Českotřebovský deník 259/2018 (10/9) 
Veřejná debata kandidátů do zastupitelstva města v plné sestavě

Historicky první veřejné debaty kandidátů do zastupitelstva 29. září 2018 od 18 hodin v sále Restaurace Pod Skalkou se zúčastní zástupci všech kandidátek ve městě. Satirická skupina Třebovská skládka, která je pořadatelem akce, obdržela v uplynulém týdnu poslední dvě potvrzení účasti. Těšit se tak můžeme na šest lídrů kandidátek, z nichž jeden bude v polovině vystřídán náhradníkem, a dva zástupce z nižších míst na kandidátní listině. O dalším průběhu příprav debaty vás budeme nadále informovat. Váš tým Třebovské skládky.
 
Prof. Ing. Václav Cempírek Ph.D.
Lídr kandidátky 27 Statečných,
64 let, prorektor pro vzdělávání na VŠ logistiky o.p.s. Přerov,
zastupitel města, bývalý poslanec Parlamentu ČR.
 
Mgr. Josef Menšík
Kandidát č. 2 za Koalici pro Českou Třebovou,
50 let, ředitel gymnázia, zastupitel města.
 
Oldřich Felgr
Kandidát č. 4 za KSČM,
67 let, strojvedoucí.
 
Bohumír Nejedlý
Lídr kandidátky Nestraníků,
65 let, podnikatel.
 
Jiří Ducháček
Lídr kandidátky Pirátů,
49 let, IT Manager.
 
Ing. Dalibor Zelený
Lídr kandidátky ČSSD,
61 let, dopravní konzultant, zastupitel města, radní,
bývalý generální ředitel ČD.
 
Lubomír Vašina
Lídr kandidátky Třebováků PRO Sport a Zdraví,
58 let, profesionální trenér, ředitel sportovní agentury,
starosta Sokola II, zastupitel města.
 
Mgr. Josef Kopecký (I. polovina debaty)
Lídr kandidátky ODS,
38 let, ředitel Kulturního centra.
 
RNDr. Vlastimil Hruška (II. polovina debaty)
Předseda MS ODS, 68 let, bývalý personální manažer,  člen dozorčí rady Vodárenské společnosti.

 

Sjezd rodáků a přátel obce Dlouhá Třebová

Sobota a vlastně celý víkend  byl v Dlouhé Třebové ve znamení oslav s velmi zajímavým programem. Konalo se několik kulturních akcí a koncertů (v kostele, ve víceúčelovém sále, v areálu na starém hřišti, tři výstavy, slavnostní mše. vše začalo kolem desáté hodiny dopolední, obcí procházela dechová hudba Řetůvanka s mažoretkami, aby pak odpoledne zahrála na osvědčeném koncertu, vystoupila M Šuláková  se skupinou Fleret...   Fotografie jsou z dopoledního zahájením akce před kostelem a z pěveckého koncertu v kostele sv. Prokopa.  Zájem veřejnosti byl velký, mohli jsme se přesvědčit, že to v Dlouhé Třebové dělají opravdu dobře. Současně konči čtyřleté volební období stávajícího zastupitelstva, které se má opravdu čím pochlubit, Dlouhá Třebová je v takovém pořádku jako nikdy nebyla....

Kuželkáři hostili dvojnásobného mistra interligy.
Byl to velký zápas, I když "sedmistovka" nepadla. Byl "plný dům".

