První část Krajské hokejové ligy skončila

Kohouti jsou nejlepší !


Hokejisté České Třebové zakončili základní část soutěže ve velkém stylu, doma porazili Hlinsko a vyhráli třináctý ze čtrnácti zápasů! Parádní nedělní večer prožil kapitán Kohoutů Jakub Fúzik, který vstřelil čtyři góly…  První část soutěže s náskokem vyhráli a získali Pohár hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického.

Česká Třebová – Hlinsko 8:4 (2:2, 3:1, 3:1)

Branky: 7. Fúzik (Vaňo), 18. Hradil (Vaňo, Fúzik), 23. Fúzik (Schejbal, Korhoň), 23. Augustin (Ostřanský, Sedlák), 34. Pražák (Korhoň, Semorád), 42. Fúzik (Semorád, Pražák), 48. Hradil (Fúzik, Korhoň), 60. Fúzik – 14. Králíček (Chvojka, Kišš), 17. Brožek (Cejpek), 29. Karásek (Chvojka, Machač), 54. Nepokoj (Machač).

Rozhodčí: Kolář – Teplý, Topolský. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. Diváků: 289. Střely na branku: 41:30. Nejlepší hráči: Fúzik, Hradil.

Česká Třebová: Kraus - Sedlák, Daněk, Schejbal, Pražák, Pažourek, Král – Augustin, Ostřanský, Plášek – Korhoň, Stolín, Semorád – Vaňo, Fúzik, Hradil - Čada.

Hlinsko: Saifr – Machač, Nepokoj, Beneš, Hudec, Fink, Hamák – Jílek, Grygar, Králíček – Cejpek, Brožek, Štěpánek – Karásek, Chvojka, Kišš.

Před zápasem byly karty rozdány. Domácí chtěli prodloužit vítěznou sérii, hosté potřebovali alespoň jeden bod k tomu, aby si v nadstavbové část i zahráli v elitní skupině.
První příležitost měl ve 3. minutě Ostřanský, ale brankář Saifr puk za svá záda nepustil. V 5. minutě pálil tvrdě od modré obránce Nepokoj, gólman Kraus byl připraven. O dvě minuty později připravili Korhoň se Stolínem výbornou pozici pro Semoráda, který mířil těsně vedle hlinecké branky.
Kohouti se přesto záhy dostali do vedení. Fúzikova rána se odrazila od zadního mantinelu, českotřebovský kapitán puk vzápětí trefil plachtící puk ve vzduchu a v čase 6:49 otevřel skóre – 1:0. Krátce po zahájení hry, ještě ve stejné minutě, nechybělo mnoho, aby se prosadil obránce Sedlák.
Hosté pochopili, že musí hrát aktivněji a málem se dočkali vyrovnání. V 8. a 10. minutě podržel svůj tým brankář Kraus, který zneškodnil šance Jílka a Chvojky. Vzápětí zatroubili do útoku Kohouti. Tvrdě střílející Augustin trefil levou tyčku, vyložené gólové šance neproměnili Plášek a Vaňo.
Zahozené příležitosti přinesly o chvíli později zápletku v podobě vyrovnávací branky. Hlinsko se prosadilo v čase 13:26, kdy zblízka pohodlně skóroval naprosto volný Králíček – 1:1. Uplynuly pouhé tři minuty a důrazní hosté se poprvé (a naštěstí naposledy) dostali do vedení. Laxnost domácích obránců znamenala druhý inkasovaný gól, který v čase 16:54 vstřelil Brožek – 1:2. Favorit utkání se naštěstí rychle probral. Autorem vyrovnávací branky byl po spolupráci s Vaňem a Fúzikem v čase 17:26 obránce Hradil (v neděli nastupující na křídle) – 2:2.
Do druhé třetině mohli lépe vstoupit hokejisté Hlinska. Krátce po vhazování se zkoprnělou domácí obranou protáhl Jílek, jehož střelu skvěle vyrazil brankář Kraus. Českotřebovská odpověď byla rychlá a gólová. Schejbal našel před brankou volného Fúzika, který v čase 22:57 zavěsil puk pod horní tyčku – 3:2. Kohouti nepolevili a o malý okamžik později se dočkali čtvrté branky, v čase 22:57 se přesným švihem trefil Augustin – 4:2.
Před polovinou střetnutí přišla série chyb Kohoutů ve vlastním obranném pásmu, soupeř se vrátil do hry v čase 28:28 gólem Karáska – 4:3. Domácím pomohlo vyloučení obránce Machače (podrážení), po devatenácti vteřinách se gólově prosadil nováček v dresu Kohoutů, obránce Pražák – 5:3. Další minuty patřily brankářům. Po tvrdé ráně Fúzika se vytáhl Saifr, který kryl i pokus Augustina. Na druhé straně, po chybě Vaňa a pohotové střele Machače, úspěšně zasahoval pozorný Kraus.
Na začátku třetí třetiny byl za zdržování hry vyloučen obránce Nepokoj. K využití přesilové hry stačilo Kohoutům pouhých 11 vteřin, svůj třetí gól vstřelil v čase 41:03 Fúzik – 6:3. Domácí přikládali pod kotel, další šance neproměnili Sedlák, Pražák a Ostřanský. Hosté byli pod drtivým tlakem, a tak si v čase 45:41 raději vybrali oddechový čas.
Rozjeté Kohouty ovšem nezastavili, naopak. V čase 47:27 bylo definitivně jasno, ze své druhé vstřelené branky se radoval ofenzivní obránce Hradil – 7:3. Domácí pak měli dva vyloučeného hráče. Krátké oslabení ve třech přečkali, při pokračují přesilovce soupeře inkasovali v čase 53:54 z hole Nepokoje – 7:4.
O krásnou tečku za nedělním utkáním se postaral kapitán Fúzik. Po velkém sólu udělal dlouhou kličku brankáři a z poměrně těžké pozice, z pravého křídla od mantinelu, poslal puk v čase 59:43 do opuštěné hlinecké branky – 8:4.
HLAS PO UTKÁNÍ:

Jakub Fúzik, kapitán Kohoutů:
„Nebyl to jednoduchý zápas, soupeři šlo o hodně, chtěl se posunout do první čtyřky. Dobrou ofenzívní hrou jsme Hlinsko přehráli, naše vítězství byla naprosto zasloužené.“
PŘÍŠTÍ ZÁPAS:
neděle 20. listopadu: Česká Třebová - Jaroměř, od 17.00 hodin.

TABULKA PO PRVNÍ ČÁSTI

Krajská hokejová liga 2022/23 1. část

# Tým Z Body
1 Česká Třebová 14 39
2 Mor. Třebová 14 25
3 Chrudim 14 24
4 Litomyšl 14 22
5 Hlinsko 14 22
6 Choceň 14 21
7 Lanškroun 14 14
8 Polička 14 1