Hokejisté v závěru přišli o zasloužené vítězství                   

Totální zmar. Pouhých šest vteřin před koncem normální hrací doby vedli hokejisté České Třebové 5:4, po hrubé chybě brankáře Vlka Chrudim srovnala a tři vteřiny (!) před koncem prodloužení vstřelila vítězný gól. Kohoutům zbyly oči pro pláč a jeden bod do tabulky...

Česká Třebová – Chrudim 5:6 pr. (2:1, 1:2, 2:2 – 0:1)

Branky: 1. Augustin (Sedlák, T. Prachař), 11. Augustin (Pavlovský, T. Prachař), 30. Veverka (Blažej, Král), 50. Semorád (Daněk, Fúzik), 59. Polodna (Blažej) – 5. Haltuch (Karásek, Novotný), 21. Plch (Dobiáš, Machač), 31. Koreček (Haltuch), 53. Haltuch, 60. Novák (Kišš), 65. Dobiáš (Kalous).
Rozhodčí: Kratochvíl – Mikula, Padevět. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. Diváků: 343. Střely na branku: 50:42. Nejlepší hráči: Semorád – Haltuch.
Č. Třebová: Vlk – Sedlák, Hradil, Král, Blažej, Daněk, Jemelka – Augustin, T. Prachař, Pavlovský - Rozlílek, Filip, Plášek – Korhoň, Semorád, Fúzik – Veverka.
Chrudim: Ament – Budínský, Machač, Novotný, Kalous, Pejzl, Pilař, Secký, Hejl – Kišš, Novák, Plch – Koreček, Haltuch, Karásek – Dobiáš, Jan Polák, Štěpánek – Cvrček, Formánek, Jiří Polák.

Kohouti skvěle začali. Už ve 39. vteřině, po krásné kombinaci se Sedlákem a T. Prachařem, otevřel skóre Augustin – 1:0. Hosté čekali na vyrovnávací gól jen do 5. minuty, po zaváhání Adolfa s Korhoněm se k puku dostal Karásek, přihrál Haltuchovi, který nezaváhal – 1:1.
Podruhé se domácí tým dostal do vedení v polovině první třetiny, po spolupráci Pavlovského s T. Prachařem se v čase 10:21 znovu prosadil Augustin – 2:1. O čtyři minuty později přihrával kapitán Fúzik do vyložené šance Korhoňovi, kterého vychytal gólman Ament.
Domácí ztráceli spoustu sil při hře v oslabení, dlouhých 90 vteřin se úspěšně bránili ve třech proti čtyřem, přečkali i půlminutovou hru ve čtyřech. V závěru první třetiny (19:57) se nechal zbytečně vyloučit útočník Pavlovský.
Chrudim jeho nedovolený zákrok (hákování) trestala rychle a účinně, v čase 20:27 vyrovnával Plch – 2:2. Za necelé dvě minuty mohl Pavlovský svoji chybu napravit, přes chrudimského obránce se probil do šance, kterou neproměnil. Chvíli po něm spálil další tutovku Fúzik.
Českotřebovští fanoušci jásali v polovině střetnutí. Obránce Blažej našel dlouhou přihrávkou rozjetého Veverku, ten se vyhnul chrudimskému obránci a v čase 29:51 bekhendem překonal brankáře Amenta – 3:2.
Vedení Kohoutů mohl ve 31. minutě navýšit Semorád, byl sám před brankou soupeře, jenže gól nevstřelil. Ještě v probíhající 31. minutě nedokázal brankář Vlk krýt Korečkovu střelu a bylo rychle vyrovnáno – 3:3. Domácím nepomohla ani přesilová hra, dlouhých 100 vteřin hráli v pěti proti čtyřem, o jedinou střelu na chrudimskou branku se postaral obránce Sedlák.
Do závěrečné třetiny vstupovali Kohouti s výhodou další přesilové hry (87 vteřin), znovu nic nepředvedli. Po úniku Dobiáše musel dvakrát zasahovat gólman Vlk. Ve 45. minutě přihrál Korhoň do další výborné pozice Polodnovi, který se netrefil. Ve 47. minutě podržel hosty Ament, který vyrazil pohotovou střelu Semoráda.
Počtvrté se Kohouti ujali vedení v čase 49:59, po průniku obránce Daňka se zblízka konečně trefil Semorád – 4:3. Chrudim počtvrté srovnala krok a znovu ji pomohla využitá přesilová hra. Za zbytečný faul v útočném pásmu (podražení) byl v čase 50:20 vyloučen T. Prachař. Do jeho návratu chybělo dvanáct vteřin, když nejistého brankáře Vlka překonal Haltuch – 4:4.
Závěr? Drama!
V čase 56:16 byli současně vyloučení Král s s Janem Polákem a domácí si vzali oddechový čas. K vítězství je přiblížil útočník Polodna, který střelou z úhlu překvapil chrudimského gólmana Amenta – 5:4. Stalo se v čase 58:03.
V čase 58:56 sáhla k oddechovému času Chrudim. Domácí pozorně bránili, v čase 59:17 se vhazovalo v útočném pásmu, a tak se do branky vrátil Ament. Zdálo se, že tři body vybojují Kohouti. To by však nesměl domácí brankář pustit dalekonosnou střelu Nováka, šok přišel v čase 59:54 (!), bylo opět vyrovnáno – 5:5!!!
V pětiminutovém prodloužení hosté obrat dokonali. V závěru se dostali do přečíslení dvou na jednoho, pouhé tři vteřiny před jeho koncem se trefil Dobiáš – 5:6.
HLASY PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Po prvním utkání nechci dělat závěry, nicméně mužstvo má velké problémy v obranné činnosti. Na to, jak je tady zkušený tým, dostáváme příliš mnoho gólů. Chrudim nás udolala bojovností a důrazem. Její hráči většinou nastřelovali puky do útočného pásma, vzápětí si pro ně dojížděli a napadáním nám dělali problémy. Máme na čem pracovat, přesto jsme měli těsné vedení v závěru udržet.“
Jiří Polák, trenér HC Chrudim:
Vyrovnané a pro diváky zajímavé utkání. Ve finále jsme byli šťastnější, na druhé straně jsme pro výhru něco udělali.“