Příloha Českotřebovského deníku   

                                                       Výstava kaktusů a léčivek v ekocentru

 
Krásné kaktusy, nová expozice léčivek
 
V sobotu končí v ekocentru Podorlicko výstava kterou musíte vidět!

Je to výstava tradiční a velmi zajímavá. Nejen pro školy, které mohou zde v rámci expozice doložit téma na řadě vynikajících exemplářů, připravených odborníky.  Právě červen je měsíc, kaktusy kvetou a  termín výstavy je tedy dán touto skutečnosti. Letos je opět větší expozice než loni nebo předloni. 
Podílejí se na ni čtyři kaktusáři z regionu: Grund, Urban, Vacek a Fojtů, nainstalovali opravdovou krásu. Na výstavě dostanete nejen inspiraci, ale také možnost si  zakoupit kolekci, která bude právě pro vaše podmínky a dostanete navíc i rady do života, které se vyplatí dodržovat. 
A oceníte nejen "zájmové téma" kaktusy a sukulenty, ale také druhý artikl, kterému je věnována celá přednášková druhá  výstavní místnost -  léčivé rostliny připravené ve vynikající kolekci. Jsou zde i k prodej pěstované exempláře, které mohou růst ve vaší zahrádce už zítra odpoledne!
Všech je zde za velmi výhodné ceny, není zde žádná přirážka dána obchodními řetězci.  A tak zde třeba získáte  zajímavý, i když třeba pichlavý dárek, který jinde neseženete. 
Pro ukázku z výstavy máme video z loňska:
Škoda, že se na výstavu přišlo podívat jen málo školních tříd, práce s instalací není jednoduchá a znamená mnoho hodin práce, rovnání, popisování, expozici léčivek bylo třeba obměňovat. Popisky byly důkladné a vypovídající, také řazení expozice bylo tematické.  Takovou výstavu v jiných městech nedělají. My ji tady máme každoročně a zdá se mi, že si toho moc nevážíme.   Uvádím tedy alespoň fotodokumentaci::