Českotřebovský deník 74/2018 (11/3)  

Práce na přestavbě Diskontu nezastavil ani víkend 


Každý den je na stavbě něco nového. Původní hala družstva jednota sloužila kdysi pro prodej stavebnin, má svá nejlepší léta za sebou a tak musí projít náročnou omlazovací kůrou. Spočívá mimo jiné nejen ve výměně podhledů, ale také  v zesílení všech ocelových konstrukcí, které byly původně napadené korozí.  "Nyní  jsou konstrukce takové, že by udržely ještě další patro, říkají svářeči a vysvětlují, že pro ně není velký problém využít dobré počasí a pracovat také o víkendu. práce mají mnoho a po dokončení této akce budou zase potřeba jinde. "Jste už dnes alespoň šestý člověk, který si dnes naši stavbu fotí", říkali v sobotu  pracující svářeči....
Investiční pracovník Konzumu na průběh stavby pravidelně dohlíží a může být s tempem přestavby spokojen. Již nyní se rýsují nejen nové rozměry budoucí prodejny, ve které bude mimo diskontní prodejny (450 m2) také hobby market (170 m2),  pošta a také venkovní zahrada pro sezónní prodej. V průběhu dubna mají být stavební práce dokončeny. Pro srovnání ještě uvedu obrázky pořízené 12. února, kdy se ještě prodávalo:

Finálová série krajské hokejové ligy zahájena   


Vstup do finále jsme si představovali jinak:  HC Kohouti Česká Třebová - Slovan Moravská Třebová 5 : 8  Více ZDE

 
 O jarních prázdninách Vás zveme na Peklák

Od 12.3. budeme jezdit za zvlášť výhodný prázdninový tarif a to 10 bodů za jízdu. Nejlepší prázdniny budou na Pekláku.
Od 12.3. bude mírně upravena provozní doba – pojedeme 9-19 hodin bez přerušení. Vše platí do odvolání, těšíme se na Vás.
Opožděné bledulky v rezervaci králova zahrada

Jako první uvádím fotografii ze 4.března a tři další fotografie byly pořízeny o týden později 10. března letošního roku na okraji přírodní rezervace Králova zahrada. Jiná léta už bývaly bledule kolem 4. března v květu. Letos jen led, sníh a mráz. Ale včera 10.března už bledule jarní začínají kvést na sluncem ohřátých ostrůvcích půdy a dokonce prorážejí i krystalický sněhový krunýř. Jaro opravdu klepe na dveře. Václav Polák

JUDISTÉ VOZÍ MEDAILE

1 zlato a 3 stříbra z Hradce Králové
V sobotu 3. 3. 2018 jsme odjeli s 11 dětmi na VC Hradce Králové a domů jsme si dovezli 4 medaile (1 zlatou a 3 stříbrné). V kategorii mladšího žactva získali Kateřina Kovářová a Jan Škrkoň  2. místa. V kategorii staršího žactva vybojovali Martina Paarová 2. místo a Matěj Řezníček 1. místo.  Ostatním se dařilo méně a na stupně vítězů tak nedosáhli.
Regionální pohár Pardubice - 1 zlato a 2 stříbra
V sobotu 10. 3. 2018 odjelo 5 našich judistů do Pardubic, kde se konalo 1. kolo Regionálního poháru Královéhradeckého, Libereckého a Pardubického kraje. Do Pardubic se sjelo celkem 99 judistů a judistek ze 17 oddílů regionu a bojovali nejenom o krásné sošky judistů namísto klasických medailí, ale i o body do Regionálního poháru, kde celkový vítěz obdrží letos poprvé velký putovní pohár.  V kategorii mladších žáků se podařilo získat body všem našim dětem a navíc Petr Studený si odvezl stříbrnou sošku za vybojované 2. místo. Navíc Petr a David Martinec získali tituly Krajského přeborníka Pardubického kraje pro rok 2018. V kategorii starších žáků pak zlato přidal Matěj Řezníček a stříbro Tomáš Rybka a oba kromě bodů do RP získali také tituly Krajských přeborníků pro rok 2018. JUDO Česká Třebová je po 1. kole RP na průběžném 7. místě s 21 body a stále máme šanci na velmi dobré umístění na konci této tradiční dlouhodobé soutěže.  JUDU ZDAR
 
Oblastní liga ledního hokeje se hrála letos bez českotřebovského zástupce

Do semifinále se probojovaly týmy Litomyšl B, Moravská Třebová B, Choceň B a Voděrady.Ve finále porazila Moravská Třebová B Litomyšl  B ve dvou zápasech 10:3 doma a 6 : 4 v Litomyšli, v zápase o třetí místo  Choceň B porazila Voděrady v 1. zápase 5 : 1, druhý výsledek z 10.3. zatím není znám.  O 5. místo se utkaly týmy Čestice a Žamberk. Čestice byly lepší, doma (v Třebechovicích) porazily Žamberk 4 : 0 a v Žamberku také vyhráli 5 : 1. Soutěžících klubů z regionu opět ubylo. Proti loňsku nehrál IHC Česká Třebová a Dlouhoňovice, během soutěže před vánočními svátky odstoupil B tým Poličky. Jako důvod bylo uvedeno, že týmy z krajského přeboru doslova rabují nejen A tým, ale i B tým, jejichž hráči raději hrají jinde za finanční odměnu. Původně byl B tým Poličky založen proto, aby měli kde hrát junioři, když odpovídající soutěž pro juniory nebyla otevřena. Ukazuje se, že sport (a hokej zvlášť) je především o penězích, bohužel.  Další tým z našeho regionu - Orli Lanškroun byli přihlášeni v krajské soutěži Královéhradeckého kraje. Proslýchá se, že mají v příštím ročníku hrát opět Krajskou hokejovou ligu Pardubického kraje.
 
Hokejbalisté startují za týden 

Podle rozpisu soutěže se II. hokejbalová liga - skupina Čechy - východ zahajuje  až 17. března. lokomotiva Česká Třebová hraje venku, zajíždí do Heřmanova Městce k zápasu s tamními Ježky. Doma se poprvé představí 24. března od 13 hodin v zápase s  Hradcem Králové B. Po podzimních bojích, tedy 12 kolech soutěže  je Lokomotiva na 2. místě skupiny východ s 29 body, 2 body za vedoucím týmem Chlumce nad Cidlinou. Do konce soutěže zbývá 6 kol.



Tabulky a výsledky CHL těsně před koncem třetí části soutěže


Výsledky zápasů 3. části CHL najdete ZDE.  
Tresty: Bylo uděleno celkem 19 finančních trestů v celkové hodnotě 3300 Kč a 5x byl udělen také trest stop na 1 zápas.
POZVÁNKA NA SLAVNOSTNÍ ZAKONČENÍ CHL

Ve čtvrtek 22. 3. 2018 proběhne na Zimním stadionu Česká Třebová slavnostní vyhodnocení
„12. ROČNÍKU MĚSTSKÉ HOKEJOVÉ LIGY CHL“   Vyhodnocení zahájíme v 18:30 hodin.
Součástí vyhodnocení bude zápas vítěze 12. ročníku s výběrem hráčů CHL, následně vyhodnocení výsledků.

 



  •