Příloha Českotřebovského deníku   

                                                       Velký swingový orchestr: nezapomenutelné zážitky 


Na koncert Velkého swingového orchestru s dirigentem Milanem Špičákem a jeho hosty, který se konal v pátek 10. května jsou jen samé superlativy. Však také bylo totálně vyprodán včetně všech možných přístavků. 
Vychutnat atmosféru můžeme alespoň částečně dodatečně shlédnutí výběru z fotoreportáže Michala Horáka.
Na ní zjistíte, že se na koncertu  vedle hvězdy první velikosti Hany Holišové a Ivy Kolářové  blýskla v sólovém flétnovém vystoupení s Velkým swingovým orchestrem také dcera dirigenta Magdaléna Špičáková. A s velkým úspěchem a velkým potleskem. Mohli jsme si tak připomenout její vystoupení z 8. dubna 2021 v Malé scéně, kde společně s Martinou Mikuleckou (housle) a Martinou Plockovou (klavír) obohatila 522. českotřebovský hudební večer. Ten byl tehdy bonusovým představením  českotřebovského Kruhu přátel hudby.  Na koncertu hrál tehdy také Orchestr bývalých žáků ZUŠ  pod vedením umělecké vedoucí Jitky Novákové. 
Na swingovém koncertu jsme  bohužel postrádali  zpěváka Petra Skalického, který byl omluven ze zdravotních důvodů. Všichni mu přáli rychlou rekonvalescenci. 
 
Nyní můžete Velký swingový orchestr se svými sólisty poslouchat v neděli 19. května v Bennewitzově pavilonu v Javorce při odpoledním vystoupení v rámci Dne rodin. Jako "předskokan" zde vystoupí  od 14:30 hodin dětský pěvecký sbor Kajetánek ZUŠ Česká Třebová se sbormistryní Pavlou Skopalovou.