Českotřebovský deník 293/2014 (18.12.)                               

Ve středu 17.12. 2014 se v odpoledních hodinách konaly na ZŠ Nádražní, v ulici Komenského, již tradiční vánoční trhy. Hned od začátku se třídy zaplnily návštěvníky, kteří si zde mohli koupit krásné výrobky od našich žáků a učitelů. Kdo chtěl, mohl se občerstvit ve vedlejší třídě, kde byla zřízena kavárnička s pohoštěním různých chutí. Celý program se nesl ve vánočním duchu, který ještě podtrhovalo hudební vystoupení našich žáků. Děkujeme všem, co se na akci podíleli.

PODĚKOVÁNÍ DO KOZLOVA

Blíží se konec roku a Vánoce, nejkrásnější období zejména pro děti: přijde Ježíšek, dostanou dárky, budou s mamou a tátou…. Když se dívám do jejich spokojených tváří a vidím ty rozzářený oči, vybavím si, že už jsem u nich tenhle výraz párkrát viděla.
To třeba když přijedeme do mé rodné vesničky, kde na nás nikdy nezapomenou s pozvánkou a tam kde pro nás parta nadšenců připraví na různé akce, jako je: Dětský den, lampionový průvod, rozsvěcení stromečku……
Ráda bych touto cestou poděkovala všem, kteří se podíleli na tom, aby se tyto tradice do Kozlova po delší odmlce zase vrátili.
Myslím si, že v době kdy děti tráví čím dál tím více času u televizí a počítačů, není vůbec  jednoduché  vymyslet něco čím je zaujmout. Za vaše nápady, čas a elán, který do příprav akcí vkládáte vám patří můj velký DÍK… rodačka S.O.
Poděkování paní doktorce Fabiánové

Za pečlivost, lidský a vstřícný přístup, odborně vedené ošetření  a  chceme poděkovat odborné lékařce paní MUDr. Fabiánové  na českotřebovské poliklinice, oddělení ORL. Dík není za jednotlivce, ale shodli jsme se na něm ve větším kolektivu pacientů a chtěli bychom prostřednictvím zpravodaje paní doktorce poděkovat a popřát do nového roku pevné zdraví !
 
EVANGELICKÉ BOHOSLUŽBY V  ČESKÉ TŘEBOVÉ - LEDEN 2015

  1.1.2015:  bohoslužby  s VP (Nový rok) 9.00, evangelická fara, Riegrova 283
  4.1.2015:  bohoslužby (2. neděle po Nar. Páně) 9.00, evangelická fara, Riegrova 283
11.1.2015:  bohoslužby (1. neděle po Zjev. Páně) 9.00 evangelická fara, Riegrova 283
18.1.2015:  čtené služby Boží (2. neděle po Zjev. Páně) 9.00, evangelická fara, Riegrova 283
25.1.2015:  bohoslužby s VP (3. neděle po Zjev. Páně) 9.00 evangelická fara, Riegrova 283 
Dárek pro Rosu

-    Dne 19. 12. 2014 se v RC Rosa uskuteční předvánoční posezení. Místo tradičního pobytného uvítáme jakýkoliv dáreček pro centrum (můžete přinést cokoli od modelíny, pastelek, omalovánek přes panenky, auta, stavebnice – zkrátka cokoli podle vašich možností).
-    Není podmínkou, aby hračky byly nové, stačí, když budou zachovalé a pěkně vánočně zabalené.
 
Přijďte pobejt

Kdy: 19. 12. 2014 16:00
Kde: Ústecká 160, Česká Třebová
Na co se můžete těšit:  společně se zastavíme v předvánočním shonu, připomeneme si pár vánočních zvyků,  vzájemně vyzkoušíme, zda cukroví je již správně uleželé ....
Valná hromada Sdružení obcí Orlicko dne 16.12.2014

 V úterý 16.12.2014 se v Klášterci nad Orlicí sešla Valná hromada Sdružení obcí Orlicko na posledním jednání v roce 2014.
 Tato valná hromada Orlicka byla opět po dvou letech valnou hromadou volební. Staronovým předsedou Sdružení obcí Orlicko se stal Petr Fiala, starosta Letohradu  a místopředsedou byl opět zvolen Josef Paďour, starosta městyse Kunvald.
Vedle projednání rozpočtových náležitostí, jako bylo schválení rozpočtového provizoria do doby schválení rozpočtu na rok 2015 a schválení základního členského příspěvku se valná hromada seznámila se zprávou o činnosti  a o přípravách na nové programovací období MAS Orlicko, z.s. Zároveň valná hromada podpořila žádost MAS Orlicko z.s. a doporučila svým členským obcím poskytnout MAS Orlicko, z.s. příspěvek na zajištění jejího provozu v roce 2015. 
V rámci jednání valné hromady byly prezentovány hlavní projekty Sdružení obcí Orlicko, které jsou připravovány k realizaci v nejbližším období. K těm nejzajímavějším patří projekt Singltreků Orlicka v území Bukovohorské hornatiny, projekty cyklostezek a cyklotras nebo projekt výstavby rozhledny u Kašparovy chaty na Adamu. 
U projektů cyklostezek a cyklotras jsou již zpracovány nebo se dokončují technické studie u cyklostezky Letohrad – Pastviny, Žamberk – Pastviny nebo Žamberk – Rokytnice v Orlických horách.
S přicházející zimní sezónou byly starostové obcí Sdružení obcí Orlicko informováni o připravenosti techniky na údržbu lyžařských stop v oblasti Suchého vrchu a Bukové hory, v oblasti Jeřábu a v oblasti Dolní Moravy.  
V Žamberku 16.12.2014                                                                                    Petr Fiala předseda Sdružení obcí Orlicko

Víte kdo Vám mává? Děti a učitelé a Třebovice - více ZDE