Českotřebovský deník 289/2012  (19.11.)                               
Sjezd Strany zelených bude v České Třebové

V Pardubicích 18.11.2012 - O tomto víkendu 23. - 25. 11.se uskuteční v České Třebové sjezd Strany zelených. Sjezd bude bilancovat uplynulé dva roky Strany zelených a rovněž to bude sjezd, na němž si Strana zelených zvolí své nové vedení .
Místo konání sjezdu:  budova Vyšší odborné školy a Střední školy technické, Skalka 1692, 560 02 Česká Třebová
Jako hosté na sjezdu vystoupí například senátorka Eliška Wágnerová a také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.
Kontakty:
Jiří Malík, předseda krajské organizace Strany zelených Pardubického kraje Mail: malik.jiri@volny.cz Tel: 606 76 67 42
Radek Hübl, předseda základní organizace  Strany zelených Česká Třebová Mail: rado.post@gmail.cz  Tel: 608 16 52 28
 
Předplatné Českotřebovského zpravodaje na rok 2013

Do prosincového vydání Českotřebovského zpravodaje vkládáme složenku na úhradu předplatného na rok 2013. Výše předplatného se nemění (i když stát stále neví, jak vysoká bude zátěž daně z přidané hodnoty), činí jako na letošní rok 140 Kč pro Českou Třebovou a okolní obce, kde doručujeme zpravodaj vlastní doručovací službou (Dlouhá Třebová, Ústí nad Orlicí, Přívrat, Řetová, Zhoř, Němčice, Rybník, Semanín, Třebovice, Svinná, Kozlov, Skuhrov). Do ostatních míst v ČR, kam posíláme zpravodaj  prostřednictvím České pošty je třeba navíc uhradit poštovné, takže předplatné činí 350 Kč, také stejně jako letos.
Úhrada předplatného je možná prostřednictvím pošty, kde je ovšem nutné platit manipulační poplatek, ale od 1. prosince také osobně v prodejně PROBIT ELEKTRO  Nádražní 926 (jako v minulých letech, pokud možno dopoledne 9 - 12 hodin), ale také přímo v redakci zpravodaje Č.T. Brožíkova 933  v pátek 15:30 - 18 hodin nebo v sobotu dopoledne 9 - 12 hodin.
Předplatné lze uhradit také bezhotovostně převodem na nově zřízený účet u FIO banky číslo 2500298375/2010 (která neúčtuje poplatky za obraty na účtu). Jako variabilní symbol napište číslo domu z doručovací adresy a jako zprávu pro příjemce uveďte příjmení a jméno odběratele.
 
Bleší trh v Modrém trpaslíku

Zveme Vás na 2. Českotřebovské Bleší trhy, které se budou konat v  Modrém trpaslíku a to 22.12.2012 od 15:00 do 19:00, posléze nás prodejce vystřídá umělecká skupina Concrete Safari. Tato akce se bude konat před vánoci a tak pro mnohé z nás, kteří nakupují dárky na poslední chvilku bude tato akce vysvobozením. Mimochodem 21.12.2012 má nastat konec světa a pokud se nebudeme moci setkat, tak za to opravdu nebudeme odpovědní my, ale buď jaderný výbuch, pád komety, virová pandemie či něco mnohem horšího…Pokud by konec světa nenastal tak vás tímto článkem jakožto kulturní uskupení IN-SPIRÁL hrdě zveme na druhé Bleší trhy tak přijďte a prodávejte, nakupujte a vyměňujte… Pro více informací kontaktujte: blesitrhyCT@email.cz  www.in-spiral.cz  www.facebook.com/blesitrhyCT

 

Jabkancová pouť byla také v Domově pro seniory v Bezděkově.

Stalo se tak v pondělí 19. listopadu odpoledne kolem 15. hodiny se zcela zaplnila jídelna Domova a v jejím čele hráli hudebníci, jabkancoví umělci. přidali nejen tradiční jabkancové písně, ale také něco pro starší a pokročilé.  Vláďa Zoubek a  Petr Skalický jsou zde tak častými hosty, že mají svůj repertoár dobře vyzkoušený, aby padl do noty zdejším obyvatelům.
 
PF  2012 z rudoltického Zámečku

Všem kteří nám pomáhají
Všem kteří nás navštěvují
Přejem všechno dobré jen
Srdečně Vám děkujem....
Krásné vánoce a v příštím roce hodně  úspěchů, zdraví a pohody přejí všem  sponzorům i mediálním partnerům, spolupracovníkům, účinkujícím i návštěvníkům vlastníci a provozovatelé   Nového zámku u Lanškrouna a těší se na Vaši přízeň i v příštím roce.
Především bych chtěla poděkovat všem, kteří se zastavují u mého stánku na nádraží a i když si zrovna nic nekoupí, prohodí pár slov, podívají se co je nového a popřejí pěkný den. Velké poděkování patří také všem, kteří darují i drobné částky nebo si přijdou zakoupit pohlednice podle obrazů Tomáše Rybičky, který maluje hlavou a tak podpoří nejen Tomáše, ale i čtyřletého Kubíka, kteří tuto podporu opravdu potřebují. Jsem všem kteří nejsou lhostejní k osudům druhých a jsou ochotni podat pomocnou ruku velice vděčna. Zejména bych zde chtěla poděkovat paní Jarušce, která přes svůj vysoký věk oba hochy podporuje s velkým zaujetím a které patří můj obdiv a úcta. Přeji krásné a pohodové prožití vánočních svátků a hodně zdraví a spokojenosti do roku příštího vám všem, se kterými se na vlakovém nádraží a na Zámečku zase budeme potkávat. 
 
Hokejisté stále bez vítězství: Česká Třebová – Skuteč 3:4 (0:0, 2:1, 1:3)

Branky: 22. Teplý (Doha, Kvasnička), 39. Hladík (Kopečný), 52. Poskočil (Doha, Mlejnek) – 29., 41. a 56. Kusý, 58. Sládek.
Hokejisté České Třebové připravili svým fanouškům hořké zklamání. Výkonem i výsledkem. V nedělním utkání krajské ligy nedokázali porazit ani papírově nejslabšího soupeře, tým Skutče. Hosté přijeli pouze s dvanácti hráči do pole, přesto se po střeleckém koncertu útočníka Kusého radovali z prvního vítězství v soutěži. Více ZDE včetně fotoreportáže Milany Soukupové