Českotřebovský deník 245/2024 

                                                       Čtvrtek  5. září 2024 

 
 Nové video:  Loučení s létem v Javorce letos v předvolebním stylu: S Ahasvery již po dvanácté ! (volby jsou již za 16 dní)

Odpočítávání do krajských volleb 2021 již začalo a města jsou zaplněna billboardy a bannery s nejrůznějšími hesly, využity jsou také ploty a jiné vhodné plochy. Hesla možná nikdo pořádně nečte a stejně se jimi nedá vyjádřit všechno s dostatečnou přesností. Důležitější je osobní setkání a vysvětlení  priorit a hlavních cílů které si kandidáti přejí splnit. V sobotu 31. srpna do České Třebové do Javorky  přijel na pozvání koalice pro Českou Třebovou  kandidát na post nejvyšší  na funkci hejtmana a lídr kandidátky Koalice pro Pardubický kraj Pavel Šotola. Podpořit jej přijel také dřívější radní pro sport a volnočasové aktivity René Živný  a v neposlední řadě také ministr zemědělství ČR Marek Výborný. Pro návštěvníky koncertu měli kandidáti připraveny pozornosti a předvoelbní noviny, kde blo možné se dozvědět nejn o cílech, ale i metodáh práce pop krajských volbách. Na dobře navštíveném, koncertu skupiny Ahasver, která zahrála na koncertu pro Koalici pro Českou Třebovou již po dvanácté, byla dobrá zábava, dobré občerstvení, hrálo a zpívalo se až do setmění. Na v ideu jsme zachytili celou atmosféru setkání včetně vystoupení hostů. Připomeňme, že Koalici pro Pardubický kraj tvoří tři subjekty, KDU-ČSL, hnutí Nestraníci a  SNK Evropští demokraté.  Cílem je rozvoj kraje s respektem k námi uznávaným hodnotám, jako jsou rodina, příroda a životní prostředí, občanská společnost, evropská spolupráce a naše historické kořeny. Odkaz na video ZDE

Slavnostní imatrikulace na českotřebovském gymnáziu tradičně na školní zahradě 

V pondělí 2. září 2024 se konalo slavnostní přivítání nových žáků gymnázia. Po úvodním proslovu ředitele školy Josefa Menšíka žáci stvrdili svými podpisy v imatrikulační knize přijetí mezi gymnazisty, obdrželi drobné dárky a převzali pamětní listy z rukou třídních vyučujících Michaely Pávkové a Dany Zahálkové. Imatrikulace se konala v prostorách školní zahrady za přítomnosti rodičů i prarodičů, kteří chtěli tento slavnostní okamžik prožít se svými dětmi.
Přejeme našim novým žákům dostatek vytrvalosti při zvládání náročného studia a hodně studijních úspěchů. Užijte si nová přátelství i roky strávené na naší škole.
Za pedagogický sbor Jan Wątroba  (Celý článek s fotografie najdete ZDE)
 
Z aktuálního dění v České Třebové - připravovaná dopravní omezení

Z důvodu pořádání akce „Barevný den s odpady a Světový den první pomoci“ bude dne 06.09.2024 od 7:00 do 14:00 (pro vyparkování od 0:00 hod.) uzavřeno Staré náměstí. Viz plánek níže.
Z důvodu pořádání akce "Zažijme město jinak" bude dne 15.09.2024 od 11:00 do 17:00 hod. uzavřeno Nové náměstí. Viz plánek níže.
Ve dnech 20. - 22. září 2024 pořádá paní Monika Prouzová na Starém náměstí v České Třebové tradiční „Českotřebovské vinobraní“. V těchto dnech bude provoz v oblasti Starého náměstí a přilehlého okolí omezen. V prostoru placeného parkoviště budou umístěny stánky s občerstvením a součástí uvedené akce bude také doprovodný kulturní program.
O stanovení dopravního značení pro Českotřebovské vinobraní zatím nebylo rozhodnuto, z tohoto důvodu nepřikládám plánek s rozmístěním dopravního značení.


