 závodnic.