Českotřebovský deník 353/2010 (11/12)                                 
Podskalák měl premiéru                                                                                                                          


DS Hýbl  slaví své stotřicátiny důsledně a mimo výstavy připravil pro letošní podzim dvě divadelní inscenace. V listopadu to bylo Věno slečny Laury a v prosinci zajímavá hra  plní Hašlerových písniček:  Podskalák  vlastně lidová opereta. Fr. Šamberka   Je to hra téměř stejně stará jako českotřebovský divadelní soubor, poprvé uvedená  v roce 1882. “Pohádkový příběh” o tom, jak láska k pražskému Podskalí, přátelství a čest zvítězí nad pražskými zbohatlíky a lichváři si získal velké množství diváků. Nemalou měrou k tomu přispěly nádherné písně K. Hašlera, jako je Ta naše písnička česká, Vltavo, Vltavo, Praha moje princezna nebo My jsme ti Pražáci a řada dalších. Většina z nich zlidověla a zpívají se dodnes a jistě si ji zpívali i ti, kteří pak po více než dvou hodinách dobré zábavy odcházeli nebo odjížděli sněhovým marastem domů.  Více ZDE. (Foto Martin Šebela)
 
Křest nové publikace "Pardubický kraj ve fotografiích"                                                                         

Ve vestibulu pardubického nádraží zavládne ve čtvrtek 16. prosince od 16.15  hodin slavnostní nálada.Vedení Pardubického kraje  uvede za přítomnosti novinářské obce do života nejen výše uvedenou dárkovou publikaci Pardubický  kraj ve fotografiích, ale současně bude pokřtěna také nová obrazová galerie  v nádražní aule pardubického nádraží.
 
Počasí se zase ukázalo - bylo příčinou dopravních nehod                                                                        

Ranní sněžení  přineslo pěkný lehoučký sníh, který později těžkl a měkl, na vzniklém  "mýdle" to pěkně klouzalo. K tomu, aby se z auta stalo neovladatelné těleso stačí několik neuvážených  reakcí a už je auto na střeše.  právě   v takové poloze bylo k vidění v poledne osobní auto  ve škarpě  právě naproti hájence na Kohoutě. právě v této době se v rádiích i na internetu hovořilo o větší nehodě na průjezdu Českou Třebovou na Tyršově náměstí na křižovatce s ulicí Podbranskou a Krátkou.    Toto místo není rozhodně při problémech se sjízdností bezpečné, zůstávají zde stát auta odbočující vlevo do Podbranské ulice a může je pak kdokoliv jedoucí neopatrně shora ze skalky "sestřelit".  Toto místo by si zasloužilo  nařídit alespoň v zimě sníženou rychlost nebo varovné blikače. všeobecně kopcovitý průtah města neslouží při každém větším sněžení kamionům, kterým dělá největší problém  stoupání k obvodnímu oddělení policie. nedávno tak bylo večer město plné kamionů.  Dnes byla naštěstí sobota a tak  jich tolik nejezdilo.....
 
Zimní tábor opět nebude na Kozlově, ale v Zámělu u Potštejna                                                             

KČT Česká Třebová a Kemp U Zámečku, Záměl u Potštejna  pořádají  v sobotu 22. 1. 2011  
Hvězdicový  pochod. Start: libovolný, cíl:  Kemp u Zámečku, Záměl u Potštejna 
Souběžně probíhá od pátku 21.1.2011 do neděle 23.1.2011  
Zimní táboření –III. ročník - Memoriál Oty Jurena
startovné 30,- Kč- diplomek v cíli. Posezení v teple a občerstvení zajištěno.
Více info na kempuzamecku@seznam.cz, 604 818 965, nebo Uma František, tel. 723 512 030
Už to tak vypadá, že pro obnovení zimního tábora na Kozlově bude třeba nějaká nová iniciativa....