12. září odstartuje nový ročník  PINK akademie v České Třebové

PINK akademie jedna ze základních aktivit Podnikatelského inkubátou P-PINK, který zřídil svou pobočku TO PINK v České Třebové loni 6. řijna 2023, kdy se konalo první slavnostní otevření objektu ještě před rekonstrukcí, spojené s prezentací studie n přestavbu. Podle tehdy zveřejněného záměru by se v současné době měl dokončovat projekt na přestavbu zatím nevyužité budovy tak, aby se již přes zimu mohlo začít pracovat na přestavbě. Nyní v září  zhatím nemní dost informací o tom, že by byl projekt dokončen a že by se připravovalo nějaké výběrové řízení na zhotovitele. Využití objektu je zatím minimální, představy byly myslím jiné. Pokud se však podaří realizovat loni prezentovanou studii může to být pro další rozvoj zajímavé. Jde o více méně krajský záměr a proto jsme očekával že s datem krajských voleb se o dalším osudu leccos dozvíme.  Město i kraj je zaplaven banery a billboardy různého obsahu a formátu, ale další aktivity vedoucí ke změně ČT PINK 1:0 (po zmně pak TO PINK) na vyšší úroveň  zatím nelze dopátrat ani na webu Pardubického podnikatelského inkubátoru. Od 12. září zde však bude zahájen další podzimní běh akademie podnikání, takže určité oživení objektu snad nastane.
Celkem se v podzimním období budou konat podnikatelské akademie "PINKAKA" ve 4 městech Pardubického kraje: v Pardubicích, České Třebové, Poličce a v Ústí nad Orlicí
Průběh PINKaka - aneb obsah jednotlivých workshopů a konzultací Začínáme 12. září v budově TO PINK Skalka 1858 Česká Třebová Závěr  28. listopadsu
1. workshop -  Intro a generátor nápadů 12. září
• Setkání, kterému říkáme první rande. Představíme si průběh celé akademie, termíny následujících setkání, ale i podnikatelské nápady, se kterými účastníci do akademie přišli. Pokud budou podnikatelské nápady zatím chybět, proběhne workshop Generátor nápadů. -  Společná konzultace všech projektů
• 2. workshop -  Kreslení podnikatelského záměru
• Znáte Lean Canvas? Po tomhle workshopu už ho znát budete. Seznámíme vás s tímto přehledným nástrojem, který popisuje podstatu podnikatelského nápadu a umožňuje ho představit komukoliv během několika minut. Každý účastník odchází se svým výsledným Lean Canvasem.  Individuální konzultace vašeho projektu
• 3. workshop  Zákazník a trh
• Komu chcete prodávat? Jak vypadá, žije, co jí a jak tráví volný čas? V rámci workshopu odhalíte, kdo je váš zákazník, odnesete si návod, jak vytvořit svou personu a zabrousíme i do základních principů zákaznické péče a CRM.
• společná konzultace všech projektů
• 4. workshop  • Spočítej to
Provedeme vás základními propočty, které byste při podnikání rozhodně neměli podcenit. Pomůžeme vám nastavit byznys plán a představíme vám jeho ideální podobu. Pověnujeme se i nastavení nákladů a příjmů a základní cenotvorbě pro váš produktu/službu. • Individuální konzultace vašeho projektu
• 5. workshop - Marketing a sebeprezentace
• Produkt máte, zákazníka znáte. Jak ale úspěšně produkt zákazníkovi prodat? Seznámíme se se základy online i offline marketingu, základním měřením marketingových aktivit a nastavením rozpočtu, které na marketing budete potřebovat. Dotkneme se i toho, jak pracovat na své osobní značce zakladatele. • Společná konzultace všech projektů
6. workshop - závěrečná prezentace projektů
• Účastníci PINKaka si vyzkouší prezentaci svých podnikatelských projektů před ostatními začínajícími podnikateli, od kterých dostanou zpětnou vazbu, aby svůj podnikatelský nápad uměli do budoucna co nejlépe publiku prodat.
• Galasetkání -28. listopadu 2024
• Všichni účastníci "na ostro" odprezentují své podnikatelské projekty zástupcům P-PINK, zástupcům města i svým rodinným příslušníkům. Dojde také ke slavnostnímu předání absolventských certifikátů a oficiálnímu založení samostatného lokálního podnikatelského klubu.

