Koalice pro Českou Třebovou informuje


Prohlášení Koalice pro Českou Třebovou  k aktuální krizi ve vedení města

Vážení a milí občané, chtěl bych vyjádřit postoj opozičního uskupení Kolice pro Českou Třebovou k nedávnému dění na radnici.
Po posledním řádném jednání zastupitelstva města Česká Třebová konaném dne 24.6.2024, došlo k významným událostem, které by neměly zůstat bez naší reakce.
Rezignace paní místostarostky Zuzany Nejedlé na jednání zastupitelstva byla pro nás všechny velkým překvapením, přestože jsme věděli, že vztahy mezi koaličními partnery ve vedení města nejsou ideálem dobré spolupráce.
Mezi důvody svého rozhodnutí zdůraznila hlavně ty morální a krátce komentovala marnost hledání společné cesty, neboť současná orientace komunální politiky je jasně dána požadavky pana hejtmana. Bohužel se tak projevil dlouhodobý způsob chování a jednání vedení 3PK Pro Českou Třebovou, se kterým jsme měli tu čest bezprostředně po volbách i my, zástupci Koalice pro Českou Třebovou.
Chtěli bychom vyjádřit podporu paní Zuzaně Nejedlé, že v sobě našla odvahu pro tento nelehký krok. Zároveň jí děkujeme za práci pro naše město a spolupráci napříč politickými stranami, kdy komunikace z její strany byla vždy korektní a férová, bez ohledu na radniční koalici a opozici.
Následně v reakci na odstoupení paní místostarostky došlo i k odstoupení Nestraníků od Koaliční smlouvy, což vnímáme jako logický a správný krok. Poměr hlasů radniční koalice a opozice se na zastupitelstvu více vyrovná a opozice tak bude mít větší význam. Snad začnou i samotní zastupitelé 3PK přemýšlet, zda takto razantně odůvodněná rezignace Zuzany Nejedlé neukazuje na nutnost změny chování vedení radnice.
Ing. Petr Skopal – lídr Koalice pro Českou Třebovou