Českotřebovský deník 17/2013 (19.1.)                                    
Českotřebovský odchovanec do reprezentace 

Hráč dorosteneckého týmu do 17 let Vojtěch Habrman dostal povánku do reprezentační „šestnáctky“. Společně se svými spoluhráči se zúčastní dorosteneckého turnaje Aegean Cupu v turecké Manise. Turnaj Aegean Cupu startoval 18. ledna, ale česká reprezentace do turnaje zasáhne utkáním proti Ukrajině až v pondělí 21. 1. Následující zápas hráči do 16 let absolvují hned následující den a to proti týmu Belgie. Skupinu uzavřou utkáním proti Francii 24. 1. Finálová utkání jsou na pořadu v sobotu 26. ledna. Pro Vojtu Habrmana to bude první setkání s reprezentačním dresem. Do mládežnických týmů FC Hradec Králové přišel z klubu v České Třebové a hned se stal oporou ročníku. V podzimní části soutěží nastupoval za tým do 16 let, ale pro svoje nadstandardní výkony byl přeřazen o kategorii výše. „Vojta je velmi talentovaný hráč, který se díky svým výborným výkonům po podzimní části přesunul z kategorie U16 do o rok staršího ročníku. Jde o velmi dobře rychlostně a technicky vybaveného hráče, který je velmi pracovitý v tréninku i při utkáních,“ říká o talentovaném hráči jeho trenér Aleš Majer, který trénoval Vojtu v podzimní části soutěže.
Vojta, který je svými spoluhráči přezdívaný „Gaza“, nastupuje na postu levého křídelního hráče. V podzimní části soutěže vstřelil v dresu Votroků 7 branek a na 11 nahrál. Vojta je členem akademie FC Hradec Králové a bydlí v internátním zařízení na Bavlně. „Dle mého názoru je Vojta nominován naprosto po právu. Díky jeho technickému vybavení a pojetí hry ho s kolegou Davidem Bredou občas přezdíváme „Aleš Hemský fotbalu,“ doplňuje pohled na novice v reprezentačním týmu trenér Majer.
AKCE V EKOCENTRU PODORLICKO V ČESKÉ TŘEBOVÉ V ÚNORU 2013

Čtvrtek 14.2.2013  INDIE – ZEMĚ MILIONÁŘŮ Z CHATRČE?
Přednáška - malá ochutnávka severní Indie v podání vysokoškolské studentky Petry Hostýnkové. Zážitky z cest, promítání fotografií.  Zahájení v 18,00 . Vstupné dobrovolné
 
Akce Jedu v tom s Karlem  v pivovaru Faltus

Sobotní večer 19. ledna byl v pivovaru Faltus obohacen o setkání s významnou českou socioložkou a publicistkou Jiřinou Šiklovou, se známou režisérkou a pedagožkou Helenou Třeštíkovou, s dlouholetým spolupracovníkem Václava Havla Martinem Vidlákem, kteří přijeli do našeho města v rámci kampaně pro Karla Schwarzenberga v 2. kole prezidentských voleb.
Na setkání v zaplněném velkém salonku  nechyběl ani starosta města Jaroslav Zedník a poslanec Prof. Ing. Václav Cempírek. Byl to příjemný večer naplněný debatou se známými osobnostmi na současné politické dění. Účastníky setkání nebylo podle probíhající diskuze  nijak třeba přesvědčovat, otázku proč byl měl být právě  Karel Schwarzenberg prezidentem České republiky měli  vyjasněnou. Rozebíraly se dosavadní televizní debaty, postoje obou kandidátů, prováděla se poctivá srovnání. Účastníci oceňovali především velký pozitivní vliv svého kandidáta na mezinárodní postavení České republiky, ale přímé a jednoznačné vystupování ve kterém nikdy nebudou podpásové metody, účelová jednání. Karel Schwarzenberg nejde do politiky pro peníze.
Více najdete ZDE ve zvláštním článku 
 
 
Ohlédnutí za rokem 2012 v kynologickém sportu

Každá organizace či spolek, žijí svými problémy, které řeší jednou úspěšně, podruhé méně úspěšně, někdy i neúspěšně. Pro naši kynologickou organizaci 143 "Podhorka" to platí samozřejmě též. Když se zpětně podíváme na uplynulý rok, hodnotíme jej jako úspěšný ve výcviku, v organizování závodů a soutěží i v účastech našich psovodů na soutěžích a zkouškách.  Podařilo se nám uspořádat zkoušky z výkonu jak podle národního zkušebního řádu , tak podle mezinárodního zkušebního řádu a  za vzornou a úspěšnou organizaci a zvládnutí zkoušek, přišla pochvala i od delegovaných rozhodčích.  O našich oficielních závodech jak ve sportovní kynologii, tak v agility soutěžích byly v Českotřebovském Zpravodaji  zveřejněny informace.
Je nutné ale zdůraznit, že za těmito i dílčími úspěchy je dobrá parta lidí se zápalem pro psí sporty, parta lidí, kteří ve svém volném čase neustále vylepšují cvičební prostory na Podhorce, včetně zázemí, jako jsou kotce pro psy a hlavně klubovna a prostory pro cvičící psovody. Jsou stále tvrdší podmínky pro zajištění již tradičních závodů jakým je třeba speciál "Třebovská stopa" (letos to bude již 33.ročník) a tu bychom se bez sponzorů vůbec nemohli  do něčeho tak finančně náročného pustit. Proto chci ještě poděkovat především firmám LDM, PURINA PROPLAN, TECHPLAST, KSK, SIGAS, ELEKTRO Gregar, MIKA, JK ZOO chov. potřeby, autodoprava Skalický, městu Česká Třebová, RYDO Novák, ARMAT, panu MVDr. Radku Palánovi,  Zahradnictví Luboš Kříž, Harmonie, Chovanec Jiří, Vinotéka Na Splavě, Elektroinstalace Mirko Voleský a dalším, kteří nás již tradičně podporují, třeba jen drobnými dárkovými předměty, takže stále platí, že každý účastník závodů je u nás odměněn.
Cvičák na Podhorce byl založen (tak jsem to dohledal v záznamech) v roce 1952, což bylo právě 60 let a to už je nějaká tradice, jejímž pokračovatelem je ZKO 143 Podhorka. Děkuji všem, kteří se o dobré jméno naší kynologie v roce 2012 postarali a to především paní Heleně Chrastilové, Haně a Zdenkovi Najmanovým, ale i dalším členům a chci jim všem popřát hodně úspěchů v roce 2013 a vyslovit přesvědčení, že tento rok bude určitě ještě lepší.   HF