Českotřebovský deník  42/2010  (11.2.)

Hokejisté vyhráli, ale do finále krajské soutěže nepostoupí

Lanškroun - Česká Třebová 3 : 9 (1 : 3, 0 : 4, 2 : 2)             

Vyhráli, ale nepostoupí ! Druhé utkání uzavřelo semifinálovou sérii  s celkovým  výsledkem )na ledě)   2 : 0 pro Lokomotivu Česká Třebová. Ve finále se Lokomotiva měla utkat s vítězem duelu Polička - Sp. Choceň B.  V Lanškrouně proběhl zápas opět za velkého zájmu veřejnosti a nechyběli ani českotřebovští fanoušci. Ovšem nakonec vše bylo jinak !!!!   Více  na hokejovém webu ZDE
Ve finále nebudeme - dvě vítězství se změnily na dvě kontumace 0 : 5 !!! Více zde                                                              

Extraligové týmy HC Eaton Pardubice a Kometa Brno se opět utkají v České Třebové 25. února                                     

Ve čtvrtek 25.2.2010 v 17,30 hod bude na ZS Na Skalce sehráno odvetné přátelské utkání extraligových mužstev HC Eaton Pardubice - Kometa Brno. Je to  v době olympijské reprezentační přestávky poslední přípravné utkání před závěrečnými zápasy základní části extraligy. Eaton bojuje o co nejlepší umístění, Kometa má v poslední době stoupající formu, takže se můžeme těšit opět na kvalitní zápas. PŘEDPRODEJ vstupenek za jednotnou cenu 60,- Kč probíhá v Infocentru městského úřadu a v pokladně ZS v době veřejného bruslení a zápasů Loko ČT. 
 
Chřipková epidemie  v regionu nehrozí. Současný počet nemocných chřipkových onemocněním je velmi nízký a podle vyjádření okresní hygieničky MUDr. Marty Pavlové nedosahuje ani čísla 1000 výskytů na 100 000 obyvatel.
 
Kronika Litomyšle uspěla v soutěži o nejkrásnější českou knihu                                                                                              

Litomyšl –  Ocenění za nejkrásnější českou knihu roku 2009  obdržela v kategorii odborná literatura publikace Litomyšl 1259 – 2009 město kultury a vzdělávání. Odborná porota  udělila v posledním lednovém týdnu cenu  Jiřímu Lammelovi za grafickou úpravu knihy. Autorem monografie o dějinách města  od nejstarších dob po současnost je  Milan Skřivánek. Město Litomyšl vydalo kroniku při příležitosti oslav 750 let od povýšení na město.  V minulém týdnu obohatila mimořádná publikace knihovnu Václava Havla. Bývalému prezidentovi předali literárně-dějepisné dílo zástupci města osobně.Do 45. ročníku soutěže, kterou vyhlašuje Památník národního písemnictví a Ministerstvo kultury ČR,  přihlásilo 109 nakladatelských subjektů celkem 241 titulů. Kroniku, která má 616 stran, přihlásila Litomyšl také do soutěže Magnesia Litera. (mag)

Strojní čtyřbarevné vyšívání ( možnost menších serií, nebo i jednotlivé orig. výšivky)                              
www.mm-styl.wbs.cz                                                                           tel. 603 973 913                              

Z policejního deníku                                                                                                                                                                      
Přepadení sázkové kanceláře.    Včera večer vyjížděli strážníci městské policie na tísňové volání do jedné ze sázkových kanceláří v České Třebové. K případu vyjížděli i policisté kriminální služby, obvodního oddělení, oddělení hlídkové služby i policejní psovod. Zamaskovaný muž přišel krátce před šestou hodinou večer a po obsluze požadoval peníze. Osmadvacetiletá žena mu raději finanční hotovost vydala. Podezřelý muž byl vysoký asi 175 cm, na sobě měl bílou bundu s kostkami nebo s kosočtverci a světle modré rifle. Na rukou měl černé rukavice a v obličej měl zamaskován čepicí a pravděpodobně šálou.  Okolnosti případu jsou předmětem šetření a případem se policisté i nadále zabývají.

ČESKOTŘEBOVSKO – zadržení muži byli obviněni ze tří krádeží    Včera byli  zadrženi 4 muži na Českotřebovsku.  Nyní k případu přinášíme další informace. Tři muži z Lanškrounska (18, 20 a 22) a jeden osmnáctiletý mladík z Prahy byli včera obviněni z přečinu krádeže. Žena, která upozornila městské strážníky, je viděla, když nakládali do svého vozu lup z osobního vozidla značky VW Golf. Z něho sebrali autorádio, pouzdro na CD, sluneční brýle, náhradní sadu žárovek, tažné lano, stěrače, ruční svítilnu a další věci, vše za bezmála devět tisíc korun. V průběhu šetření vyšlo najevo, že to jsou pravděpodobně oni, kdo se na Lanškrounsku „podívali“ do skladu jedné firmy.  Z plechové haly sebrali dvě autobaterie za dvanáct tisíc korun. Dotřetice jsou důvodně podezřelí z krádeže nafty, ke které došlo v nočních hodinách z úterý na středu v Horních Libchavách. V areálu jedné z firem se ze dvou zaparkovaných nákladních vozidel a jednoho traktoru ztratilo celkem 240 litrů motorové nafty. Škoda byla vyčíslena na 6,5 tisíce korun.   Šetření ještě není u konce. Případem se policisté nadále zabývají. Již teď je ale jisté, že za krádeže hrozí čtveřici až dvouletý trest odnětí svobody.