VERNISÁŽ VÝSTAVY VÁCLAVA LAMRA V ÚSTECKÉ GALERII POD RADNICÍ

V Galerii pod radnicí v Ústí nad Orlicí uskutečnila vernisáž výstavy děl Václava Lamra, českého malíře a sochaře, jehož život a tvorba výrazně ovlivnily nejen českou uměleckou scénu, ale i náboženskou a společenskou sféru. Umělecká dráha Václava Lamra (1943–2020) byla bohatá a rozmanitá – od prací jako štukatér v uměleckých řemeslech a divadelní výtvarník, až po arteterapeutickou činnost a péči o tělesně postižené. Před rokem 1968 se jeho práce zaměřovala na samostatné a kolektivní výstavy, během nichž prezentoval i svou vlastní poezii. Po roce 1970 se Lamr začal více orientovat na křesťanské hodnoty a misionářskou činnost, což se odrazilo i v jeho tvorbě. Jeho díla, ať už obrazy či kresby, vždy nesla hluboké duchovní a společenské poselství. Výstava v Galerii pod radnicí představuje retrospektivu jeho díla, kde návštěvníci mohou obdivovat 37 děl, která ilustrují Lamrův umělecký vývoj a jeho jedinečný styl. Lamrovy obrazy a kresby byly vystavovány nejen v České republice, ale také v mnoha zahraničních galeriích, například v USA, Německu, Norsku či Anglii. Výstava potrvá do 25. září 2024. Fotografie (www.ustinadorlici.cz)

NA PRŮTAHU I/14 V ÚSTÍ N.O. JSOU OPRAVY A FRÉZOVÁNÍ - VZNIKAJÍ KOLONY 


Vlastník komunikace Ředitelství silnic a dálnic zahájilo opravy silnice I/14, v současné době probíhají v Ústí nad Orlicí. Tato silnice není majetkem města, proto opravu neorganizuje a nemůže průběh stavebních prací žádným způsobem ovlivnit. Ústecký městský úřad si vyžádal informace o této stavbě. Zhotovitelem stavebních prací, které se týkají úseku Sopotnice – Česká Třebová, je společnost EUROVIA CS a.s. Podle sdělení Ředitelství silnic a dálnic by práce měly být hotovy dle klimatických podmínek do konce září, na průtahu Ústí se má jednat až o 44 vyfrézovaných míst. Celá akce (Sopotnice – Česká Třebová) má skončit do 25. 10. 2024. Do České Třebové se silničáři s opravami přemístí jistě v brzké době. Řada řidičů  se chce kolonám vyhnout a tak jezdí např. po komunikaci kolem letiště a přes Knapovec a Skuhrov. Cesta přes Hylvát znanamená vyčkat v koloně trasu  na křižovatku u hotelu UNO, což může ve špičce trvat hodně dlouho.

AKTUALITA: Dny evropského dědictví začínají již tento víkend - řada kastelánů otevře i prostory jindy uzamčené

Dny evropského dědictví (European Heritage Days, dále EHD) budou v letošním roce zahájeny 7. září a trvat budou do 15. září. Tématem letošního roku je „Památky spojují svět“ a zahájení proběhne v  Klášterci nad Ohří. Již tradičně se k EHD připojují také objekty ve správě Národního památkového ústavu. Na Liberecku, Pardubicku a Královéhradecku jsou připraveny prodloužené prohlídky pod vedením osob nejpovolanějších – kastelánů, ale také koncerty, přednášky a šermířská klání.
Historie EHD spadá do roku 1984 do Francie, odkud se tato myšlenka – posílení kulturního  a historického povědomí v kontextu evropském i celosvětovém, šířila dále a získávala si četné příznivce. Do výčtu zemí, které se k pořádání a hlavně myšlence EHD připojily, patří i Česká republika a to od roku 1991. EHD se snaží o propojení kultury, posílení informovanosti o historii a tradicích své země, Evropy, světa, o ochranu památek, respektování kultur a ochrany kulturního dědictví v nejširším smyslu slova. V září se proto návštěvníkům otevírají i prostory běžně nepřístupné, prohlídky jsou obohacovány o výklad zaměřený např. na architekturu či technické zázemí. Ve snaze oslovit nejširší veřejnost jsou pořádány i akce doprovodné, jako jsou koncerty a divadelní představení. Objekty ve správě Národního památkového ústavu se k EHD zajímavým programem připojují každoročně.
PARDUBICKO:
Státní zámek Litomyšl: 7.- 8. 9.  - Mimořádné prohlídky běžně nepřístupných prostor na téma Jak se dělá zámecká expozice a představení části nově opravených prostor po rekonstrukci. Prohlídky jsou realizovány jak u příležitosti EHD, tak výročí 25 let od zápisu zámku Litomyšl na Seznam světového a kulturního dědictví UNESCO.
Státní zámek Slatiňany: 22. 9. – Kastelánské prohlídky pod názvem Pokrok nezastavíš – mimořádné prohlídky pod vedením kastelána, které jsou určeny těm, kteří se zajímají i o technické zázemí objektu, půdu, ledárnu, ale i třeba historické plány budov v zámeckém areálu. Prohlídky budou vycházet v 11.10 a ve 13.10 hodin, s ohledem na jejich délku (90 minut) i zaměření nejsou vhodné pro děti.
Výčet aktivit není ale konečný – sezona na hradech a zámcích trvá minimálně do konce října a tak je kulturní kalendář i na podzim plný. V Ratibořicích se 21. – 22. 9. bude konat populární akce Za Babičkou Boženy Němcové, kdy postavy z románu ožijí jak na zámku, tak na bělidle či ve mlýně. Na Kuksu je na 14. září připraveno Vinobraní, na Hrádku u Nechanic budou 27. září realizovány prodloužené prohlídky pod názvem Hrádkem křížem krážem. 21. září budou probíhat Slavnosti medu a jablek pod Kunětickou horou, na říjen i listopad se chystají pohádkové prohlídky na Sychrově.
V září i říjnu jsou všechny objekty ve správě NPÚ, ÚPS na Sychrově otevřeny. Celoročně zpřístupněný je zámek Sychrov a Zákupy na Liberecku, zámek Slatiňany a nově také Litomyšl na Pardubicku.

