Českotřebovský deník 99/2018 (1/4)    

Celonárodní Čtení bible: letos se četlo v Domově důchodců a v Domě s pečovatelskou službou. V Domově pro seniory (Jak se objekt správně jmenuje) zajistila tuto celonárodní ekumenickou akci Církev bratrská pod vedením pana Petra Kučery. V Domě s pečovatelskou službou se četla bible na Velký pátek dopoledne. Zde akci zajišťoval Mgr. Jakub Brdíčko a Římskokatolická farnost.

Na přestavbě Konzumu na Chmelnici se pracovalo i o velikonocích                 

Za měsíc zde má být již otevřená prodejna a pošta. proto se spěchu, se kterým se pracuje, nelze divit. Na fotografiích lze představit jen vnější pohledy, ale pilně se pracuje také uvnitř. Už jsou namontované podhledy, základ instalací, také automatické dveře....(VV)


Jarní ples nebyl posledním plesem sezóny
Další ples se uskutečnil na Bílou sobotu 31. března v sále Na Horách a byl velmi vydařená. Byl to ples Skautský....
 
Nejnovější videofilmy Z AKCE První pohodový pátek 

Akce se konala 15. října 2017 a ve Videoarchivu již byly zveřejněny 3 videa Jana Čenského, Janíček Family a Malina Brothers.  Nyní Karel Kubišta dál pracuje s video materiálem natočeným Luďkem Petrašem a na web youtube přidal další tři videosnímky:  Malý princ (Jan Čenský + Adam Janíček), Učiteĺka tanca (Janíček Family) a Blue Train (Malina Brothers). přístup na videa je z výše uvedených banerů navigujících návštěvníky na sekci VIDEOARCHIV....
Domov pro seniory Česká Třebová příjme na hlavní pracovní poměr pečovatele, pečovatelku. Nástup možný ihned. Požadavkem je flexibilita, chuť pracovat, bezúhonnost.  Informace poskytne Drvoštěpová Dagmar - vedoucí zdravotního úseku na tel.čísle 739344576, zdravotni@socialnisluzbyct.cz

Samostatná jubilejní výstava Marty Demelové zahájena
Ve čtvrtek 29. března podvečer byla výstavní síň Kulturního centra zaplněná tak, jak se v letošní sezóně dosud nepodařilo. Jablko by nepropadlo...  Zahrála kytarová skupina, "Otevřený dopis Martě Demelové"  přečetla ( a složila ) PhDr. Ludmila Kesselgruberová, Bylo to upřímné až dojemné. Pořádnou samostatnou výstavu představila Marta Demelová po celých dvaceti letech.  Dlouhý pochod (Marcialonga) Marty Demelové je vskutku výstavou přímo pro Třebováky, opravdu nezapomeňte přijít. otevřeno je až do 22. dubna.  Více v samostatném článku... (Fotografie Milan Michalski)

Velikonoční ekumenické putování  na motivy poslední Kristovy cesty
Tradiční akce se konala na Velký pátek 30. března odpoledne. letos byla zvolena proti loňsku kratší trasa z terminálu Jana Pernera  kolem Kulturního centra, přes Staré náměstí  k rotundě sv. Kateřiny. Měla celkem šest zastavení, na kterých byly čteny úryvky z bible, někde i s dalším výkladem, popisující poslední rozhodující dny Ježíše Krista, od Ježíšova zatčení až po ukřižování  - příběh, který je ač jeden z nejznámějších, přesto plný poučení a to i pro dnešní dny a dnešní život. Účastnící ekumenického putování si mohli vypůjčit i zpěvníky písní, které se potom na jednotlivých zastaveních zpívaly  s kytarovým doprovodem Kamila Vystavěla, faráře českotřebovské ČCE. Více fotografií bude ve zvláštním článku.
 

Hledáte průběh počasí, třeba i přímo v České Třebové na další dny?

