Příloha Českotřebovského deníku   

                                               Nové pamětní desky v Parku Legií - fotoreportáž 


V Parku československých legií u polikliniky v Krátké ulici se konala pietní slavnost, na které byly odhaleny pamětní desky českotřebovských válečných veteránů,  plukovníka v.v. Vasila Timkoviče a kapitánky v.v. Boženy Ivanové. Oba čestní občané města Česká Třebová, kteří zemřeli v minulém roce, působili během II. světové války na východní frontě jako příslušníci 1. československého armádního sboru, tzv. Svobodovy armády.  Slavnost se konala v režii České obce legionářské, díky které měli přítomní autentickou představu o válčených událostech díky přítomné historické vojenské technice. 
Přišlo mnoho občanů města. S projevem vystoupila místostarostka města Zuzana Nejedlá a zástupkyně ředitelky Městského muzea Mgr. Jitka Peková. promluvil také zástupce České obce legionářské.
Nové památníky v parku Legií tvoří  dva čtyřboké jehlany s nově osazenými mosaznými pamětními deskami vypovídající o obou válečných veteránech. K novým památníkům byly za doprovodu husitského chorálu Kdož sú boží bojovníci položili věnce zástupci České obce legionářské Armády ČR, města Česká Třebová a květy také uctili památku nejbližší rodinní příslušníci  Boženy Ivanové a Vasila Timkoviče. Byly pořízeny díky České obci legionářské. 
Slavnost zakončila Česká státní hymna. Uvádíme fotoreportáž Martina Šebely
Českotřebovský deník zachytil průběh slavnosti na videu, které najdete ZDE