HC KOHOUTI V ZÁVĚRU ZÁKLADNÍ ČÁSTI


 
MORAVSKÁ TŘEBOVÁ NEPŘIJEDE

Původně se mělo Třebovské derby hrát 14. 11., kvůli koronavirové nákaze v řadách Kohoutů bylo odloženo na 26. listopadu. Zápas, který měl být přímým soubojem o umístění v první čtyřce, se dnes NEUSKUTEČNÍ!!! Jak bude  zápas započítáván do tabulky základní části není zřejmé.
Je zřejmé, že Slovan Moravská Třebová aktuálně nemá dostatečný počet očkovaných hráčů.
Předseda moravskotřebovského klubu Jiří Kavan mi dnes, tj. v pátek 26.11., v 8.48 hodin telefonicky oznámil, že mužstvo k utkání nepřijede. Jako důvod uvedl nedostatečný počet hráčů splňujících podmínky stanovené ministerstvem zdravotnictví. Současnou covidovou pochopitelně vnímáme, ale samozřejmě bychom byli raději, kdyby nám soupeř tak závažnou informaci sdělil ve větším časovém předstihu,“ uvedl předseda a manažer českotřebovských Kohoutů Vladimír Vaněk.
Připomeňme, že na základě nařízení ministerstva zdravotnictví mohou v amatérském hokeji hrát pouze očkovaní hráči nebo hráči, kteří hráči, kteří v posledních 180 dnech prodělali onemocnění covid-19.
Další páteční program: Lanškroun – Polička, Choceň – Hlinsko.
 
V NEDĚLI JEDOU KOHOUTI DO LANŠKROUNA

Závěrečné utkání základní části soutěže odehrají Kohouti tuto neděli 28. listopadu od 17 hodin v Lanškrouně.
 
VYSOKÁ VÝHRA KOHOUTŮ V POLIČCE

Polička - Česká Třebová 0:8 (0:1, 0:3, 0:4)
Branky: 1. Pavlovský (T. Prachař, Augustin), 23. Fúzik (Semorád, Sedlák), 31. Plášek (Polodna, Blažej), 39. Plášek (Polodna, Sedlák), 46. T. Prachař (Augustin), 55. T. Prachař (Sedlák, Pavlovský), 56. Semorád (Korhoň), 57. Augustin (Blažej, Pavlovský).
Rozhodčí: Čížek – Pešková, Kopecký. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváků: 112. Nejlepší hráči: Kunstmüller – Vlk, Sedlák, Augustin, T. Prachař, Pavlovský.
Polička: Vít – Prokopec, Elis, Nunvář, Beran – Šerejch, Kunstmüller, Nečas – Malenovský, Pazourek, Jindra – Vondra, Boštík.
Č. Třebová: Vlk (46. Kraus) - Sedlák, Král, Blažej, Daněk, Adolf – Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Rozlílek, Polodna, Plášek – Semorád, Fúzik, Korhoň.
Do sestavy Kohoutů se úspěšně vrátil útočník Pavlovský, který po spolupráci s Prachařem a Augustinem vstřelil již ve 42. vteřině vedoucí gól – 0:1. Ve 3. minutě mohl přidat druhou branku Prachař, vyloženou příležitost však neproměnil.
Rychlé vedení favorita ukolébalo, v jeho hře bylo plno nepřesností a také čtyřminutová hra v oslabení. Domácí se do první šance dostali v 9. minutě, Šerejch zblízka přestřelil. Polička mohla vyrovnat v závěru první třetiny. V 16. minutě střílel vedle Nečas, o minutu později zmařil pozorný brankář Vlk další šanci Elise.
Českotřebovskému týmu se vydařil také nástup do druhé třetiny. Ve 22. minutě nejprve váhal se střelou Plášek, v čase 22:32 se přesně trefil Fúzik – 0:2. Hosté vzápětí nevyužili první přesilovou hru a před polovinou zápasu mohli děkovat gólmanu Vlkovi, který zlikvidoval stoprocentní šance Nečase a Šerejcha.
Kohouty uklidnila třetí branka, kterou v čase 30:22, po kombinaci s Polodnou, vstřelil Plášek – 0:3. Ve stejné minutě se opět vytáhl brankář Vlk, když zlikvidoval střelecký pokus Elise. Spíše sváteční střelec Kohoutů se prosadil ještě jednou, v čase 33:13 mířil znovu do černého Plášek – 0:4. Před druhou sirénou mohli přidat další góly Fúzik s Rozlílkem, na druhé straně vytáhl další dva parádní zákroky gólman Vlk.
V úvodu závěrečné třetiny se Kohouti úspěšně bránili ve čtyřech, ve 44. minutě se řítil na domácí branku Augustin, situaci zachránil brankář Vít. Na šestý gól se nečekalo dlouho, v čase 45:23 skóroval Prachař – 0:5. V českotřebovské brance se vzápětí objevil Kraus.
Ke vstřelení dalších tří gólů stačilo hokejistům České Třebové necelé tři minuty. Nejprve poslal obránce Sedlák přesnou kolmicí do sólového nájezdu Prachaře, který v čase 54:22 zasadil soupeři šestý úder – 0:6. O malý okamžik později odvedl v útočném pásmu skvělou práci Korhoň, který předložil přesnou přihrávku Semorádovi a ten v čase 55:47 přidal další gól – 0:7. Pěti desítkám vlastních fanoušků udělali Kohouti radost ještě jednou. Blažejovu ránu od modré brankář Vít pouze vyrazil, puku se zmocnil Augustin a v čase 56:04 s přehledem skóroval – 0:8. V závěrečných dvou minutách se při dvou šancích domácích hokejistů vyznamenal brankář Kraus.
HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Výsledek je přesvědčivý, na druhé straně i soupeř měl ve druhé třetině několik gólových šancí, které pochytal brankář Vlk. Musíme zlepšit rozehrávku v obranném a středním pásmu. Pozitivní je, že si zachytal druhý gólman Kraus a že jsme uhájili čisté konto.“
 
POSILA KOHOUTŮ V BRANKOVIŠTI

V mužstvu českotřebovských Kohoutů došlo k personální změně. Novou posilou Kohoutů je devatenáctiletý brankář Mathias Kraus, který přichází na hostování z Komety Brno. „Určitě to je talentovaný gólman, který potřebuje dostat příležitost. Poprvé se představil ve středečním utkání v Poličce, do kterého zasáhl od 46. minuty. V závěrných minutách zápasu předvedl několik velmi dobrých zákroků,“ uvedl trenér Pavel Rohlík.
Českotřebovskou kabinu naopak opustil devětadvacetiletý brankář Michal Mahdal. „Neztotožnil se se změnami v realizačním a hráčském kádru. Projevil přání odejít do Chocně, kde pracuje. Vyhověli jsme mu, i když jsme nemuseli, protože měl v našem klubu uzavřené hostování s platností do 30. dubna 2022. Michalovi děkujeme a přejeme vše dobré,“ stojí v oficiálním vyjádření českotřebovského klubu.
Kohouti mají do brankoviště k dispozici Tomáše Vlka (21), Marka Peřinu (25), Jaroslava Lejska (31) a Mathiase Krause (19).