Sváteční kanonáda Kohoutů                                                  


Po téměř dvoutýdenní vynucené pauze (karanténa) se hokejisté představili v Hlinsku, kterému na jeho vlastním ledě nastříleli jedenáct gólů. Z hattricku se radovali útočníci Lubomír Korhoň s Vojtěchem Augustinem. Oslava 17. listopadu se Kohoutům povedla.
Hlinsko - Česká Třebová 1:11 (0:2, 0:7, 1:2)
Branky: 58. Bříza (Cejpek, Homola) – 10. Korhoň (Rozlílek, Fúzik), 19. Semorád (Sedlák), 24. Korhoň (Daněk, Rozlílek), 24. Semorád (T. Prachař, Sedlák), 27. Augustin (T. Prachař), 28. Polodna (Veverka, Plášek), 34. Veverka (Plášek, Polodna), 34. Korhoň (Rozlílek, Daněk), 37. Sedlák (Korhoň, Fúzik), 51. Augustin (Sedlák), 59. Augustin (Sedlák, Šejba).
Rozhodčí: Rulíček – Pošvář, Pecina. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Oslabení: 0:1. Diváků: 211. Nejlepší hráči: Augustin, Sedlák, Korhoň, Rozlílek, Mahdal.
Hlinsko: Sodomka (24. Švec) – Beneš, Sekyra, Š. Lenoch, Fink, Poskočil, Brázda – Bříza, Cejpek, Homola – Havel, Chvojka, Pelán – Hamák, Kulhánek, Netolický – Bříza, Matýs, Zdražil.

Č. Třebová: Mahdal– Sedlák, Hradil, Král, Blažej, Daněk, Jemelka, Šejba – Augustin, T. Prachař, Semorád – Veverka, Polodna, Plášek – Rozlílek, Fúzik, Korhoň.
Kohouti byli od úvodního vhazování aktivnější a silnější na puku, do střeleckých příležitostí se během prvních pěti minut dostali Semorád, Augustin a Prachař. Českotřebovský tým vyjádřil svoji herní převahu v čase 9:45, kdy po spolupráci s Rozlílkem a Fúzikem otevřel skóre Korhoň – 0:1.
Hosté pak přečkali hru bez vyloučeného Veverky a nadechli se k dalšímu náporu, Prachařovu střelku vytěsnil levým betonem brankář Sodomka. Po faulu domácího obránce Finka si Kohouti zahráli první přesilovku, při které byli rádi, že sami neinkasovali. Po Pláškově špatné rozehrávce v útočném pásmu se Hlinsko dostalo do brejku dvou na jednoho, požár naštěstí úspěšně hasil gólman Mahdal.
V čase 18:29 se nechal zbytečně vyloučit obránce Blažej. Při hře v oslabení si po Sedlákově dlouhém vyhození dojel pro puk Semorád, který využil zaváhání hlineckého brankáře, šikovně objel branku a přidal druhý gól – 0:2.

Dalších sedm gólů si hokejisté České Třebové schovali na druhou třetinu, přičemž svému soupeři celkem třikrát (!) zasadili dvougólový úder během necelých třicet vteřin…

V čase 23:03 se po rychlém protiútoku podruhé radoval Korhoň – 0:3, v čase 23:25 vymetl šibenici domácí branky Semorád – 0:4. Vzápětí došlo ke střídání hlineckých brankářů.

Náhradník Švec kapituloval poprvé v čase 26:58, kdy jej po fantastické individuální akci překonal Augustin – 0:5. O chvíli později se prosadila druhá útočná formace Kohoutů. V čase 27:25 se po hezké kombinaci s Veverkou a Pláškem trefil Polodna – 0:6.
Převaha Kohoutů byla v této fázi utkání drtivá, gólové šance neproměnili Fúzik a po něm také Semorád. Posedmé zahřmělo v čase 33:10, Polodna s Pláškem tentokrát vypracovali parádní příležitost pro Veverku – 0:7. Hokejisté Hlinska si museli připadat jako na roztočeném kolotoči. Vzápětí inkasovali osmý gól, v čase 33:21 zkompletoval svůj hattrick Korhoň – 0:8. Tečku za druhou třetinou obstaral v čase 36:57 přesně střílejí obránce Sedlák – 0:9, který jednu branku vstřelil a na další čtyři přihrál. Výborný výkon!
V závěrečném dějství Kohouti logicky polevili, ve 48. minutě neproměnil vyloženou šanci Semorád. Lépe si vedl Augustin, který napřáhl dva metry za modrou a v čase 50:47 vstřelil jubilejní gól – 0:10.
Od čistého konta dělily brankáře Mahdala necelé tři minuty. Po opakovaných chybách v obraně (Blažej) jej v čase 57:20 překonal Bříza – 1:10. Tečku za jednoznačným zápasem udělal výborný Augustin, v čase 58:04 se i on trefil potřetí – 1:11.

HLASY PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Na jedné straně jsem spokojený s produktivitou, jednoduché zakončení bylo cestou k úspěchu. Naším cílem bylo rovněž minimálně inkasovat, výborně nám zachytal brankář. Ve třetí třetině jsme polevili, toho se musíme v soubojích s těžšími soupeři vyvarovat.“

Michal Křečan, asistent trenéra České Třebové:
„Rád bych poděkoval divákům, kteří vážili poměrně dlouhou cestu z České Třebové a svůj tým hlasitě povzbuzovali, to byla paráda!“

Další zápasy: Litomyšl - Chrudim 3:_2, Moravská Třebová - Choceň 5 : 4 
V tabulce jsou Kohouti na 4. místě v 18 body, mají ale odložená utkání.
Utkání Litomyšl – Česká Třebová (původní termín 10.11.) se bude hrát na litomyšlském zimním stadionu v neděli 21. listopadu se začátkem v 17.00 hodin. Utkání Česká Třebová – Moravská Třebová (původní termín 14.11.) se bude hrát na českotřebovském zimním stadionu v pátek 26. listopadu se začátkem v 19.15 hodin. Do konce základní části čekají na Kohouty ještě zápasy v Poličce ve středu 24.11 a závěrečný zápas základu se bude hrát v Lanškrouně v neděli 28.11.od 17 hodin