Příloha Českotřebovského deníku   

                                                        Gymnastky na republikové soutěži  


Českotřebovské gymnastky s výpravou Pardubického kraje na republikové soutěži

Víkend 18. – 19. května patřil republikové soutěži ČASPV ve sportovní gymnastice, která se konala tradičně ve Sportcentru ČASPV v Doubí u Třeboně. I letos se zúčastnila výprava gymnastek, trenérek i rozhodčích Pardubického kraje. V této soutěži své síly poměřují krajská družstva tvořená vždy 4 nejúspěšnějšími závodnicemi v každé věkové kategorii, které se nominovaly z krajské soutěže.
Sportovní gymnastika ŠSK Česká Třebová měla zastoupení v kategorii mladších žákyň I (ročník narození 2015 a mladší) a mladších žákyň II (ročník narození 2013 – 2014), kde nás reprezentovala Valerie Chládková a Ella Nástrahová. Družstvo mladších žákyň I tvořené naší závodnicí Valerií Chládkovou, Nikol Kisovou (TJ Rybitví), Ksenií Vershynou a Natálií Otradovskou (obě TJ Svitavy) obsadilo 5. místo v konkurenci 10 družstev. Valerie Chládková v soutěži jednotlivců obsadila 18. místo z celkového počtu 40 závodnic. Medaili za 2. místo v této kategorii si odvezla do Rybitví Nikol Kisová. Družstvo mladších žákyň II, které reprezentovala naše závodnice Ella Nástrahová, Beata Kalousová (TJ Svitavy), Mína Nováková a Nela Tuhá (obě TJ Rybitví) vybojovalo 4. místo mezi 10 krajskými družstvy. Ella Nástrahová se umístila na 25. místě v závodů jednotlivkyň mezi dalšími 41 závodnicemi. Úspěšnou jednotlivkyní byla Beata Kalousová z TJ Svitavy, která skončila na 2. místě.
V loňské republikové soutěži se sice mladším žákyním I podařilo vybojovat 2. místo v soutěži družstev, ale i letos jsme spokojené s výsledkem obou družstev, protože úroveň obtížnosti předvedených sestav se v nejmladších kategoriích rapidně zvýšila a konkurence byla opravdu velká. Výprava Pardubického kraje zaznamenala medailový úspěch ve starších kategoriích, kde zatím nemá českotřebovský oddíl zastoupení, protože nám závodnice musí teprve dorůst. Družstvo starších žákyň III vybojovalo 3. místo, starší žákyně IV skončily na 4. místě, dorostenky na 7. místě a družstvo žen na 2. místě. V kategorii žen zabodovala Viola Škrobánková 3. místem a medailí pro KSG Ústí nad Orlicí.  Kategorii žáků IV, kde soutěžilo 7 závodníků, vyhrál a se zlatem domů do Svitav odjel Jan Marek, jediný zástupce kraje v mužské kategorii.

Martina Dosedělová, SG ŠSK Česká Třebová