 
Nové autobusy na Pardubicku a Královéhradecku                                                                                                                  

 Šest nízkopodlažních příměstských autobusů zkvalitní dopravu mezi krajskými městy. lepší rozšiřuje  vozový park dopravní.  Autobusy Scania Omnilink nasadí společnost Veolia Transport Východní Čechy na linky nejpozději od pondělí 15. února 2010. Jezdit budou převážně na trase mezi Hradcem Králové, Pardubicemi a Holicemi.  „Nasazením těchto vozidel nejen omlazujeme vozový park, ale snažíme se zpřístupnit veřejnou dopravu starším občanům, rodičům s kočárky a osobám s omezenou pohyblivostí. Jelikož vozidla jsou vybavena klimatizací, určitě dojde ke zvýšení komfortu cestování v období letních dnů,“ říká Jindřich Poláček, generální ředitel Veolia Transport Východní Čechy. Autobusy Scania nahradí vozidla Karosa typové řady 700. Průměrné stáří autobusů se po obměně sníží na 9,4 roku z původních 9,7 roku.
 
Ústecký hokejový turnaj v minihokeji                                                                                                                                       

Ústí n/O – Druhým finálovým víkendem pokračoval 11. ročník hokejového Computer Shop Cupu. S velkou marodkou se potýkal celek Slámožroutů z Kunvaldu a dvakrát odešel hodně vysoko poražen a to nejprve od Dolnočermenských Žraloků a na závěr víkendu i od Žamberských Stilmat kanců. Roli favorita potvrdil i ústecký Skala team s celkem Popelářů. Na plno se rozjela i druhá liga, kde je situace víc než zamotaná, když všech pět celků má po jedné výhře a jedné prohře. Nejprve si Olbena Lukavice překvapivě poradila s loňským vítězem TJ Sokol Libchavy, HC Hornets Záměl zdolal po boji Turováky z Podlesí a trochu nečekaně si pak TJ Sokol Libchavy poradil s řetovským Armatem. Nečekala se ani výhra Turováků z Podlesí s Olbenou Lavice. Tři zápasy viděli diváci i ve 3. lize. Ústecký T-Com vysoko rozstřílel Pašáky z Jehnědí a stejně si poradil i s Medvědy z Rokytnice. Ústecký Oftis měl přesnější mušku s Buldoky z Velké Skrovnice a taky si připsal oba body a spolu s T-Comem vévodí tabulce. Další tři výsledky se zrodily i ve 4. lize, kde si vedou velmi dobře Bejci z Koldína, když shodným výsledkem porazili TJ Sokol Líšnici a také Rieter Tooling Hnátnici. WBH Orlice Kostelecká Lhota se ve třetím duelu rozešla smírně s celkem TJ Sokol Líšnice. V nejnižší 5. lize se odehrály hned čtyři duely. Třísky Oucmanice si poradily nejprve se Sokolíky z Rokytnice a v neděli i s Kačery z Kerhartic a po zásluze vedou 5. ligu. Vlci Sudislav neobdrželi ani branku s nevýrazným celkem Ants Knapovec a sami vsítili čtyři a Kačeři z Kerhartic si střelecky trochu zařádili se Sokolíky z Rokytnice.

Tabulka 1. ligy ( o 1. – 5. místo)

1

Žamberští Stilmat kanci

2

2 0 0

18 : 2

 4 body

2

Skala team Ústí nad Orlicí

2

2 0 0

13 : 7

 4 body

3

Žraloci Dolní Čermná

2

1 0 1

16 : 8

 2 body

4

Popeláři Libchavy

2

0 0 2

4 : 11

 0 bodů

5

Slámožrouti Kunvald

2

0 0 2

1 : 24

 0 bodů

Tabulka 2. ligy ( o 6. – 10. místo)

6

HC Hornets Záměl

2

1 0 1

6 : 4

 2 body

7

Olbena Lukavice

2

1 0 1

10 : 8

 2 body

8

TJ Sokol Libchavy

2

1 0 1

11 : 11

 2 body

9

Armat Řetová

2

1 0 1

8 : 10

 2 body

10

Turováci Podlesí

2

1 0 1

4 : 6

 2 body

Tabulka 3. ligy ( o 11. – 15. místo)

11

T-Com servis Ústí nad Orlicí

2

2 0 0

21 : 7

 4 body

12

Oftis Ústí nad Orlicí

2

2 0 0

16 : 8

 4 body

13

Pašáci Jehnědí

2

1 0 1

14 : 16

 2 body

14

Buldoci Velká Skrovnice

3

0 1 2

17 : 27

 1 bod

15

Medvědi Rokytnice v Orlických Horách

3

0 1 2

15 : 25

 1 bod

Tabulka 4. ligy ( o 16. – 20. místo)

16 

Bejci Koldín

3

3 0 0

13 : 8

 6 bodů

17

TJ Sokol Líšnice

3

1 1 1

12 : 12

 3 body

18

Adba hockey Ústí nad Orlicí

2

1 0 1

12 : 9

 2 body

19

WBH Orlice Kostelecká Lhota

2

0 1 1

8 : 12

 1 bod

20

Rieter Tooling Hnátnice

2

0 0 2

6 : 10

 0 bodů

 

AUTOSYNEK - autoservis Jiří Synek, mobil 776 171 979, 465 391 075, 776 171 988                               

www.synek.info    (vedle Bemalu)  
NOVĚ 
Měření emisí u Synka levněji na všechny druhy vozidel    
Jarní prohlídky.  Náhradní vozidlo zdarma při opravě nad 3 000 Kč.