Českotřebovský deník 306/2016 (30/11)

NABÍDKA ZAMĚSTNÁNÍ  PRODAVAČKA


Pracovní  náplň:

·         Prodej pekařských výrobků a zboží 

Požadujeme:

·         Odpovídající vzdělání

·         Příjemné vystupování a pozitivní vztah k prodeji

·         Zkušenost s prodejem a obsluhou zákazníků výhodou

·         Zdravotní průkaz

·         Manuální zručnost

·         Trestní bezúhonnost

·         Pečlivost, samostatnost, spolehlivost 

Nabízíme: 

·         Perspektivní zaměstnání

·         Zázemí české stabilní společnosti

·         Pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení

·         Finanční ohodnocení odpovídající náročnosti pracovní pozice

·         Příjemný kolektiv

 

Místo výkonu práce: Prodejna Nopek,a.s. Česká Třebová, Habrmanova 1509    

Nástup ihned

Prosím o zaslání životopisu na adresu:  obchody@nopek.cz

Kontaktní osoba: pí. Matoušková Vladimíra Nopek,a.s. Vysoké Mýto Tel: 465 467 628


 

Sociální služby Česká Třebová, Domov pro seniory, přijmou pracovníky v sociálních službách (pečovatele,pečovatelky). Kurz pracovníka v sociálních službách není nutností. Požadujeme dobrý zdravotní stav, flexibilitu, čistý trestní rejstřík.

Bližší informace poskytne na tel. čísle 739 344 576 Drvoštěpová Dagmar.
 
U klientů sociálních služeb už voní byty vánočním cukrovím

Adventní čas je jako dělaný pro návštěvy. Mnohde už svítí adventní věnce, září ozdoby a peče se cukroví. A tak, když tento týden radní Pavel Šotola ukazoval náměstku ministryně práce a sociálních věcí Petru Krčálovi, jak bydlí klienti krajských zařízení pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením v komunitním bydlení na Svitavsku, leckde právě vyndávali plech s formičkami z trouby. Ta atmosféra se s pobytem v ústavních institucích prostě nedala srovnat.
„Celkem je v sedmi zařízeních tohoto typu v Pardubickém kraji na 850 osob, z toho zhruba 350 klientů už nyní žije v komunitním bydlení. To znamená, že bydlí v bytech nebo domcích, které kraj vlastní nebo si je jeho příspěvková organizace pronajímá. Do tří let by v domácím prostředí mohlo žít dalších 120 lidí,“ říká radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola a pokračuje: „Těší nás také, že přibližně 200 klientů má také pracovní uplatnění a tím se kvalita jejich života zásadně změnila.“
První zastávkou byl Domov na zámku v Bystrém nedaleko Poličky. Renesanční zámek, který v 70. letech minulého století vyhořel, je se svou opravenou sgrafitovou fasádou jednou z dominant městečka. V současné době je už poloprázdný. Z původní kapacity 119 klientů v něm nyní bydlí jen 51 a do tří let se téměř vylidní, klienti se přesouvají do bytů a domů s různými typy služeb. „Staráme se celkem o 104 klientů s průměrným věkem 37 let. Mají toho většinou ještě hodně před sebou, proto se jim snažíme hledat práci nebo různé pracovní činnosti, podařilo se nám to pro 60 z nich, šest dokonce uspělo na volném trhu práce,“ konstatuje ředitel Ivo Musil.
Občané města využívají zámecký park, na nádvoří se konají adventní trhy a výrobky ze sociálně terapeutických dílen se prodávají v obchůdku v budově pošty a spořitelny v centru Bystrého. „Naší filozofií je vybírat takové činnosti, které klienti zvládnou téměř sami, neměl by to za ně dělat náš pracovník, ten může jen radit,“ vysvětluje pan ředitel, který shání zbytkový materiál od různých výrobců.
Také svitavský Domov na rozcestí má velkou část svých klientů rozesetou po celém městě a okolí a hlavní sídlo v bývalém klášteře pomalu opouští. „Už na jaře by se mohla odstěhovat administrativa a příští rok se chceme ucházet o evropské dotace na výstavbu dvou dvojdomků celkem pro 24 klientů a tím bychom posléze uvolnili celý zbytek budovy. V současné době z celkového počtu 114 klientů jich už 72 žije v některém typu komunitního bydlení a 39 jich má pracovní uplatnění,“ uvádí radní Šotola.
 
Zatím zde šli hlavně cestou nájemního bydlení. „Velmi se nám osvědčilo uzavírat roční nájemní smlouvy, které buď prodloužíme, nebo vypovíme. Můžeme se díky tomu přizpůsobit momentální situaci klientů,“ říká ředitelka Jaroslava Filipová. I zde jsou lidé, kteří zvládnou bydlet samostatně jen s podporou a občasným dohledem klíčového pracovníka a další, kteří mají své sociální pracovnice 24 hodin denně v domě. Co nejvíce z nich se ale podle svých schopností zapojuje do vaření, uklízení a dalších běžných činností v domácnosti. A pečení vánočního cukroví patří mezi nejoblíbenější.
 

Na závěr dne se náměstek ministryně Petr Krčil setkal s těmi, kteří transformaci v Pardubickém kraji připravují ve svitavském Café Rozcestí. „Velmi si vážím vaší práce a fandím vám, sám jsem se snažil o podobnou transformaci na Vysočině. Věřím, že se vám to podaří do pěti let dotáhnout do konce.“

Foto Jardy Koníčka z včerejšího hokeje Kohouti ČT - Lvi Chotěboř Více ZDE