Českotřebovský deník 108/2011  (15.4.)                                 
Květnový zápis do MŠ – informace pro rodiče

Kdy a kde vyzvednout přihlášku?
Přihlášku si rodiče mohou vyzvednout ve dnech od 9. do 11.5.2011 v příslušné mateřské škole, ve které chtějí své dítě umístit.
Kdy k zápisu?
Zápis do MŠ proběhne ve dnech 23. a 24.5.2011, v těchto dnech rodiče odevzdají vyplněnou přihlášku v příslušné mateřské škole.
Co je nutné vzít s sebou?
K zápisu je nutné vzít s sebou vyplněnou přihlášku, občanský průkaz zákonného zástupce dítěte, rodný list dítěte a potvrzení lékaře o očkování dítěte.
 
Sloučení středních odborných škol v České Třebové 

Od 1.7.2011 bude naše SOŠ a SOU technických škola sloučena s VOŠ a SOŠ Gustava Habrmana. Přípravy jsou v plném proudu. Obě školy již nyní patří k velmi silným a významným vzdělávacím zařízením a vznikne nový, stabilní a perspektivní právní subjekt. Žákům i rodičům a také novým uchazečům o přijetí ke studiu a jejich rodičům škola sděluje,  že po sloučení škol se oborová nabídka školy pro školní rok 2011/2012 vůbec  nemění. Rovněž ve stejném rozsahu budou nadále k výuce plně využívány vynikající materiálně technické a prostorové podmínky v budovách naší školy. http://www.sosuct.cz/aktuality/novinka/slouceni-strednich-odbornych-skol/
 
 
Ministr Bárta padl, platí  jeho výroky a výsledky cesty do Ústí nad Orlicí?  

Podle rozhovoru členů  z týmu Nádraží nedáme s ministrem kultury J. Besserem,  by neměl být problém.  Obavu, co bude s rekonstrukcí našeho nádraží, když jde Bárta pryč z Ministerstva dopravy není třeba mít, nebo´T je domluveno, a že rekonstrukci povede (spíše zajistí) stejně Ministerstvo kultury.   Ve sdružení nádraží nedáme vznikl projekt Kulturní nádraží, který byl předložen na ministerstvu kultury, označen jako podnětný a bude diskutován za přítomnosti členů sdružení.
 
10 největších bludů likvidátorů železnice (Marek Tomek) 

(14. 4. 2011 idnes.cz - blog )  Cílem tohoto dokumentu je osvětlit co nejširšímu spektru zájemců hlubší souvislosti problematiky rušení železničních tratí a vytvořit si velmi kritický odstup od určité kategorie osob, které se prezentují jako odborníci na tuto problematiku a pomocí různých polopravd (o nichž jsou pravděpodobně i přesvědčení) se jim částečně daří ovlivňovat názory politiků, novinářů i občanské veřejnosti. celý blog  je pro nás podnětná, najdete ho v mirroru ZDE
 
Ekofilm letos nemůže být!

Na MŽP se na to vykašlali, vyházeli všechny lidi, kteří ho připravovali. Pěkná ostuda. Ale to už začal Drobil.....