Zkuste tento server, je to rychlé a zajímavé, můžete si zvolit kterékoliv místo, které potřebujete... http://www.meteoskop.cz/pocasi/
 
Dlouhodobě pronajmeme zařizené kosmetické studio v ČeskéTřebové za velmi výhodných podmínek.Vhodné i na masáže, nehtovou modeláž a dalši služby. 731 465 619

Cyklopecky Pardubického kraje začínají už na velikonoční neděli

V neděli 1. dubna začíná další ročník letní cyklistické cestovatelské soutěže Cyklopecky Pardubického kraje. Ve zbrusu nové Vandrovní knížce zájemci najdou 15 krásných tras vhodných pro cyklovýlety v Pardubickém kraji. Naplánovat své cyklotoulky si podle nich mohou nejen sportovní cyklisté, ale především rodiny s dětmi. Ti, kteří budou do Vandrovní knížky sbírat i razítka, mohou vyhrát třeba horské kolo.
„Cestovatelskou soutěž o ceny pořádá Pardubický kraj spolu s Destinační společností Východní Čechy už po sedmé. Za tu dobu jsme si ověřili, jak je náš kraj příhodný k cykloturistice, proto jsme připravili do soutěže opět podrobně popsané cyklotrasy, na kterých je 31 zajímavých míst s razítky Cyklopecek. Nicméně účastnit se mohou i lidé, kteří tato místa navštíví pěšky, autem nebo jinými způsoby dopravy. Hlavním cílem je prostě být aktivní a vyrazit se podívat po našem kraji,“ říká radní pro sport a cestovní ruch René Živný.
Jednotlivé trasy jsou hodnocené podle obtížnosti. Většina z nich je vhodných pro rodiny s dětmi nebo prostě kohokoliv, kdo si rád vyrazí na kole do přírody nebo za památkami. Pro sportovněji založené cyklisty jsou tu i horské trasy s náročnějším převýšením třeba v Orlických horách nebo na úbočí Králického Sněžníku. „Ke správnému létu patří určitě i koupání a vodní radovánky, proto několik tras vede i kolem míst, kde se můžete během výletu příjemně osvěžit. Tím nejatraktivnějším v tomto směru je především výlet číslo 2 Bohdanečskem za koupáním, kdy téměř pořád pojedete kolem nějakého rybníka, potůčku nebo písníku. Na Hlinecku se projedete krajinou tradic a krásná historická města zase poznáte při toulkách na kole Českomoravským pomezím. Opravdovou cyklistickou dálnici vyzkoušíte, pokud se vydáte Orlickým cyklo a in-line královstvím po trase číslo 10. Samotnou královskou etapou letošního ročníku soutěže je pak trasa číslo 15 s názvem Úbočím Králického Sněžníku, během které budete muset v pedálech vystoupat více než 1.100 výškových metrů. Ale zase ten výhled!“ popisuje nabídku René Živný.
Pro účast v losování je potřeba do Vandrovní knížky na cestách nasbírat alespoň tři razítka a odeslat stránku s razítky nebo její naskenovanou podobu do 19. října na adresu Destinační společnosti Východní Čechy. Pro hlavního výherce je letos připraveno horské kolo Merida z Cyklopointu, další získá víkendový pobyt pro dvě osoby v hotelu Zlatá hvězda v Litomyšli a následuje mnoho dalších cyklistických cen, vstupenek a dárků. Vylosováno bude celkem 20 výherců.
Detailní informace k celé soutěži najdete na:  www.vychodnicechy.info/cyklopecky   www.pardubickykraj.cz/cyklopecky
Kampaň KNIHA TI SLUŠÍ 2018 i v knihkupectví Paseka
Proběhne v týdnu od 23. do 29. dubna 2018

SLEVA 15% na veškerý sortiment
při předložení KUPONU, který bude možno získat stažením  z webu  www.knihatislusi.cz,

nebo vystřižením z inzerce v lifestylových časopisech,
rozdávat bude i městská knihovna a knihkupectví Paseka.
Platí i při objednání na www.knihkupectvi-paseka.cz
Při osobním odběru neplatíte poštovné.