Českotřebovský deník 9/2011  (8.1.)                                       

Jedinečný Cirkus ponorka (alias Honza Ponocný) v klubu Modrý trpaslík  

Na pódium v modrém trpaslíku si vystačil hudebník sám, pouze se svou (akustickou) kytarou a dvou elektronických mašinek, které využívá např. také Ondřej Ruml. To je on, jednočlenný "orchestr" Circus Ponorka!   Ten hudebník je Honza Ponocný, vynikající kytarista, který se podílel na více než 40-ti CD. Ukázalo se, že je také dobrý zpěvák a improvizátor, že ovládá mistrně komunikaci - nechybělo teplé lidské slovo. Během chvilky za pomoci svých dvou elektronických "mašinek" a dvou mikrofonů poskládal zvuk celé kapely ve které nechybějí bicí, basa, několik kytarových partů a dokonce pěvecký sbor. Muzikant Honza Ponocný  má bezmála dvacetiletou profesionální zkušenost, se  stal  jednou z nejzajímavějších hudebních událostí poslední doby. Je neuvěřitelné, jak může jednočlenná kapela znít. Do modrého trpaslíku  nepřišla sice (za stovkové vstupné) nějaká extra návštěva, ale u stolů bylo prakticky obsazeno a co je hlavní panovala vynikající nálada a pravá klubová atmosféra.  Všichni byli svědky zcela originálnímu  "one-man-show"! Projekt Circus Ponorka se  po dramaturgické stránce naprosto vydařil. (mm)
 
 
Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Česká Třebová
AKTUALIZACE 2010  

Obsáhlý materiál na toto téma byl nedávno publikován jako pdf soubor a více než 100 stranách se spoustou mapových příloh na webu  města Česká Třebová a možná unikl pozornosti již díky své obsáhlosti. Tuto studii zpracovala společnost PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Švabinského 1749/19, 702 00 Moravská Ostrava IČ: 28576217, Tel.:+420 595 136 023, http://www.rozvoj-obce.cz/, e-mail: info@rozvoj-obce.cz
Najednou se nastudovat nedá a přesto obsahuje řadu zajímavých a hlavně aktuálních údajů, které je důležité publikovat a  tím dostat ,mezi lidi. Nechybí totiž důležité srovnání s ostatními 14  správními obvody Pardubického kraje a tím nám dává možnost udělat si názor na to, jak na tom vlastně jsme, co je třeba změnit, abychom dohnali ostatní a naopak v čem jsme třeba o něco lepší.  Postupně se budu zabývat jednotlivými problémy a to nejzajímavější bude uvedeno pak také i v tištěném vydání Českotřebovského zpravodaje. Tabulka a mapových podkladů je však velké množství a tak bude třeba tyto údaje uvádět postupně. Za nejzajímavější považuji např. údaje o trhu práce a demografickém vývoji. proto se chci těmto kapitolám věnovat nejdříve. První část věnovaná  trhu práce  je uvedena v dnešním vydání českotřebovského deníku ZDE
 
Prodám chalupu v klidné a slunné části obce Svinná. Možnost rekreačního i trvalého bydlení. Vytápění ústřední na pevná paliva. Zpevněná příjezdová cesta.  Bližší info na tel: 737 832 421.
 
Zlepšit informace o zastávkách vlaků IC/EC v České Třebové !

Dovoluji si Vás oslovit s prosbou zda by nebylo možné na informačních tabulích v Pardubicích a v Olomouci zobrazit informaci, zda vlak vyšší kvality zastavuje, či projíždí v České Třebové. Tato informace se zobrazuje na informačních tabulích v Praze, ale cestující ji postrádají v Pardubicích a v Olomouci. Velmi často se mne i cestující ptají, zda vlak staví nebo nestaví v České Třebové a znám mnoho svých spoluobčanů, kteří nasedli do vlaku, který v České Třebové projíždí (jsou případy, že občan jel z Pardubic do Třebové, projel do Olomouce a pak zase až do Pardubic...). Myslím si, že není problém zakomponovat do informačního systému v Pardubicích a v Olomouci požadovanou informaci (tedy "v České Třebové projíždí", nebo naopak Českou Třebovou uvést jako stanici, kde vlak zastavuje). Věřím, že se záležitost podaří vyřešit. 
(Z dopisu Ing. Jiřího Vencla, Ph.D. náměstkovi  ředitele ČD pro osobní dopravu Ing. Antonínu Blažkovi)
Server idnes.cz zve na Třebovské stěny  

Zajímavá pozvánka se spoustou pěkných fotografií Jaroslava Doubravnického také z České Třebové !   Článek propaguje naše krásné okolí,  tzv. Doly se studánkami, tábořiště v Srnově s totemem atd. Přečtěte si!
  •  
  •