Českotřebovský deník 298/2020 (17/10)
Finiš na Podbranské i Hýblově ulici

Dny se krátí a počasí je jako v listopadu a to již několik dnů. Opravdu práci dělníkům na úpravě průtahu silnice III/31312 městem nezávidím, i když mají k dispozici  velkou mechanizaci.  Také dnes v sobotu 17. října se zde pracovalo. Zdá se že se postupně přece jen podaří zajistit otevření alespoň dolní části Hýblovy ulice. To umožní soustředit síly na ulici Podbranskou, aby se ji pdařilo do konce stavební sezóny učinit sjízdnou- Aby ty mizerné s dlouhatánské objížďky skončily...  
 
Také na kostele je třeba ještě dokončit fasádu z jihozápadní strany

Je na to ještě měsíc času, tak by to mohlo dopadnout. Aby byl do  zimy celý kostel pěkně s novou fasádou tak, jak bylo v záměrech a podepsaných smlouvách. Vždyť i dotace od města i Pardubického kraje s dokončením počítaly.

Vážení klienti a příznivci Studia Táňa ! 
Ráda bych vám poděkovala za 27 let , kdy jste u mne využívali kosmetických a masérských služeb. Rozhodla jsem se za této situace kosmetické služby zrušit. Děkuji za vaši přízeň a snad vás potěší, že činnost nevzdávám úplně a ostatní služby jako je výživové poradenství, prodej keto diety , kurzy a školení budou pokračovat  individuálně.Novou službou je ve studiu informační centrum a poradenství k produktům ekologicky šetrných produktů firmy Eurona. Srdečně vás zvu do nově upravených prostor Studia Táňa vyzkoušet si jedinečnost těchto produktů a budoucí maminky vyzkoušet ekologickou dětskou řadu na praní, zoubky i pokožku.
Jako dárek si kromě vzorečků odnesete i instruktážní dětskou masáž a ošetření dětské a citlivé pokožky. Stačí zavolat, domluvit si schůzku tel. 776 793 552.  Vyzkoušíte si v klidu vše co vás bude zajímat  a zboží, které vám dovezou až domů si můžete objednat bez běhání po plných obchodech .  Ve Studiu Táňa získáte výhodnější ceny a navíc si vyberete v klidu a bezpečně.  Přeji vám všem v tomto předvánočním čase hodně zdraví a klidu.  Odkaz na video najdete kliknutím na vizitku.
Přeji krásné dny Táňa
 

Zámek v Litomyšli má nového kastelána a chystají se zde velké změny.

Byť je nyní zámek v Litomyšli pro veřejnost uzavřen, za jeho zdmi se dějí velké změny – nastoupil zde nový kastelán a chystá kompletní obměnu stávajících prohlídkových okruhů.

K 1. říjnu byl novým kastelánem litomyšlského zámku jmenován Mgr. Petr Weiss, dlouholetý pracovník Národního památkového ústavu. Vystudoval muzeologii na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně a je absolventem rekvalifikačního studia památkové péče. V oblasti správy státních hradů a zámků působí od roku 1997, kdy začínal jako sezónní průvodce zámku Veltrusy. U Národního památkového ústavu (NPÚ) či jeho předchůdců je trvale zaměstnán od roku 1998. Působil také na dalších památkách (Hořovice, Sychrov) a v územních pracovištích NPÚ, kde postupně vystřídal pozice průvodce, správce depozitáře, vedoucího návštěvnického provozu, náměstka ředitele pro správu památkových objektů či vedoucího odboru správy a prezentace kulturního majetku. V roce 2013 byl jmenován kastelánem státního zámku Zákupy, kde spolu se svým týmem vybudoval nové zázemí pro návštěvníky, zreinstaloval a rozšířil prohlídkové okruhy a podařilo se mu návštěvnost tohoto císařského zámku zvednout o více jak sto procent. Profesně se zabývá také historií poválečného zpřístupňování hradů a zámků, jejich prezentací a mobiliárními fondy. Od roku 2009 se podílel jako spoluřešitel na výzkumných úkolech, jejichž výsledkem byly nové prohlídkové trasy dalších památkových objektů.   Více ZDE