Pardubická nemocnice: Hledá se zhotovitel spojovacího koridoru

Pavilon chirurgických oborů s centrálním urgentním příjmem v Pardubické nemocnici již od března slouží pacientům. Krajští radní nyní zahájili výběrové řízení na zhotovitele nadzemního koridoru na spojení nového pavilonu se stávajícími budovami 19 a 27. Předpokládaná hodnota zakázky na stavbu koridoru činí 46,3 mil. Kč včetně DPH.
„V rámci přípravy spojovacího nadzemního koridoru, který propojí stávající pavilony 19, 27 s novým pavilonem centrálního urgentního příjmu jsme ve spolupráci s nemocnicí a projektantem řešili několik dílčích záležitostí s vazbou na připravovanou rekonstrukci pavilonu 27 pro plánovaný přesun interny a neurologie v rámci areálu Pardubické nemocnice. Samotná stavba má tři ramena, kdy pavilon 27 bude napojen v úrovni druhého nadzemního podlaží, pavilon 19 je napojen v úrovni třetího nadzemního podlaží a pavilon centrálního příjmu v úrovni druhého nadzemního podlaží s pomocí vyrovnávací rampy,“ představil stavbu hejtman Martin Netolický. „Vzhledem k tomu, že spojovací koridor bude sloužit pro převoz pacientů mezi pavilony, tak jsme zvolili temperovanou variantu, takže i v zimě bude prostoru 15 stupňů. V létě pak bude zajištěno jak přirozené větrání, tak prostřednictvím speciálních odvětrávacích jednotek,“ doplnil parametry projektu hejtman Martin Netolický.
Krajští radní zahájením výběrového řízení učinili další důležitý krok k realizaci stavby. Po vyčlenění části projektové dokumentace řešící dispoziční úpravy v objektu 27 je předpokládaná hodnota veřejné zakázky na stavbu koridoru 46,3 milionu korun. Stavební práce budou prováděny za provozu nemocnice s nutnými omezeními ze strany uživatele. Z těchto důvodů jsme nezařadili v rámci  zadávacích podmínek kritérium hodnocení podle nabídnuté doby realizace, neboť dodavatel nemá reálnou možnost ovlivnit dobu trvání stavby, jelikož bude plně vázán na součinnost s uživatelem areálu a jeho provozních možností,“ řekl náměstek hejtmana Roman Línek.
Podle náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaely Matouškové bude spojovací koridor jednou z důležitých součástí areálu. „S ohledem na připravované investice navazující na vybudování centrálního urgentního příjmu je nutné zajistit bezproblémové propojení s budovami 27 a 19. Proto jsme velmi intenzivně debatovali všechna možná provozní řešení tak, abychom zajistili co největší komfort jak pacientům, tak samozřejmě personálu, který se bude mezi pavilony přesouvat. Pevně věřím, že výsledné řešení bude opravdu tím nejlepším.“

