Kohouti mají čtvrté vítězství                

V obou vzájemných zápasech měla navrch Chrudim, až ve třetím duelu se radovali hokejisté České Třebové. Po první třetině byl na koni výborně hrající soupeř, jenže Kohouti ve druhém dějství předvedli nevídaný obrat. Třemi vstřelenými góly zápas otočili a pozornou obrannou hrou dovedli do vítězného konce. V nadstavbové části zvítězili počtvrté v řadě!!

Česká Třebová – Chrudim 3:2 (0:2, 3:0, 0:0)

Branky: 25. Augustin (Sedlák, Pavlovský), 33. Sedlák (Pavlovský Augustin), 34. Augustin (Fúzik) – 2. Štěpánek (Jan Polák), 11. Karásek (Koreček, Haltuch).
Rozhodčí: Čížek – Schaffer, Padevět. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváků: 278. Střely na branku: 29:39. Nejlepší hráči: Augustin – Karásek.
Č. Třebová: Vlk- Sedlák, Jemelka, Blažej, Schejbal, Daněk – Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Semorád, Fúzik, Plášek – Čada, Veverka, Král
Chrudim: Matoušek – Machač, Hejl, Novotný, Urban, Pilař, Odehnal – Kišš, Novák, Jiří Polák – Koreček, Haltuch, Karásek – Štěpánek, Jan Polák, Dobiáš – Hykl, David Cvrček, Felcman.

Hosté vlétli do utkání jako divocí koně, během úvodní vyhráli chrudimští hokejisté všechna tři vhazování a dvakrát vystřelili na domácího brankáře Vlka. Jejich úsilí bylo rychle odměněno, hosté se do vedení dostali v čase 1:45, kdy se před českotřebovskou brankou prosadil volný útočník Štěpánek – 0:1. Ve 4. minutě mohl zvýšit na rozdíl dvou gólů zkušený Kišš, kterého naštěstí vychytal pozorný Vlk.

V čase 4:44 byl vyloučen hostující Dobiáš (hákování), první přesilová hra se však Kohoutům nepovedla, gólmana Matouška ohrozili pouze střelami z velké vzdálenosti (Veverka, Schejbal). Do první gólové šance se dostal v 9. minutě Pavlovský, trefil jen hrudník brankáře Matouška.

Hosté byli při své první přesilovce produktivnější, vyloučený obránce Daněk byl na trestné lavici přesně 70 vteřin. Chrudimští předvedli krásnou kombinaci, kterou v čase 10:13 zakončil trefou do prázdné branky Karásek – 0:2.

Kohouti mohli nažhavenému soupeři oplatit stejnou mincí, při své druhé přesilové hře však prakticky nic nepředvedli. Střelecký pokus Semoráda zlikvidoval výborný Matoušek, ktgerý o chvíli později vyzrál i na Pavlovského.

Na začátku druhé třetiny (22:24) byl vyloučen Jan Polák, které o necelé dvě minuty později následoval Koreček (24:13). Krátkou, jedenáct vteřin trvající, přesilovku pěti proti třem Kohouti nevyužili. Udeřili ve chvíli, kdy měli na ledě převahu jednoho hráče. Sedlák s Pavlovským předali puk Augustinovi, jehož ránu chrudimský gólman v čase 24:29 neudržel – 1:2.

Domácí hokejisté hráli od druhé dvacetiminutovky mnohem chytřeji, pozorně bránili střední pásmo a trpělivě vyčkávali na chybu výborně bruslícího protivníka. V polovině kvalitního zápasu se dvakrát vyznamenal brankář Matoušek, nejprve vyrazil tvrdou ránu Jemelky, vzápětí zázračně lapil dělovku Pavlovského.

Kohouti vycítili příležitost a soupeři stále více zatápěli. Na dokonalý obrat jim stačila necelá minuta hry. Po spolupráci Augustina s Pavlovským si skvěle před chrudimskou branku najel a v čase 32:36 vyrovnal obránce Sedlák – 2:2. Vzápětí se Kohouti poprvé dostali do vedení. Po Fúzikově vyhraném vhazování v útočném pásmu vypálil rychle a přesně Augustin, který v čase 33:14 překlopil skóre na stranu Kohoutů – 3:2! Ve 37. minutě mohlo být na českotřebovském zimním stadionu ještě veseleji, po Pláškově přihrávce neproměnil stoprocentní příležitost Prachař.

Závěrečná třetina byla bojem o každý metr ledu. V čase 46:15 byl vyloučen chrudimský útočník Kišš (hrubost), domácí při přesilové hře propadli v útočném pásmu, chybu za chybou kupili před vlastní brankou. Reakce kouče Rohlíka byla rychlá: v čase 48:41 vzal pro svůj chaoticky hrající tým oddechový čas…

V 52. minutě podržel Kohouty brankář Vlk, když chytil střelu Novotného. Domácí se vzápětí dostali do přečíslení dvou a jednoho, jenže Plášek, kterému přihrával Veverka, střílel vedle chrudimské branky.

V závěru (54:36) oslabil svůj tým útočník Pavlovský (vysoká hůl). Domácí obranou prolétl rychlík Karásek, na pozorného gólmana Vlka si však nepřišel.

V čase 58:28 se vhazovalo v obranném pásmu Kohoutů a hosté vsadili na hru bez brankáře. Chrudimská power play byla přerušena v čase 59:23, kdy se pro změnu vhazovalo před Matouškem. Domácí vzápětí dovedli vydřený zápas do vítězné tečky.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„V první třetině jsme byli skoro na dně. Soupeř hrál v rychlém tempu, velmi agresivně, dostával se do šancí a vstřelil dvě branky. Od druhé třetiny jsme hráli více odzadu, mimo jiné proto, že máme málo hráčů. Pomohla nám využitá přesilovka, trpělivě jsme čekali na další šance, výsledkem byly tři vstřelené góly. V závěrečném dějství jsme těsné vedení uhájili, pochvala patří celému týmu. Výborně zachytal gólman Vlk, v obraně zaslouží absolutorium především Sedlákem se Schejbalem, kteří byli opět mimořádně vytěžováni.“

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„Každé vítězství má svoji cenu, vydřenou výhru nad Chrudimí považuji za dosud největší v probíhající sezoně. Chybělo nám hodně nemocných hráčů, klobouk dolů před těmi, kteří středeční zápas tvrdě odmakali a vydřeli tři cenné body.“

Další výsledky – skupina A: Choceň - Litomyšl 3:6, Náchod – Nový Bydžov 4:9, Jaroměř – Nové Město nad Metují 3:7.

TABULKA MUŽI

Krajská hokejová liga 2021/22 2. část A

# Tým Z Body
1 Česká Třebová 4 12
2 Nový Bydžov 4 9
3 Litomyšl 4 9
4 Nové Město n.M. 4 8
5 Chrudim 3 5
6 Choceň 3 1
7 HC Náchod 4 1
8 Jaroměř 4 0