Příloha Českotřebovského deníku   

                                                Krasobruslařský klub zahájil novou sezónu soustředěním    


K létu patří jednoznačně dovolené a sluníčko, ale v krasobruslařském klubu to je hlavně soustředění a ani letos tomu nebylo jinak. Svou další sezónu klub zahájil tradičně v polovině srpna právě soustředěním, kterého se zúčastnilo přes 30 bruslařek. 
Připraveno bylo 35 hodin ledu, na kterém byla pestrá skladba tréninků od kroků, piruet a skoků a v případě závodnic se naplno rozjela i choreografie nových jízd, které v sobě odrážely změny v náplních a jednotlivých prvcích. Na bruslařky čekalo rovněž neméně hodin suché přípravy, k tomu také taneční průprava a hodina jógy pro relaxaci. 
Do letošní sezóny klub navíc vstupuje také s novinkou v podobě závodní skupiny synchronizovaného bruslení - Ice Warriors. Dvanáctka děvčat si již v minulosti několikrát vyzkoušela skupinovou sestavu na lední revue nebo během hokejových utkání, ale až teprve nyní se pokusí vydat na závody. Pilná příprava směřuje na závodní premiéru, která je naplánována na 5. 1. 2025 v Kopřivnici. V předběžném plánu sezony je také zahraniční závod v Drážďanech, případně Budapešti, tak držme děvčatům pěsti, ať se jim start do premiérové závodní sezony vydaří.   
Sólové závodní jízdy budou k vidění mimo závody také v přestávkách hokejových utkání na českotřebovském zimním stadionu. 
Jana Hůlková, KK Česká Třebová