Českotřebovský deník 66/2017 (9/3)   
Z facebooku Martina Netolického

Dnešní událost na objízdné trase Třebovice - Semanín - Česká Třebová způsobená nákladní dopravou z logistického centra v České Třebové bylo logickým vyústěním situace, na kterou jsem upozorňoval již před čtyřmi lety při jeho otevření. Město, které zprostředkovalo nákupy pozemků pro investora, bohužel o záměru nekomunikovalo s krajem, který je vlastníkem okolních silnic. Nedostatečná infrastruktura, která na současnou zátěž nebyla nikdy připravená. Sice se jako kraj snažíme situaci řešit a proběhla již rekonstrukce silnice směr Semanín, nyní probíhá zkapacitnění podjezdů pod koridorem, ale bude nezbytné, aby se finančně podílelo i město, protože komunikace jsou doslova drancovány díky realizaci záměru místní samosprávy. Požádám o setkání starostu města a oficiálně tento požadavek přednesu, v případě neúspěchu poprvé ve své funkci využiji svého práva a požádám o svolání zastupitelstva města do tří týdnů k této věci, kde spolu s ředitelem Správy a údržby silnic PK budeme prezentovat průběh realizace projektů a stav objízdné trasy. Velmi hrozí, že budeme muset objízdnou trasu úplně uzavřít po dobu rekonstrukce podjezdů. Investice tohoto rozsahu musí být konzultovány a koordinovány, ne jako v tomto případě. Dnes jsem po cestě z Jevíčka do Prahy zastavil na místě události. Je to opravdu tragické! Více ZDE
 
Rekonstrukce plynovodu v Hýblově ulici - už to začalo

Práce budou prováděny po částech tak aby bylo možné zajistit zásobování obchodů a zde bydlících obyvatel. Dopravní omezení se bude během stavby měnit, práce budou prováděny po úsecích. Po dokončení stavby bude komunikace opět uvedena do původního stavu - bude tedy předlážděny. Práci provádí a.s. Kubík, závod Litomyšl, která dobře spolupracuje s radnicí a tak lze předpokládat že se práce  ve středu města nebudou protahovat a že budou provedeny v dobré kvalitě.  Fotografie VV.

Město Česká Třebová podle čl. II Pravidel č. 3 pro pronajímání bytů v majetku Města Česká Třebová pro sociálně potřebné občany a rodiny vyhlašuje k pronájmu 1 volný byt č.19 o velikosti 1+1 na Semanínské ulici v čp. 2086 v České Třebové Žádosti o byt si mohou zájemci vyzvednout na odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Česká Třebová.
Vyplněné žádosti se všemi přílohami je nutno předat do podatelny MěÚ nejpozději ve středu 19.04.2017.
V České Třebové dne 8. března 2017                                     Ing. Jiří Smrčka v. r. vedoucí odboru majetku města
 
Výběrové řízení na volná místa na českotřebovské radnici

2 volná místa na odboru dopravy
Referent odboru životního prostředí
Informatik - správce GIS

Pronajmu garáž v Lukách. MOBIL 725 648 231

CHL 2016/2017 se chýlí k závěru                                                                          

Během posledních víkendů provozu ZS budou dohrány zbývající zápasy a vyhodnoceno celkové pořadí týmů, budou vyhodnoceni nejlepší střelci, brankáři a také nejužitečnější hráči letošní sezóny.  Slavnostní vyhodnocení soutěže se bude konat v pátek 24. března od 17:390 hodin na zimním stadionu na Skalce. V letošním ročníku  nebude jeho součástí žádný finálový zápas ani exhibice.
Přehled všech odehraných utkání v třetí části soutěže  najdete ZDE.
Tabulky jsou připraveny k datu 7. března 2017


Preventivní vyšetření ledvin bez objednání ve čtvrtek 9. března

Preventivní vyšetření ledvin na dialyzačním středisku B. Braun Avitum Ústí nad Orlicí trvá jen pár minut. „Nejvíce ohroženi jsou ženy i muži nad 50 let, lidé s nadváhou, vysokým krevním tlakem, cukrovkou nebo silní kuřáci“, říká MUDr. Petr Gorun, primář dialyzačního střediska Ústí nad Orlicí.Na vyšetření může přijít kdokoli bez objednání ve čtvrtek 9. března mezi 8.00 - 15.00 hodin. Adresy všech pracovišť po celé ČR jsou k dispozici na www.svetovydenledvin.cz. Z pohodlí domova si pak může kdokoli spočítat riziko onemocnění ledvin na webu www.ledvinovakalkulacka.cz.
Více informací: MUDr. Petr Gorun, primář DS Ústí nad Orlicí, mobil: 737 326 112.
Adresa: Dialyzační středisko Ústí nad Orlicí, Orlickoústecká nemocnice Čs. armády 1076

Sociální služby Česká Třebová hledají zdravotní sestru

Domov pro seniory příjme do nepřetržitého provozu všeobecnou zdravotní sestru, režim práce dvanáctihodinový.
Požadavky: platná registrace bez odborného dohledu, flexibilita, dobrý zdravotní stav, samostatnost, organizační schopnosti,  Kontaktní osoba: Dagmar Drvoštěpová vedoucí zdravotního úseku tel.739344576 email:
zdravotni@socialnisluzbyct.cz  Nástup od poloviny dubna 2017.  Plat dle Katalogu prací .





  •  
  •