Kohoutům se v nadstavbové části krajské ligy daří            
V nadstavbové části krajské ligy se hokejistům České Třebové daří. I se bez několika nemocných hráčů vyhráli Kohouti třetí zápas v řadě, tentokrát nedali šanci Jaroměři, které dokonce nedovolili vstřelit jediný gól.

Jaroměř - Česká Třebová 0:8 (0:5, 0:2, 0:1)
Branky: 2. Semorád (Čada, Sedlák), 13. Fúzik (Čada, Schejbal), 14. Veverka (Schejbal), 19. Čada (Schejbal, Semorád), 20. Sedlák (Pavlovský, Augustin), 28. Schejbal (Plášek), 32. Augustin (Polodna), 56. Augustin (Fúzik, Sedlák).
Rozhodčí: Macháč – Hurei, Boček. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Diváků: 108. Nejlepší hráči: Fúzik, Čada, Schejbal, Sedlák, Augustin.
Jaroměř: Mráček (21. Prokš) – Mach, Bujňák, Mišinec, Vágner, Kotrč, Dvořák – Souček, Záliš, Vejman – Kačerovský, Mertlík, Háze – Tomášek, Teuber.
Č. Třebová: Kraus- Sedlák, Jemelka, Blažej, Schejbal, Král – Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Veverka, Polodna, Plášek – Semorád, Fúzik, Čada.
První gólovou akci Kohoutů založil obránce Sedlák, jeho dlouhý pas si na levém křídle zpracoval debutující Čada, ten přihrál doprava Semorádovi, který v čase 1:27 trefil cíl – 0:1. Hosté pak bez větších problémů ubránili přesilovku soupeře a ve druhé polovině první třetiny přidali další čtyři góly.
Střelnici otevřel v čase 12:18 kapitán Fúzik – 0:2. Na rozdíl tří gólů zvyšoval v čase 13:55 důrazný Veverka – 0:3, pak se šikovnou tečí v čase 18:39 prosadil Čada – 0:4. V závěru prvního dějství využili Kohouti hned první přesilovku. Vyloučení útočník Mertlík byl na trestné lavici necelou půlminutu, v čase 19:34 jej „vrátil do hry“ obránce Sedlák – 0:5.
Do druhé třetiny nastoupil v jaroměřské brance náhradník Prokš, který ve 23. minutě lapil tvrdou ránu Augustina. Kohouti byli produktivní i při své druhé přesilové hře, v čase 27:55 skóroval od modré obránce Schejbal – 0:6. Vzápětí hrála Česká Třebová opět v pěti proti čtyřem, do brejku dvou na jednoho se však dostali domácí hokejisté, šanci Součka zlikvidoval pozorný gólman Kraus.
Ve chvíli, kdy se zápas přehoupl do své druhé poloviny, připravil Polodna ideální střeleckou parketu pro Augustina, který v čase 31:01 zavěsil puk pod horní tyčku – 0:7. Druhou třetinu dohrávali Kohouti bez vyloučeného Sedláka, větší problémy při hře v oslabení neměli.
Před závěrečnou třetinou bylo rozhodnuto. Hosté trochu polevili, a tak se do několika slibných příležitostí dostal soupeř. Ve 45. minutě pochytal Kraus šance Tomáška a Kačerovského, o pět minut později naopak neproměnil gólovou šanci Pavlovský. Kohouti v závěru přidali, Schejbalovu bombu kryl brankář, na střelu Sedláka byl v čase 55:32 krátký – 0:8.
Nedělní úspěšný debut prožili v dresu Kohoutů: devatenáctiletý brankář Mathias Kraus, který uhájil čisté konto, a dvaadvacetiletý útočník Jakub Čada, který jeden gól vstřelil a na dva přihrál…

HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Odehráli jsme výbornou první třetinu, před vstřelených gólů rozhodlo o osudu celého střetnutí. V dalších dvou třetinách jsme víc kombinovali než stříleli, přesto můžeme být spokojeni. Velmi dobře zachytal brankář Kraus. Chtěl bych ocenit korektní hru soupeře a přehled rozhodčích."

Další výsledky – skupina A: Nový Bydžov – Choceň 6:3, Nové Město nad Metují – Chrudim 2:3 po prodloužení, Náchod - Litomyšl 2:8.
Skupina B: Moravská Třebová – Opočno 9:6, Polička – Trutnov 4:1, Hlinsko – Třebechovice pod Orebem 5:6 po prodloužení.

TABULKA MUŽI

Krajská hokejová liga 2021/22 2. část A

# Tým Z Body
1 Česká Třebová 3 9
2 Litomyšl 3 6
3 Nový Bydžov 3 6
4 Chrudim 2 5
5 Nové Město n.M. 3 5
6 Choceň 2 1
7 HC Náchod 3 1
8 Jaroměř 3 0

Přijede těžký soupeř z Chrudimi

Nesmírně těžkého soupeře přivítají ve středu 15. prosince hokejisté České Třebové, kteří v nadstavbové části krajské ligy vyhráli všechna tři utkání. Soupeřem Kohoutů bude silná Chrudim. Hraje se od 18.30 hodin, partnerem utkání je společnost LOMAX.
Chrudim skončila po základní části soutěže na Pardubicku druhá. Odehrála třináct utkání s bilancí šesti vítězství, dvou výher a dvou proher v prodloužení a tří porážek v normální hrací době (skóre 70:50).
Na dva vzájemné zápasy v základní části soutěže vzpomíná veseleji soupeř. Chrudim vyhrála na vlastním ledě (6:4), poté s velkým štěstím zvládla duel na českotřebovském ledě, když vyhrála 6:5 v prodloužení.
V nadstavbové části hráli hokejisté Chrudimi pouze dvě utkání. Nejprve si doma poradili s Náchodem (4:2), po vyrovnaném boji zvítězili až po prodloužení v Novém Městě nad Metují (3:2). K dobru mají domácí duel s Chocní, který byl přeložen na 5. ledna příštího roku.
Čeká nás soupeř, který disponuje širokým hráčským kádrem. Chrudim zdobí pohyb, důraz a produktivita. Chceme prodloužit vítěznou sérii, ale víme, že to bude velice těžké. Musíme hrát disciplinovaně a nedělat hloupé chyby,“ uvědomuje si manažer Kohoutů Vladimír Vaněk.