Sobota 10. leden 2015 od 16 hodin - kostel sv. Jakuba Česká Třebová

Účinkovali:
smíšený pěvecký sbor Bendl Česká Třebová, sbormistr Mgr. Josef Menšík
Litomyšlský symfonický orchestr, dirigent David Lukáš
Klavírní doprovod Blanka Poukarová

Koncert uváděla Mgr. Zuzana Kupková, v úvodu poděkoval všem účastníkům sbírky starosta města Jaroslav Zedník a Ing. Marie Malá vysvětlila, kde byly pro českotřebovské občany využity prostředky získané v loňském ročníku Tříkrálové sbírky. V první části koncertu zazpíval smíšený pěvecký sbor Bendl písně: Den přeslavný, Slovácká koleda, U Betléma dnes Maria, Anděl páně. Host českotřebovského koncertu - Litomyšlský symfonický orchestr pak uvedl dvě skladby ze svého repertoáru od J. S. Bacha a E. Griega  a v závěrečné části pak vystoupila obě hudební tělesa, která v loňském roce 2014 tak dobře spolupracovala zejména na projektu Stabat mater Antonína Dvořáka. Společně předvedla pásmo spirituálů Když Betlém nespí. 
Úplný závěr koncert byl tradiční - Tři králové jdeme k Vám a štěstí zdraví vinšujem Vám a chorál Narodil se Kristus pán.....
Koncert měl dobrou návštěvnost, vynikající uměleckou úroveň. konal se za dobrých podmínek. I když podle kalendáře začínala druhá dekáda ledna, bylo téměř jarní počasí, což pocítili návštěvníci koncertu zejména když vycházeli z kostela.  Večer po koncertě byla ve Třebové první (jarní) bouřka....  (mm)

Porovnejte jaký byl Tříkrálový koncert 2014  - Tříkrálový koncert 2013 - Tříkrálový koncert 2012