Českotřebovský deník 39/2019 (9/2)    
Společnost Rieter CZ oceněna v soutěži Exportér roku 

Různých žebříčků, ocenění a soutěží je  a jejich kritéria mohou být zpochybňována. To u Exportéra roku nejde. Hodnotí se výhradně dle prokazatelných finančních údajů o objemu vývozu dané firmy, jde o soutěž, kde se na umělecký dojem nehraje. Orlickoústecká společnost získala v této celorepublikové soutěži hned dvě druhá místa  v kategoriích meziročního nárůstu exportu v letech 2016 – 2017 a v kategorii nárůstu objemu vývozu v roce 2017 mezi velkými firmami. Obě ocenění tedy říkají něco hlavně o dynamice růstu objemu vývozu.  Více o společnosti a jejím dynamickém vývoji se dozvíte v rozhovoru s generálním ředitelem Ing. Janem Lustykem ZDE
 
Kužekáři Lokomotivy měli tento týden volno 

V 15 kole není žádný zápas Lokomotivy nalosován, Česká Třebová má tedy proti jiným celkům o zápas méně. Dožene se to v 17 kol 24: a 23. února, kdy se v naší kuželně hrají dva slovenské zápasy v sobotu i v neděli, přejede favorit Trstená - Starek a také Sučany.  V příštím týdnu 16. února čeká kuželkáře Lokomotivy slovenský zájezd za soupeřem Slavoj Velký Šariš. Tento zápas  bude pro Třebováky důležitý a je hratelný  a můžeme doufat, že body ze Slovenska budou. Za týden budeme chytřejší. Tento týden hrál Velký Šariš v Brně Husovicích a velkou "díru do světa" neudělal, prohrál 7 : 1, dosáhl jediné šestistovky. 
Pokračovaly ligové volejbalové soutěže

Ženy TJ. Sokol Č. Třebová hrály  (týden po volejbalovém plese) v Liberci.
Přivezly body za vítězství 3 : 0 ve druhém zápase, v 1. zápase prohrály 1 : 3, když se jim podařilo vyhrát druhý set. Boje v ostatních setech byly vyrovnané. V desetičlenné tabulce II. ligy skupiny B tabulce drží stále 5. místo.
Muži T.J. Sokol Č. Třebová II  hrají až v neděli 10. února doma s Lanškrounem. Lanškroun je nyní na 9. místě tabulky, a Sokol na místě desátém, zaostává o 6 bodů.
Juniorky měly smolný víkend a na body nedosáhly.
V. I. lize juniorek bojují českotřebovské týmy  Sokol i Sokol II  ve skupině o postup do extraligy. Oběma týmům se 9.2. nedařilo.  Sokol Česká Třebová prohrál doma oba dva zápasy 3. a 4. kola s týmem Střešovic   a Sokol II nepřivezl žádné body z obou zápasů v Trutnově.  Junioři  Měli v I. lize tento týden volno.
 
Žáci FbK Orlicko-Třebovsko na turnaji v Chlumci nad Cidlinou

Starší žáci se postupně se utkali s celky Žacléř TJ Spartak Vrchlabí, FbC Hradec Králové a v konečném utkání o umístěni s celkem DDM Holice B - MŽ.
FbK Orlicko-Třebovsko bílí - Žacléř TJ Spartak Vrchlabí 2:4 (1:1)
FbK Orlicko-Třebovsko bílí – FBC HRADEC KRÁLOVÉ C 2:6 (1:4)
FbK Orlicko-Třebovsko bílí – DDM HOLICE B - MŽ 6:2 (1:2)
 
Ženy FbK Orlicko Třebovsko : Vítěztví v Hradci Králové  (II. liga)

FbK Orlicko-Třebovsko – IBK Hradec Králové B 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)

Branky: 09:13 Horáčková (Špatenková), 22:14 Blažková (Kubištová), 31:30 Pavlásková (Nádeníková), 36:33 Špatenková (Fárníková)
 
FBK Jičín POHODA TEAM B – FbK Orlicko-Třebovsko 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Branky: 11:33 Seifertová (Nádeníková), 19:22 Raisová (Špatenková), 33:51 Fárníková
Komentář trenéra: "Několik zápasů v řadě se nám nedařilo vybojovat cenné body do tabulky soutěže. Proto nás výhra nad Hradcem opravdu těší, ovšem ještě větší radost máme z předvedeného zápasu s Jičínem. Klíčem byla bezpochyby velká zodpovědnost v obraně, napadání soupeře a tím vybojování mnoha míčků a především chuť vyhrát!" 