Utkání začalo 9.9. dopoledne  po desáté hodině, hráči obou týmů měly za sebou sobotní vítězný zápas. Podbrezová rozdrtila Jihlavu 8:0 a Česká Třebové se doma velmi dařilo (7,5 : 0.5) proti kuželkářům z Luhačovic, loni nejlepšímu českému týmu interligy. Českotřebovská Lokomotiva vstoupila do nového ročníku posílená a tedy i sebevědomá a i když se čekalo, že Podbrezová bude lepší a vyhraje, tak všichni tušili že to 8 : 0 nebude.  Na dobrý zápas se těšila také plná kuželna, kde v hledišti nebylo ani jedno místečko volné. prostě naše kuželna je malá a potřebuje zvětšit....  Měl jsem štěstí a přišel jsem na zápas právě když se v druhé čtveřici hráčů v zápasu rozcvičovali dva nejlepší hráči obou týmů - Jan Bína (Lokomotiva) a Vilmoš Zavarko z Podbrezové, od kterých se daly očekávat nejlepší výkony. Hráli také ve dvojici proti sobě.  Vilmoš Zavarko je v čele celosvětového žebříčku, mistr všech mistrů. Ale dalo se tušit, že Jan Bína, loňský medailista interligy a MČR neprodá svou kůži lacino. A byl to velký zápas. Kýžená sedmistovka nakonec nepadla, ale lepší byl domácí Jan Bína s 693 body, když Vilmoš Zavarko složil "jenom" 674 kuželek. Zápas měl dobrou úroveň i když znamenal prohru s čestným výsledkem 2 : 6. Rozdíl činil 124 bodů, snad proto, že se tolik nedařilo Pavlu Jirouškovi a Václavu Kolářovi. Ale to je prostě sport.... Sednistiovka nakonec nepadla, rekord kuželny 701 bodů nepadl.... (mm)
Fotografie: Jan Bína a Vilmoš Zavarko - Plné hlediště - vyhlášení výsledků první čtveřice (Petr Dobeš, Václav kolář (Lokomotiva Česká třebová a Daniel Tepša a Bystrik Vodovioč (Podbrezová) a dole další...

TJ Lokomotiva Česká Třebová - ŠK Železiarně Podbrezová 2 : 6  3595 : 3819)



LANŠKROUNSKÁ KOPA REKORDNÍ - CELKEM 8692 TURISTŮ

V sobotu měli organizátoři 50. ročníku turistického pochodu Lanškrounská kopa napilno. Pěkné počasí, volný víkend a výborný program přilákaly na jednotlivé trasy jako každý rok tisíce turistů a cykloturistů. Nakonec však počet zdaleka předčil očekávání. Došly medaile, tatranky na posilnění také a organizátoři tak tak stíhali. Před několika lety nejlepší ročník měl teď 5800 účastníků, tento rekord byl včera hravě překonán skoro o tři tisíce lidí. Skvělá atmosféra byla i večer na přenaplněném náměstí. Město Lanškroun slavilo co to šlo. 130 let založení Klub českých turistů - oficiální, 100 let od vyhlášení samostatného Československa a 50 let pochodu Lanškrounská Kopa. Martin Netolický FB
První příprava Kohoutů na domácím ledě

V prvním přípravném utkání změřili hokejisté České Třebové síly s béčkem Trutnova, které přijelo posíleno několika hráči druholigového týmu. Diváci viděli celkem patnáct branek, Kohouti rozhodli o svém vítězství ve druhé třetině. Volno dostali útočníci Hemský, Fúzik a Jindřich.
Česká Třebová – Trutnov B 9:6 (1:1, 4:1, 4:4)
 Branky: 8. Schejbal (Křečan), 21. Schejbal (Velinský, Škvor), 26. Prachař (Drobný), 38. Drobný (Šimončič), 40. Schejbal (Škvor, Velinský), 44. Velinský (Křečan), 44. Prachař (Dvořák, Šimončič), 46. Král (Žouželka), 47. Krejza – 14. Jakub Tatar (Mráček), 36. Janoušek (Baudyš), 45. Jakub Tatar (Janoušek), 46. Chytráček (Rutrle), 58. Patzelt (Jakub Tatar), 60. Rutrle (Baudyš).
Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváků: 251. Více ZDE

ZAŽIJTE TO ZNOVU!
100. VÝROČÍ VZNIKU ČESKOSLOVENSKÉ REPUBLIKY

VRAŤTE SE S NÁMI O 100 LET ZPÁTKY. Dominantou bude dobová slavnost včetně kulturních vystoupení, virtuální prohlídka míst, kde vznikla republika, lidé budou moci navštívit tehdejší obecnou školu a ochutnají prvorepublikovou gastronomii. Součástí programu bude i příjezd prezidenta T. G. Masaryka. Večer se část náměstí ponoří do národních barev a následně se za pomoci videomappingu na vybrané budově odehraje magický příběh starý přesně 100 let. V 17. 45 hod. bude vyhodnocení městské vycházkové hry Po stopách významných osobností roku 1918.
Staré náměstí Česká Třebová / Pátek 14. září 2018 / Začátek v 14.00 hodin / Vstupné: zdarma