V Bezděkově již není po demolovaných budovách průmyslového areálu ani památka

V předchozích dnech byly zlikvidovány i poslední zbytky budovy velké a malé lisovny včetně energetického centra, a celá plocha se tak uvolnila pro stavbu budoucího pavilonu C českotřebovského Domova pro seniory.  Z bývalého průmyslového areálu zůstala stát pouze administrativní budova, pro kterou se jistě najde dobré využití.  Nový pavilon nezabere celou plochu bývalého průmyslového areálu a bude zde ještě prostor na realizaci další např. bytové výstavby..Prioritu má stavba Domova  pro seniory. Město v termínu požádalo o dotaci z Národního plánu obnovy a  čeká se na vyřízení. Současně se již rozběhlo zakázkové řízení na zhotovitele stavby, která je nadlimitní zakázkou.

Seznamte se s aktivitami základní školy v Rybníku


l Potřebujete najít svého lékaře nebo pohotovost?
Hledáte informace o záchranné službě, léčebnách dlouhodobě nemocných, nebo například rehabilitačních ústavech?

Pracujete ve zdravotnictví, poohlížíte se po nové profesní cestě a zajímáte se o případné benefity nabízené městy a obcemi, náborové příspěvky či aktuální informace o dotacích? Nejen tyto „záložky“, v novém rozcestníku naleznete třeba i nabídku stáží a odborných školení.   „Nový online průvodce byl vytvořen s cílem poskytnout přehledné a praktické informace nejen obyvatelům kraje, ale také jako neocenitelný nástroj pro zdravotníky, kteří hledají podporu a příležitosti profesního rozvoje u nás v kraji,“ uvedla náměstkyně hejtmana Michaela Matoušková a dodala: „Rozcestník je jedním z nástrojů s přehlednými daty pro vás. Najdete zde nejen praktické informace, ale také aktuální projekty, které kraj nebo organizace ve zdravotnictví realizují. Naším cílem je zajistit, aby měl každý obyvatel Pardubického kraje snadný přístup k aktuálním informacím. Tento rozcestník považujeme za důležitý krok k tomu, aby byla zdravotní péče pro všechny přehlednější. Jsem přesvědčená, že nový nástroj výrazně zjednoduší orientaci v našem zdravotnickém systému a podpoří občany i zdravotníky.“
Ohleduplnost k potřebám slabozrakých Rozcestník byl vyvíjen s citlivým ohledem na slabozraké občany. Písmo je přizpůsobeno tak, aby bylo dobře čitelné, barvy jsou voleny s ohledem na kontrast a přívětivost pro osoby s postižením zraku. Tento rozcestník neslouží k lékařským konzultacím! Web je určen pouze k poskytování obecných informací z oblasti zdravotnictví. Vždy se o svém zdravotním stavu poraďte s lékařem nebo jiným kvalifikovaným zdravotnickým odborníkem. Rozcestník je k dispozici online na webových stránkách Pardubického kraje. Adresa zdravi.pardubickykraj.cz bude přístupná pro každého a zdarma. 

l Pomoc žákům s volbou povolání nabídne 30. ročník Přehlídky středních škol a zaměstnavatelů v České Třebové

Na přehlídce přestaví střední školy své vzdělávací programy vycházejícím žákům a jejich rodičům, získají zde aktuální informace o nabídce oborů vzdělání, přijímacím řízení a stipendijních programech škol. Současně se školami se budou prezentovat významní zaměstnavatelé našeho regionu, návštěvníci tak dostanou kompletní informace o provázanosti požadovaných profesí na trhu práce a nabídky studia.
Přehlídka proběhne 16. 10. 2024 od 8:30 do 18:00 hodin v prostorách Střední školy technické a dopravní G. Habrmana v České Třebové, Na Skalce.
Cílem Informačního a poradenského střediska je pomáhat jednotlivcům jakéhokoliv věku při rozhodování v otázkách vzdělávání, profesní přípravy, volby zaměstnání a rozvoji kariéry v průběhu života. Žákům a jejich rodičům nabízí poradenství k volbě povolání s využitím testů, které mohou usnadnit rozhodování o výběru studia. 
Informační a poradenské středisko pro volbu a změnu povolání Úřad práce ČR - kontaktní pracoviště Ústí nad Orlicí, 17. listopadu 1394  T: 950 172 445, E: ips.uo@uradprace.cz 

