Českotřebovský deník 121/2018 (21/4)
OCHRÁNCI PŘÍRODY OTEVŘELI MAŘENČINU ZLATOU STUDÁNKU U KOZLOVA

Početná skupina zájemců se schází v sobotu 21.4. u Kozlovské hájenky, aby se zúčastnila již tradiční akce Otevírání Mařenčiny Zlaté studánky. Úžasná jarní příroda, modré nebe bez mráčků, téměř letní teploty a les se spoustou vůní a zpěvu ptactva. Po cestě ještě uklízíme to, co do lesa nepatří a pak nás už vítá zurčivý pramínek vody Zlaté studánky. Početná skupina 24 osob se u studánky setkala s dalšími 4 účastníky, kteří šli pěšky ze zastávky Semanín. Pramen nám udělal v loňském roce starost pro nedostatek vody, ale tentokrát se naše obavy nenaplnily. Probíhá obvyklý scénář – úklid a vyčištění studánky, sborová recitace Sládkovy básně „Znám křišťálovou studánku“ a symbolické otevření studánky zlatým klíčem. Nesmí chybět ani vůně opékaných dobrot. Děti se radují z malého vodního mlýnku pod pramenem, je připraveno sázení košíkářské vrby kolem rybníčku pod pramenem a dospělí si prověří svoji pozornost v připraveném kvízu o ceny.
Není třeba pochybovat o tom, že se akce vydařila, protože se asi nikomu domů nechtělo. Tolik nás okouzlil tento sobotní den, vonící jarní přírodou, výbornou partou lidí, co víc si přát? Tak na shledanou studánko, zase na podzim!
                                                                                                  Členové ČSOP Zlatá studánka, www.zlatastudanka.probit.cz

Končí letošní florbalová soutěžní sezóna


Florbalisté si v druhé polovině sezóny poprvé vyzkoušeli jaké to je hrát opravdu doma v hale Skalka. S jakými výsledky vašich družstev se můžete pochlubit, jak se zde florbalistům hraje doma hraje?

Jsme opravdu rádi, že v České Třebové stojí hala, kde můžeme trénovat a hrát domácí utkání. Na turnaje nám chodí diváci, což je to co jsme chtěli. Je nádhera vidět tribunu plnou fandících rodičů či kamarádů. Všichni z našich řad jsme spokojeni. Se správcem je skvělá domluva, s ostatními sporty, se kterými halu „sdílíme“ také, takže zatím vše klape. V letošní sezóně se z mládežnických družstev nejvíce dařilo starším žákům, kteří se umístili na skvělém 8. místě v tabulce (z 30 ti družstev) a patří tak do nejvyššího výkonnostního koše této soutěže.  Naši muži uhráli také skvělou sezónu a jejich konečné umístění jim je odměnou. O pouhý bod jim unikl postup do celostátní soutěže! Samozřejmě nechci zapomenout na ostatní naše kategorie, které hrají středy svých tabulek, a s tím jsme spokojeni. Také náš těší děti z přípravky, kterých přibývá a díky tomu příští rok přihlásíme i soutěž přípravek.

Podrobnější hodnocení uvedeme v červnové vydání Českotřebovského zpravodaje.

11. ročník Florbalových dnů v České Třebové
Rozhovor s předsedkyní FbK Orlicko-Třebovsko najdete ZDE
 
Hokejbalisté Lokomotivy deklasovali HBC Svitavy 14 : 0 !

Tak velký brankostroj, jako byl 21.dubna ve Svitavách příznivci českotřebovského týmu dlouho neviděli.   Dvouciferné vátězství se rodilo po třetinbách 2:0, 6:0 a 6 : 0 z pohledu áítězů.  Toto vysoké vítězství však stejně nepomohlo k postupu na první místo v tabulce. Měli sice lepší skóre než Chlumec, ale jeden bod Třebovákům chyběl.  Vic se však neděje, nyní skončila základní skupina a následuje čtvrfinále play - off, kam postoupilo prvních osm týmů. Lokomotiva hraje podle rozpisu 28. 4. a 29.4. podle rozpisu dvakrát doma s týmem Žamberka. Papírově by měla mít na vítězství, zvlášť pokud bude v takové formě jako ve Svitavách.
 
12.Bleší trh „U malířů“

nákup,výkup, prodej a výměna 
starožitností a sběratelských potřeb
SKLO A PORCELÁN  OBRAZY 
AUTO MOTO  SBĚRATELSTVÍ  STAROŽITNOSTI

KDE?  
Malířství  K a K  ulice Na Splavě 61, Česká Třebová
KDY?  
pátek 25.5. 2018   9.00 - 17.00hodin  
sobota 26.5.2018   9.00 - 15.00hodin

Vstup ZDARMA!!!   Kontaktní osoba: Pavel Kohoutek tel. 603 503 421

 
 

 



  •