Soutěž pokračuje v neděli 10. 2. doma v domácí hale Skalka, od 9 hodin hraje Skuteč a a od 14 hodin FBC Dobré
Před  10 lety se jela poprvé Velká cena města v cyklomaratonu

Měl proti současnosti netradiční termín. Závod se konal v sobotu 18. dubna 2009, jeho start i cíl byl na Starém náměstí. S myšlenkou uspořádat závod na horských kolech v okolí České Třebové přišel na podzim r. 2008 sportovní novinář  a manažer Vladimír Vaněk, který v České Třebové prožil první čtvrtstoletí svého života a rád se do našeho města vrací, s jeho jménem je spojen úspěšný hokejový tým HC Kohouti Česká Třebová. Jako prvního seznámil se svým záměrem českotřebovského starostu Jaroslava Zedníka.

Na startovní čáře 1. ročníku cyklomaratonu stál také osobně i starosta města Jaroslav Zedník, který jel trasu 30 km.

Vladimír Vaněk získal tehdy pro svůj projekt důležitou osobnost, nejlepšího českého závodníka, účastníka olympijských her, světových i evropských šampionátů Jaroslava Kulhavého.  Od začátku měl o závod zájem, pomáhal i s výběrem trasy třicetikilometrového okruhu závodu a byl potom hvězdou několika dalších ročníků  Velké ceny. Se startovním číslem 001 byla pak také vítězem prvního ročníku závodu (na 2.místě  byl Jan Škarnitzl). Spolu s Kulhavým totiž také přijeli  do České Třebové přijet další kvalitní závodníci. Velká cena České Třebové však již od počátku byla určena především nejširší veřejnosti, výkonnostním a amatérským závodníkům. Trať prvního ročníku vedla ze Starého náměstí do Javorky a po serpentině a terénem na Kozlov, dále pojedou po vrstevnici na Kohout, lesem na Mandl a do Řetové, dále je čeká stoupání k Zabitému a na Andrlův Chlum, lesní úsek směrem nad Dlouhou Třebovou, tady se napojí na cyklostezku. Zajímavostí prvního ročníku bylo např. to, že závodníci projížděli na Lhotce pod mostem přes Třebovku u  pneuservisu Habrman... První ročník Velké ceny měl již i prvního zahraničního cyklistu, Marka Brendana z Londýna, který si v České Třebové našel svoji životní partnerku....  (mm)

Fotografie: start prvního ročníku cyklomaratronu  vlastně před radnicí....

Začala závěrečná část městské hokejové ligy CHL stav k 6. 2. 2019

     

Oblastní liga ledního hokeje                                                                            

Tabulka

 
 
  #     Tým   Z   V   VP   PP   P   Skóre   B  
 
  1.     18   15   0   1   2   115:37   46  
 
  2.     17   14   0   0   3   120:62   42  
 
  3.     17   12   0   0   5   131:62   36  
 
  4.     17   7   1   0   9   88:74   23  
 
  5.     17   7   0   0   10   76:96   21  
 
  6.     17   3   0   0   13   41:122   10  
 
  7.     17   0   0   0   16   25:143   1

 

 

 

 

 

 

 

 

Získat více informací o této soutěži není jednoduché..... Zřejmě jde o tabulku ke 4.únoru, na které je zajímavá nezáviděníhodná pozice hokejistů SK Žamberk. Jsou na posledním místě. V diskuzi webu www.oslhuo.cz jsou rady na zařazení SK Žamberk do rychnovské ligy.... Na prvních příčkách tabulky jsou jako v jiných letech rezervy týmů hrajících v krajské lize. Pouze Česká Třebová rezervu nemá, asi by ji nezaplatila. Nezbývá než čekat až  zestárnou junioři mládežnického týmu TJ Lokomotiva. Jenže už nebudou patřit do mládežnického hokeje a ztratí všechnu podporu města.... V této soutěži dříve hráli  na svoje náklady hokejisté IHC Česká Třebová. V roli outsidera také v jedné sezóně Králíky.