TANEČNÍ ŠKOLA NA MISTROVSTVÍ SVĚTA

DO HIP HOP WORLD CHAMPIONSHIPS – Graz 2022 


Letošní vyvrcholení mezinárodní soutěžní sezóny v hiphopu proběhlo 26.-30. 10. v Rakousku, konkrétně ve Štýrském Hradci (Graz). Taneční škole se během roku 2021 podařilo vybojovat celkem 24 nominací na tento šampionát.
Mezinárodní taneční organizace (IDO) je nezisková světová federace tance a tanečního sportu skládající se z více než 90 členů (národů), registrující více než 500 000 tanečníků ze všech šesti světových kontinentů.
Vzhledem k finanční náročnosti výpravy, jsme se ji snažili logisticky co nejlépe vybalancovat. Na první den šampionátu jsme vyslali čtyři tanečníky autem, druhá část výpravy (20 tanečníků) vyrazila 27. 10. autobusem. Až na uzavírku u Svitav a zácpu před Letovicemi proběhla cesta bez sebemenších komplikací a zde je na místě poděkovat panu Martinu Arnoldovi za profesionálně odvedenou práci.
Ubytování bylo zajištěno v útulném alpském rodinném hotelu nedaleko Grazu, kde jsme však nestrávili mnoho času, protože soutěžní itinerář byl více než našlapaný. Nicméně, snídaně byly vynikající, noci klidné a příroda okolo dechberoucí.
Soutěž se odehrávala v Městské hale, která patří mezi nejznámější díla rakouského architekta Klause Kady. Odehrávají zde se veletrhy, koncerty, sportovní zápasy, konference, televizní přenosy a hala může pojmout až 11 000 lidí. Hlavním organizátorem byl Dr. Klaus Höllbacher a taneční škola The ONE.
Taneční sport je velice mladý a vzhledem k tradičním sportům je prozatím finančně dotován jen minimálně a proto je účast tanečníků z odlehlejších koutů planety velice problematická. Vzhledem k okolnostem je tedy rekordní účast na šampionátu obrovským úspěchem. Zúčastnilo se ho více než 4 500 tanečníků, největší zastoupení měly Švédsko, Finsko, Litva, Dánsko, Lotyšsko, Rakousko, Německo, Polsko, Ukrajina, Švýcarsko, Belgie, Turecko, Jihoafrická republika, Rumunsko, Slovensko, Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Severní Makedonie, Velká Británie, Itálie, Francie, Holandsko, Černá hora, Maďarsko, Belgie a v neposlední řadě Česká republika.  Nedávno došlo k personální výměně na mezinárodním úseku IDO a proto musela práci Team Captaina po tři dny suplovat Taneční škola. Společně jsme pečlivě hlídali verdikty poroty a hlášení komentátora, řešili napomenutí a odbavovali přijíždějící české týmy.
Po čtyřech dnech urputných bojů, leckdy infarktových situací a mnohem více než stovce vystoupení našich reprezentantů, jsme získali uspokojivá, dobrá i skvělá umístění. Domů si přivezli obrovské množství zkušeností, emocí a zážitků. Celá výprava byla také jednou velkou teambuildingovou akcí, ve které jsme museli tahat za jeden provaz všichni, bez výjimky.  Celý článek a fotografie ZDE
Fotogalerie: https://photos.google.com/.../AF1QipOkBfZ3agMoE6EdbG2Tkag...
Výsledky:
Hip hop sólo ženy (děti) - 172 startujících
123. místo – Sofie Krajová
 
Hip ho sólo ženy (junioři 1) - 160 startujících
31. místo – Ema Jiroušková
66. místo – Nela Motlová
143. místo – Petronila Kabátová
160. místo – Eliška Konkolová
 
Hip ho sólo muži (junioři 2) - 56 startujících
33. místo – Martin Prossa
33. místo – Tomáš Kalousek
 
Hip hop Battle sólo (junioři 2) - 75 startujících
42. místo – Martin Prossa
 
Hip hop sólo ženy (junioři 2) - 150 startujících
120. místo – Anděla Linhartová
136. místo – Natálie Vavroušková
136. místo – Anežka Kalábová
150. místo – Nikola Marčíková
150. Místo – Diana Landová
 
Hip hop sólo muži dospělí - 88 startujících
42. místo – Marek Prossa
 
Hip hop sólo ženy (dospělí) - 159 startujících
121. místo – Sofie Horská
134. místo – Lenka Špajsová
 
Hip hop dua (děti) - 91 startujících
75. místo – Emma Voborová - Barbora Vojáčková
 
Hip hop dua (junioři 1) - 87 startujících
70. místo – Ema Jiroušková - Eliška Ježová
87. místo – Eliška Konkolová - Nela Motlová
87. místo – Petronila Kabátová - Sofie Krajová
 
Hip hop dua (junioři 2) - 89 startujících
36. místo – Martin Prossa - Anděla Linhartová
89. místo – Nikola Marčíková - Natálie Vavroušková