Českotřebovský deník 18/2010 (17.1. 2010)                           


Lokomotiva  porazila Čestice 8 : 2. Po dvou porážkách by další ztráta bodů byla varovná, naštěstí se nekonala. Lokomotiva Česká Třebová byla velkým favoritem a tuto roli nakonec potvrdila, přesvědčivě zvítězila a pokračuje v boji o první místo v krajské soutěži v ledním hokeji mužů. Rozhodne se o tom především v únorovém  play-off   turnaji, do kterého postoupí první čtyři týmy z tabulky.  
Výsledkový servis českotřebovských mužstev z víkendu: Loko Česká Třebová - Sokol Čestice  8 : 2  ( 2:1, 2:0, 4:1 )
Krajská liga  4 tříd : HC Slovan M.Třebová - Loko Č. Třebová  5 : 1 ( 3:0, 2:0, 0:1)
Minihokej 3.třídy :  Žraloci M.Třebová - Žraloci Č. Třebová 14 : 4 Piráti M. Třebová - Kohouti Č. Třebová 26 : 1  Více ZDE
 
Další utkání 18. kola krajské soutěže mužů:  Semechnice - Lanškroun 8 : 3 a Choceň - Polička 6 : 3 !!

Příští hokejové utkání odehraje Lokomotiva ve čtvrtek 21. ledna od 18 hodin na domácím ledě s Lanškrounem                  

Necitlivé umístění reklamy na Parníku. Všem, kteří jedou po hlavním průtahu města směrem na Ústí nad Orlicí nemůže uniknout reklamní tabule diskotéky AUDIO, umístěná na  ne zcela dokončeném rodinném domku na křižovatce ulice Dr. Beneše (která zde končí, Ústecké (která zde zase začíná) a ulic Jaroslava Pácla, která odbočuje k areálu za Vodou. Nic proti obsahu reklamních tabulí, které zvou na diskotéku nebo do nové restaurace Sauna, ale jde mi o jejich umístění na stranu domu s okny umístěnými směrem k jihu, naprosto neesteticky. Nevím, jaké jsou podmínky pro umístění reklam na domech, ale tyto nové tabule jsou umístěny tak blbě, že se za nimi skutečně musí každý otočit. Možná právě o to zde běží....

Na Pekláku nejezděte v pravé polovině svahu                                                                                                                            

 Sjezdovka Peklák je vysněžená a upravená stále  v  poloviční šířce. Levá polovina jen přírodní sníh. Pro děti máme sjezdovku Zahrádky s dětským vlekem a lyžařskou školou.   Snowpark v provozu. Prosíme návštěvníky, aby jezdili pouze po pravé vysněžené a upravené straně svahu. Hned jak bude vlevo dostatek sněhu, tak rolbou upravíme. Nyní si nalevo zničíte lyže nebo prkno a znehodnotíte napadaný sníh. navíc se z této části vynáší na zasněženou a upravenou sjezdovku kamínky a to je škoda.  Děkujeme za pochopení. Nabízíme vám náš svah pro vaše lyžařské kurzy  nebo pro netradiční hodiny tělesné výchovy. Výhodou našeho svahu je mimo jiné dobrá dostupnost, ať již vlakem  nebo autobusem. Pokud budete organizovat vlastní dopravu, je vám k dispozici parkoviště přímo u dolní stanice vleku. V případě dojíždění je možno využít úschovnu. To vše za bezkonkurenční ceny. Při skupině dětí nad 20 osob je cena čtyřhodinové jízdenky pouhých 150 Kč !!!!, celodenní potom 260 Kč a čtyřdenní kurz 890 Kč. V případě vašeho zájmu zajistíme i učitele lyžování.
 
Vznikne chráněná krajinná oblast Králický Sněžník?                                                                                                               

V rámci Tříkrálové konference byl presentován Ing. Jitkou Dostálovou z Letohradu projekt stejnojmenného sdružení CHKO Králický Sněžník. Projekt se setkal s velkým zájmem přítomných zástupců samosprávy. Zejména starostka Dolní Moravy Jana Bednářová vyjádřila svoji obavu, že případné vyhlášení CHKO bude této obci bránit v rozvoji. To však vyvrátil přítomný poslanec Miroslav Váňa, který je členem sněmovního výboru pro životní prostředí: „Vyhlášení CHKO rozhodně neznamená, že by se lidem výrazně zkomplikoval život. Naopak, region se tím stává ještě atraktivnějším a může dosáhnout na ty dotace, na které v současné době nedosáhne.“ Z pohledu předsedkyně nově založeného sdružení Jitky Dostálové se ochrana přírody může spojit s podporou cestovního ruchu: „Případným vyhlášením dojde ke zvýšení prestiže místní oblasti. Chceme navázat dialog nejen se samosprávou, ale i místními občany a podnikateli. Jsem přesvědčena o tom, že náš záměr je pro tuto oblast dlouhodobě prospěšný.“  Sdružení CHKO Králický Sněžník nyní připravuje zahájení debat se zástupci MŽP, Kraje i odborné veřejnosti o rozsahu a hranicích chráněného území.  Sdružení připravuje webové stránky http://www.chkokralickysneznik.cz/ , na kterých se občané mohou dozvědět více o připravovaném projektu včetně uvažovaného rozsahu chráněného území.
Jan Králík tiskový mluvčí. Email: petrcink@seznam.cz Foto: Jitka Dostálová a Jana Bednářová (Dolní Morava)
Krajský soud v Pardubicích bude mít konečně své sídlo. Justiční palác v Pardubicích, který by na jednom místě soustředil krajský i okresní soud a krajské a okresní státní zastupitelství, bude definitivně stát na místě Masarykových kasáren.Armádaopustí areál během roku  2010 a justiční palác v něm vznikne  takový, že zde budou  všechny orgány krajské i okresní justice. Existuje tam i parkovací zázemí,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Línek (KDU-ČSL). Pardubice považují kasárna za svůj historický majetek. Domoci se ho chtějí žalobou na ministerstvo obrany.