Příloha Českotřebovského deníku   

                                                Monika Veitová přivezla dvě medaile ze Světového poháru  


Monika Veitová přivezla dvě medaile ze Světového poháru a bojovala i na MS Masters v Dánsku.

Českotřebovská cyklistka skvěle reprezentovala Českou republiku na Světovém poháru v kategorii Masters v Rakousku. Tento podnik byl poslední přípravou Moniky na mistrovství světa v této kategorii v dánském Aalborgu. V rakouském Sankt Johannu se Monika zúčastnila dvou silničních závodů a jedné časovky. V časovce na 20km jen těsně unikly závodnici týmu Cyklotrénink F.Trkal stupně vítězů a dokončila na 4.místě. Vše si ale vynahradila v silničních závodech na 78km, kde v jednom přijela do cíle na 3.místě a ve druhém vybojovala první místo. Večer při oceňování vítězů na náměstí v St. Johannu tak získala veškeré pocty pro vítěze závodu, dres, byla zahrána česká hymna a vyvěšena státní vlajka naší republiky.
S tímto úspěchem a potvrzenou kvalitní přípravou se Monika přesunula do Dánska, kam se kvalifikovala jako vítězka na mistrovství ČR, které se konalo na domácí trati v České Třebové.
MS UCI Gran Fondo World Championships v dánském Aalborgu. Největší akce pro závodníky kategorie Masters a pro bývalé profesionály.
Na startovní listině se proto dají najít velmi zajímavá jména jako např. Jeannie Longo (4x mistryně světa v časovce) nebo Mario Cipollini (mistr světa a 57 vítězství na Grand Tours).
Českotřebovská závodnice se mistrovství světa zúčastnila, s podporou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, popáté v kariéře a v Dánsku se jednalo o nejvíce obsazený šampionát v historii. Na start časovky, která se jela na 33km, se přihlásilo 720 závodníků. Monika Veitová bojovala s rovinatou přesto velmi těžkou časovkou, kterou ovlivňoval vítr a technické úseky, velmi statečně. I když po 50minutách dosahoval její rychlostní průměr ke 40km/h, bylo z toho konečné 14. místo. Druhý den se konala týmová štafeta. Po druhém úseku, který Monika absolvovala v týmu ČR, to vypadalo nadějně, když Monika předávala ve skupině bojující o 4 až 12 místo. Nakonec bohužel štafeta dokončila na 14.místě. Posledním závodem byl silniční závod na 155 km. Velmi dlouhá trať, větrno, úzké silnice, zvlněný terén a na startu 2500 závodníků. Monika vstupovala do závodu ve skupině dvou kategorií kde startovalo 120 žen. A nevedla si vůbec špatně. Během závodu se pohybovala v pelotonu, ze kterého postupně odpadávaly slabší závodnice. 20km před cílem už tempo nevydržela ani Monika nicméně do cíle přijela na 17.místě a vylepšila tím svoje maximum v silničním závodě na MS Gran Fondo.
Jsem velmi spokojená s výsledky v Rakousku. Ani jsem nečekala, že bych v silničních závodech mohla takto uspět. V Dánsku jsem si přála výsledek v časovce do desítky, ale je vidět, že se každý rok zvyšuje kvalita startujících a také je možná vidět, že příští rok přecházím do jiné kategorie. V týmové štafetě je škoda, že se nepodařilo dotáhnout do konce dobře rozjetý závod a se silničním závodem sem velmi spokojená,  řekla k závodům Monika.
Za podporu patří dík partnerům: hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, Město Česká Třebová,  Armat spol. s r.o., Elektro Franc s.r.o., Skalický transport,  Stavebniny Ureš, BB Cut - reklamní společnost, Auto Eso, pivovar Faltus, Zednictví Pavel Brindzák a Romanu Houdovi.