Českotřebovský deník 194/2014 (17/8)                                  
V pátek 15/8 měli hasiči a zdravotníci hodně práce. 

Informace o pádu letadla u Třebovice se dostala do celostátního informačního systému. K tomu však přišly i další  nehody a požáry. Více ve zvláštním článku ZDE

 

 

 

 

 

V sobotu se konal Pod Jelenicí po 14 letech první divizní zápas.

Natěšení diváci odměnili některé vydařené akce hráčů českotřebovského FK často potleskem. Po bezbrankovém poločase skončilo utkání remízou 1:1 a přišly na řadu pokutové kopy. Zde jsme na rozdíl od minulého týdne tak úspěšní nebyli. Přišla slušná návštěva, panovala vstřícná a solidní fotbalová atmosféra.

Fotoreportzáž zde

 

Prevence rizikového chování v oblasti sexuality

Střední zdravotnická škola v Ústí nad Orlicí Vás srdečně zve na VI. odbornou konferenci na téma „Prevence rizikového chování v oblasti sexuality“, jejímž čestným hostem bude MUDr. Radim Uzel, CSc.  
Konference se bude konat dne 1. 10. 2014 v Základní umělecké škole Jaroslava Kociana v Ústí nad Orlicí a je určena nejen pro odborníky pracující ve zdravotnictví, sociální oblasti a ve školství, ale také po širokou veřejnost. Náplní bude zajímavá přednáška MUDr. Radima Uzla, CSc., vystoupí i další lékaři, psychologové, pedagogové, zástupci Policie ČR a zástupci sociálních ústavů. Bližší podrobnosti včetně přihlášky a konferenčního poplatku jsou uvedeny na http://www.szsuo.cz.
 
Transparentní účet Koalice pro Českou Třebovou je  založen a připraven každému k nahlédnutí

Koalice pro Českou Třebovou založila zcela transparentní předvolební účet, na kterém zveřejňuje veškeré příjmy a vydání spojené s e zajištěním předvolební kampaně. Na tento účet je možné veřejně  nahlédnout na webové stránce komerční banky u které je účet zřízen.  Pouze pro potřeby Koalice pro Českou Třebovou (která sama nemá svoje IČO) založila po dohodě tento účet KDU-ČSL, jedna ze tří stran, která tuto kandidátku podporuje.  Nahlédnutí  je možné na odkaze  http://www.kb.cz/cs/on-line-sluzby/on-line-informace/transparentni-ucty/292545431-krestanska-a-demokraticka-unie-ceskosl/detail-uctu-1078110290287.shtml. Koalice pro Českou Třebovou vyzývá současně všech pět dalších subjektů vstupujících do komunálních voleb v našem městě ke stejnému kroku. Považujeme to za důležité zejména proto, že jedině tento způsob zabrání diskuzím o tom, zda potom vedení města nebo rada města nezvýhodňuje např. ve veřejných zakázkách nebo stanovením nízkých nájmů  či pomoci výjimek ty subjekty, které finančně  podporovaly volební kampaň stran povolební radniční koalice vládnoucí městu.  V současné době koluje mezi občany řada diskuzí na toto téma. Jediný způsob, jak podezřením a dohadům předejít je právě zřízení transparentního účtu. Odkaz také najdete na webové stránce Koalice pro Českou Třebovou  www.koaliceproct.cz/aktuality.htm
 
Basketbalisté hráli přátelský zápas ve Svitu 

Sportovní klub basketbalu Česká Třebová vyslal o tomto víkendu svoje dorostenecké družstvo  do našeho partnerského města Svit. Spolu s trenérem  Janem Kovářem odjela také další morální posila - hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.  A vzhledem k tomu že Mgr. Jan Kovář je současně českotřebovským radním, tak spolu s Martinem Netolickým, (který je také současně českotřebovským zastupitelem) absolvovali návštěvu  u primátora města Svit Rudolfa Abraháma. Vedení města Svit se také zúčastnilo přátelského basketbalového zápasu v tamní sportovní hale.  V současné době sice právě prochází opravou a částečnou přestavbou, přesto se zápas mohl uskutečnit. jeho zahájení mělo dokonce slavnostní ráz. Samotný zápas ukázal, že domácí tým byl lepší a vlastně po celou dobu  vedl. Závěrečné skóre bylo 108 : 61 ve prospěch domácích. 
Fotografie Luboš Kozel. Celá fotoreportáž je ve zvláštním souboru ZDE