Českotřebovský deník 311/2015 (23/12)                                 
Slavnostní předání výtěžku benefičního plesu Za jeden provaz z.s.

V odpoledních hodinách se dne 18.12.2015 v rámci vánoční besídky Týdenního stacionáře v České Třebové uskutečnilo slavnostní předání výtěžku benefičního plesu Za jeden provaz z.s. Besídka byla v plné režii klientů a zaměstnanců stacionáře. Klienti si pro diváky nachystali pohádku O veliké řepě a společně pak zazpívali několik koled. Besídka byla přichystána pro rodinné příslušníky klientů, kteří zcela jistě byli pyšní na své ratolesti.  Členové Za jeden provaz z.s. byli na besídku pozváni, aby mohli předat výtěžek benefičního plesu. Během besídky předsedkyně Za jeden provaz z.s. Magda Frišová slavnostně předala paní ředitelce Ireně Rösslerové poukaz v hodnotě 25 000 Kč.  Více ZDE
 
ÚMRTÍ V PROSINCI 2015

Miloslav Neruda nar. 1946  Česká Třebová
Miroslav Keprt nar. 1939 Česká Třebová
Ludmila Gregarová nar.  1933 Česká Třebová
Alois Schromm nar. 1927 Česká Třebová
Jiří Hýbl, nar. 1934 Česká Třebová
Stanislav Junek nar. 1930 Rybník
Zdeněk  Horáček   nar. 1933  Česká Třebová
František Maršálek nar. 1932 Česká Třebová
Miloslav Pelcl nar. 1928 Česká Třebová
Jaroslava Vaňousová nar. 1933  Česká Třebová
Ing. Miloš Lána nar. 1923 Česká Třebová
Libuše Kodytková - Mikolecká  nar. 1949  Klášterec nad Orlicí
Jan Tumpach nar. 1930  Česká Třebová
Zdeněk Vítek nar. 1940 Česká Třebová
Jaroslav Bittl nar. 1931 Česká Třebová  Čest jejich památce !
 
CZ LOKO otevřelo další dvě provozovny v Přerově a Ostravě

ČESKÁ TŘEBOVÁ, 22. prosince 2015  Rozšířit výrobní, opravárenské a servisní kapacity a tím rychleji a efektivněji reagovat na potřeby zákazníků, umožní akciové společnosti CZ LOKO otevření dvou nových provozoven v Přerově a Ostravě. Ty tento největší český výrobce dieselelektrických lokomotiv zprovoznil nyní v prosinci a bude v nich vyrábět, modernizovat a opravovat kolejová vozidla.
„Přerov jsme zvolili především pro jeho strategickou polohu a dlouhodobou spolupráci s místní společností ČMŽO. Zaměříme se zde především na modernizace a opravy elektrických lokomotiv,“ vysvětluje Jaroslav Plhák, vedoucí obchodního oddělení střední Evropa. Provozovna poskytuje rovněž servisní kapacity pro všechny stupně údržeb a oprav elektrických a dieselových lokomotiv, ucelených jednotek, osobních vozů a speciálních vozidel.
Hala o rozloze 3 200 m2 se třemi kolejemi pojme až dvě, vedle sebe stojící, pětivozové jednotky. Vybavena je i devadesátimetrovým revizním kanálem a moderní hříží pro rychlou výměnu jednotlivých sestav dvojkolí a trakčních motorů a celých až třínápravových podvozků. V Přerově byla také zahájena sériová výroba hlavních rámů pro lokomotivy CZ LOKO a dokončena byla první ze dvanácti periodických oprav lůžkového vozu WLABmz pro České dráhy.
„Zahájili jsme zde také zajímavou přestavbu a modernizaci vozu řady Bmx na speciální vyhodnocovací vůz pro SŽDC. Podobný jsme před časem dodali i společnosti AŽD. Samozřejmostí a „denním chlebem“ zde jsou opravy všech typů podvozků osobních vozů do rychlosti 200 km/h a opravy elektrických lokomotiv pro státní i soukromé dopravce,“ uvedl šéf obchodu.
V Ostravě-Kunčicích nová provozovna CZ LOKO poskytuje zázemí a plný servis 20 lokomotivám řady 741.7 v rámci desetiletého kontraktu se společností ArcelorMittal na pronájem těchto vozidel a komplexní servis. „Budeme udržovat a garantovat provozuschopnost, spotřebu i nasazení lokomotiv na vlečce, po níž se k vysokým pecím dováží suroviny a materiál a od nich odváží vyrobené železo. Je to nový způsob spolupráce, vycházející z moderních trendů podnikaní dopravců, kdy zákazníkovi poskytujeme komplexní servis,“ říká Pavel Orálek, ředitel Servisu a ŘKJ CZ LOKO.
Holding CZ LOKO tak má nyní už šest provozoven v České Třebové, kde má i sídlo, Jihlavě, Nymburku, Lovosicích, Ostravě a Přerově a využívá rovněž pracoviště dceřiné společnosti Letohradské strojírny v Letohradu a Žamberku. Ve firmě pracuje přes 800 zaměstnanců.

Na Skuhrově zazněly Hlasy ve tmě

Již po šesté se ve skuhrovském kostele Svatého Jana Nepomuckého konal tradiční adventní koncert netradičního hudebního souboru. Po úvodním slovu děkana Miloše Kolovratníka se představil vokální soubor Hlasy ve tmě, který tvoří čtyři zpěvačky z Lanškrouna a jeho okolí. V podání nádherně doplňujících se hlasů podbarvených hrou na kytaru, flétnu či na xylofon zazněly koledy i písně různých jiných hudebních žánrů. Po každé z nich následoval srdečný potlesk a v závěru si posluchači vyžádali přídavek.
Za SDH Skuhrov děkujeme zpěvačkám a všem, kteří přišli podpořit tradici adventních koncertů ve Skuhrově.