Českotřebovský deník 200/2024 

                                                       Pátek 19. července 2024 


Nové video Českotřebovského deníku: EL - CAMINO - aneb - Javorka plná jižanského rocku

Kapela vznikla s příchodem nového tisíciletí, když dva mladí, perspektivní a pracující muzikanti s předchozími zkušenostmi s působením v různých bluegrassových seskupeních zapojili své nástroje do zesilovačů a nastoupili cestu bez návratu - Cestu boogie. El-camino tvoří zakládající členové: Milan Mužík (Česká Třebová) - kytarista a zpěvák démonického zjevu, výrazného hlasu a syrového přístupu ke kytaře, Michal Kupčík (Olomouc) - muž na svém místě, baskytarista a zpěvák; a po několika změnách na postu bubeníka kapelu zdobí také Martin Máca Rozlílek (Voděrady) - charismatický bubeník přispívající svou hrou k typickému soundu El-camina. - Počasí opravdu excelentní nebylo velké vedro, ale krásné léto, plná Javorka - Koncert byl po mladou a střední generaci, ke které se podle účasti hlásí čím dál více i těch "zkušenějších". Fronta na pivo rozdělena ke dvěma zdrojům, lehátka, prostě spokojenost.  Přidávám fotografie Martina Šebely

NESKUTEČNÁ JÍZDA TANEČNÍ ŠKOLY

Závěr školního roku byl pro Taneční školu, jako každý rok, velmi nabitý. Vrchol jarní soutěžní sezóny v podobě MČR dále, finále Taneční skupiny roku v O2 Aréně, Akademie Taneční školy, vystoupení na Týdnu sportu, natáčení videoklipu v Praze a účast na Mistrovství Evropy v Polsku. To vše přineslo tanečníkům nejenom mnoho zážitků, ale také medaile a úspěchy.  Skupina Honeys přivezla jak z MČR tak i finále Taneční skupiny roku dvakrát 2.místo. Skupina Bees získala na MČR 3.místo a naše nejmenší skupina Sněženky přivezla z MČR krásné 4.místo a bramborovou medaili. Na mistrovství Evropy v Polsku se duetu Lenka Špajsová a Martin Prossa podařilo postoupit do finále a získat krásné 4.místo. Martinu Prossovi se podařil také postup do finále v kategorii sólo a obsadil 7.místo. Děkujeme Všem za výbornou reprezentaci Taneční školy a zároveň rodičům za pomoc a podporu svých dětí. 

Park na Zámostí prochází proměnou


Takovou proměnou, na kterou se dlouho čekalo. Nějaké plány a studie byly, ale moc drahé. Byla přitom řešena i náplavka Třebovky a její změny toku. Naštěstí to neprošlo. Další záměr na změny v parku se týkaly zabezpečení svahu, který není zcela bezproblémový. Ale ti tato změna by stála mnoho peněz a není zatím nejnutnější.  Jak to bude. napovídají fotografie Vojtěšky Vohralíkové. Park přestane být pouhou loukou u cesty o kterou se dělí chodci a cyklisté. A zřejmě ještě někdo, svědčí o tom počmáraná lavička. věřme, že dostane i další posily a u nové parkové cesty bude i sezení.


Po neděli se bude bourat bývalý průmyslový areál v Bezděkově


Kdo si tedy potřebuje vyfotit stávající stav nemá váhat. Areál nezmizí během týdne, firma, která vyhrála výběrové řízení na to má poměrně hodně času. Stát zůstane jenom bývalá administrativní budova firmy Böhm plast technik,  která bude ovšem přestavěna pro jiný účel, který bude v nějakém vztahu s připravovanou novou budovou Domova pro seniory.  Zde ovšem ještě město čeká na dotaci z Fondu národní obnovy, žádost je právě připravována, projektová dokumentace je hotová.
  


 Viděli jste nedávno publikovaná videa Českotřebovského deníku? 

Nominujte dobrovolníky !


Chtěli byste alespoň symbolicky odměnit dobrovolníky či organizace z Pardubického kraje, které nezištně pomáhají druhým? Nominujte je na prestižní ocenění! Ta budou předána na slavnostním galavečeru, který pravidelně pořádá Koalice nevládek Pardubicka (KONEP) ve spolupráci s Pardubickým krajem. Ten letošní se uskuteční 2. prosince 2024 v Kongresovém sále Paláce Pardubice. Nominovat je možné do 27. září 2024 Nominovat dobrovolníky, neziskové organizace a společensky odpovědné firmy z Pardubického kraje je možné už nyní pomocí formulářů umístěných na webu https://www.konep.cz/aktivity/galavecer-ocenovani. Nominace se uzavírají do 27. září 2024. Jedna fyzická nebo právnická osoba může dát maximálně tři návrhy v každé kategorii.
Na ocenění v kategorii Dobrovolník roku může být nominována každá fyzická osoba, která ze své dobré vůle, ve volném čase a bez nároku na finanční odměnu vykonává činnost ve prospěch jiných lidí na území Pardubického kraje.
Na ocenění v kategorii Nezisková organizace může být nominována každá nestátní nezisková organizace (NNO) působící na území Pardubického kraje, a to po dobu minimálně tří let.
Na ocenění v kategorii Společensky odpovědná firma může být nominován každý podnikatelský subjekt působící na území Pardubického kraje nebo každá fyzická osoba, která poskytuje finanční nebo materiální dary. Firma může například zaměstnávat osoby znevýhodněné na trhu práce, být sociální firmou, pořádat veřejné sbírky, své zaměstnance vysílat jako dobrovolníky, finančně a materiálně podporovat činnost neziskových organizací nebo poskytovat zaměstnancům optimální podmínky pro slaďování rodinného a pracovního života. 
Ocenění těch, co mají srdce na dlani
Galavečer oceňování dobrovolníků, neziskových organizací a společensky odpovědných firem Pardubického kraje je doslova nabitý dobrými skutky všeho druhu. „Naším cílem je poděkovat všem, kteří pomáhají tam, kde je to potřeba," uvedla ředitelka Koalice nevládek Pardubicka Jana Machová. „Je nám ctí, že můžeme oceňovat ty, kteří mají srdce na dlani,“ poznamenala Jana Machová a dodala, že ani tentokrát nebude na galavečeru chybět bohatý kulturní program.  „Na této akci chceme ocenit jednotlivce, neziskovky i firmy, které se zajímají o své okolí, pomáhají potřebným nebo přispívají ke slaďování rodinného a pracovního života. Galavečer je zároveň poděkováním všem, kteří svou činností napomáhají k tomu, aby se nám v našem kraji žilo dobře,“ přiblížil smysl slavnostního večera radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální věci a neziskový sektor Pavel Šotola.