Kohouti vyhráli i v Chocni, vítězná série pokračuje           

Ve třetím vzájemném utkání se jako první trefila Choceň, ale v dalším průběhu dramatického a kvalitního střetnutí měli navrch hokejisté České Třebové. Kohouti ve středu večer bodově vyloupili choceňský stadion, v nadstavbové části soutěže zvítězili popáté za sebou.

Choceň - Česká Třebová 3:6 (2:3, 1:2, 0:1)

Branky: 8. Šeda (Hemský), 17. L: Pilař (Martinec, Šeda), 23. M. Půlpán (Šeda, Martinec) – 13. Veverka (Polodna, Schejbal), 15. Augustin (T. Prachař, Sedlák), 17. Augustin (T. Prachař, Sedlák), 25. Schejbal (Ruda, Rozlílek), 27. Fúzik (Polodna, Pavlovský), 58. Polodna (Plášek).
Rozhodčí: Čížek – Landsmann, Švejda. Vyloučení: 5:10 (navíc Lichtág a Ruda 5+20). Využití: 2:1. Střely na branku: 32:33. Diváků: 438. Nejlepší hráči: Šeda, Martinec – Vlk, T. Prachař, Schejbal, Augustin, Ruda, Plášek.
Choceň: Valenta – Pazdera, Faltys, Lichtág, Škvor, Novák, Šeda – M. Půlpán, Vlček, M. Pilař – L. Pilař, Knytl, P. Prachař – Hemský, Martinec, Krejza.
Č. Třebová: Vlk- Sedlák, Jemelka, Blažej, Schejbal, Daněk, Král, Havránek – Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Veverka, Polodna, Plášek – Ruda, Fúzik, Rozlílek – Čada, Stolín.

V úvodu Kohouty podržel brankář Vlk, který nejprve kryl tvrdou ránu Vlčka, poté zlikvidoval nájezd Hemského a poradil si i s průnikem P. Prachaře. V čase 6:47 byl vyloučen českotřebovský obránce Daněk (podražení) a to byla voda na choceňský mlýn: v čase 7:09 se od modré přesně trefil obránce Šeda – 1:0.

Hosté pochopili, že s pasívní hrou nemají šanci a začali se daleko více tlačit dopředu. V časovém úseku od 8. do 10. minuty neproměnili slibné šance Polodna s Rozlílkem, po Fúzikově skvělé přihrávce selhal v koncovce osmnáctiletý útočník Ruda.

Početná enkláva českotřebovských fanoušků se dočkala ve třinácté minutě. Schejbal s Polodnou připravili palebnou pozici pro Veverku, který se z pravého křídla v čase 12:33 trefil pod horní tyčku – 1:1. Na druhý gól Kohoutů se nečekalo dlouho. Útočník Tomáš Prachař našel přesnou přihrávkou Augustina, který poslal Kohouty v čase 14:15 poprvé do vedení – 1:2.

Domácím znovu pomohla využitá přesilová hra. Vyloučení Fúzika (podražení) potrestal v čase 16:03 z úhlu tvrdě a přesně střílející L. Pilař – 2:2. Radost hokejistů Chocně měla doslova jepičí život. Na jejich vyrovnávací branku bleskurychle zareagovala první útočná formace Kohoutů. Pavlovský s Augustinem se tentokrát představili v roli nahrávačů, krásnou kombinační akci zakončil v čase 16:31 T. Prachař – 2:3.

Začátek druhé třetiny zastihl Kohouty v nedbalkách. Na sérii zbytečných chyb ve vlastním obranném pásmu doplatili v čase 22:32, kdy se o šťastné vyrovnání postaral M. Půlpán – 3:3. Chvíli na to mohl strhnout vedení na stranu domácích zkušený útočník P. Prachař, kterému ve skórování zabránil pozorný gólman Vlk.

Netrvalo dlouho a hokejisté České Třebové se dostali do dvougólového trháku.

Nejprve Ruda našel krásnou přihrávkou najíždějícího obránce Schejbala, který v čase 24:33 nedal choceňskému brankáři Valentovi nejmenší šanci – 3:4.

Kohouti se vzápětí prosadili ve hře pět na čtyři. Na trestnou lavici byl v čase 25:22 vykázán P. Prachař (sekání), dvě trestné minuty si však neodseděl. Do hry jej vrátil důrazný Fúzik, který se v čase 26:33 prosadil na brankovišti – 3:5.

Hosté mohli velmi brzy přidat další góly, slibné příležitosti však neproměnili Ruda s Polodnou. V závěru druhé třetiny se po hezké individuální akci neprosadil Pavlovský. V čase 39:50 byl vyloučen Hemský (hrubost), během desetivteřinové přesilovky neproměnil další šanci Fúzik.

V úvodu závěrečné třetiny měli Kohouti k dobru pokračující přesilovou hru (1:50 min.), ale tentokrát herně propadli. Naštěstí se nevedlo ani soupeři, který rovněž nevyužil poměrně dlouhou přesilovku (1:18 min.).

Kohouti měli v této fázi zápasu herně navrch, dlouho se nemohli prosadit střelecky. Ve 45. minutě mohl skórovat výborně hrající Ruda, o dvě minuty později se neprosadil Pavlovský.

Deset minut před koncem vybojoval ve středním pásmu puk Ruda, nesobecky jej přenechal Fúzikovi, který však sólový nájezd neproměnil. Po rychlém přenesení hry několikrát zahrozili domácí, na sérii zmatků ve vlastním obranném pásmu se nemohl dívat českotřebovský kouč Pavel Rohlík, který si v čase 51:09 raději vybral oddechový čas…

K podobnému kroku se v čase 56:48 odhodlal také choceňský trenér Jaromír Jindřich, při vhazování v útočném pásmu však domácí trochu nepochopitelně neodvolali brankáře a hráli v pěti.

Definitivní rozuzlení přišlo v čase 57:21, kdy brankáře Valentu zaskočil nepříliš tvrdou střelou Polodna – 3:6. Lví podíl na šestém gólu Kohoutů  měl neúnavný dříč Plášek...

HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Jsem spokojený, zvládli jsme docela vypjaté derby. Nebylo to jednoduché, ale nedávný domácí duel s Chrudimí, ve kterém jsme prohrávali o dva góly, nám dal víc zabrat. Ano, měli jsme hodně vyloučených hráčů, často za zbytečné fauly, ale myslím si, že jsme měli zápas pod kontrolou. Mám radost z výkonů mladých hráčů, kteří se pomalu zapracovávají do mužstva. Navázali jsme na výkony z předcházejících zápasů, v nadstavbě jsme jich odehráli pět a máme maximální počet bodů. Naše produktivita je slušná, dokážeme nastřílet pět až sedm gólů na utkání. Důležité je, že lépe bráníme a tolik už neinkasujeme. V tomhle trendu chceme pokračovat i v roce 2022. Děkuji hráčům, realizačním týmu a fanouškům, všem přeji hezké Vánoce, pevné zdraví a pohodu do nadcházejícího roku.“

Další výsledky – skupina A: Litomyšl – Chrudim 5:6, Nový Bydžov – Nové Město nad Metují 3:4 v prodloužení.

TABULKA MUŽI

Krajská hokejová liga 2021/22 2. část A

# Tým Z Body
1 Česká Třebová 4 12
2 Nový Bydžov 5 12
3 Nové Město n.M. 5 11
4 Litomyšl 5 9
5 Chrudim 4 5
6 Choceň 3 1
7 HC Náchod 4 1
8 Jaroměř 4 0