l Základní škola Ústecká ulice hledá kolegu – kolegyni

→ školníka/školnici na celý úvazek (po domluvě i částečný) Nástup ihned nebo dle domluvy
→ asistenta/-ku pedagoga na úvazek 0,75   Praxe výhodou.  Podmínkou přijetí je splnění kvalifikačních předpokladů podle zákona  č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících.
Pedagogičtí uchazeči mají možnost získat služební byt.  Nabídku životopisu posílejte na e-mail reditel@zs-ustecka.cz nebo volejte na tel. 603 713 712.



Aktualizace úmrtí 4/9  Miloš Broulík, 83 let, Jaroslava Hurychová, 77 let, Marie Dvořáčková, 79 let, Jaroslava Kovářová, 73 let  Eva Jirsová, 91 let, Josef Křiklava 64 let , Pavel Jurný 60 let...
V rubrice úmrtí nejsou zveřejněna jména zemřelých v případě, když si to pozůstalí takto výslovně přáli. V měsíci srpnu se takto stalo ve třech případech, proto nebyla jejich jména zveřejněna ani v rubrice úmrtí v tištěném Českotřebovském zpravodaji. A to i v jednom případě, kdy bylo sice zveřejněno ve skříňkách pohřební služby smuteční oznámení a teprve potom bylo překvapivě vysloveno přání nic dál nezveřejňovat.  Domnívám se že to je škoda, člověk přece žije ve společnosti druhých, má nejen svou rodinu, ale také spolupracovníky a spolužáky a ti se o jeho úmrtí nic nesmí dozvědět? A tak se tuto skutečnost dozví pouze zdravotní pojišťovna, sociálka a finanční úřad, zde se úmrtí utajit nedá.  Ve skutečnosti to však spíše napomáhá k šíření všelijakých neověřených zpráv.  

 V sobotu dne 7. září se v České Třebové se uskuteční hned tři akce určené pro zájemce podobného zaměření
Dovedli jsme to opravdu k dokonalosti, Městské muzeum si dokonce dvěma akcemi konkuruje samo sobě. Také další akce  spolku Zlatý Špendlík v restauraci na Horách  má podobné zaměření a můžeme ke všemu ještě připočítat  další zajímavou a hodně navštívenou akci "Podzimní radovánky" v Semaníně. A pak že se u nás nic neděje. Po velmi  přeplněném minulém víkendu bude i ten další  hodně bohatý. K tomu začínají navíc i sportovní události. A  také ten další víkend  nebude chudý. V České Třebové bude v  sobotu 14.9. Bleší trh na krytu u Nového náměstí, v neděli pak Sousedské stolování a další doprovodné akce na Novém náměstí,(Zažijte město jinak),  zahajuje Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka a z nedalekého Ústí bude konkurovat  nově založený FOOD festival, který má být druhou polovinou červnového (letos poprvé ochuzeného) Týdne dobré pohody  Město v pohybu" a v Dolní Lipce bude další ročník setkání parních lokomotiv. Pak bude již "volební víkend", 21/9, v České Třebové okořeněný  železničním svátkem se jménem "Národní den železnice", ale bude třeba také kros po lyžařských tratích na Horách..  Teď uvádím vedle sebe  alespoň 4 plakátky na sobotu 7. září. Tak se rozhodněte, kam půjdete.....


AVÍZO NA LISTOPAD  PPP 2024 - pohodový pátek po sedmé,  1. 11. 2024 od 19,00 hod. VS KC Česká Třebová, vstupné 350, - Kč.

Účinkují : Ivo Vikttorin Trio (Ivo Viktorin  - AG Flek, Luboš Novotný - Druhá tráva, Radek Hlávka - Druhá tráva) - křest nového CD, kmotři křtu - Robert Křesťan (Druhá tráva) s Lubošem Malinou (Druhá tráva, Malina Brothers) - společně oslavíme 40 let jejich spolupráce, předkapela - Gankino Quintet - studenti Pardubické konzervatoře. Pořádá a zve Zdeněk Neterda




 Viděli jste nedávno publikovaná videa Českotřebovského deníku?